Transferdagboek 01/06: Kostic, Guidetti & Diego Costa

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 01/06: Kostic, Guidetti & Diego Costa

Thomas Müller heeft een einde gemaakt aan alle speculaties over een transfer naar Manchester United. De aanvaller van Bayern München wordt daarmee telkens weer in verband gebracht wegens zijn hechte band met manager Louis van Gaal, maar is de geruchten zat. 'Ik ben hier geboren, ik ben hier opgegroeid en ik zal hier stoppen', postte Müller op zijn Instagram-account. Van Gaal kan de hoop op een hereniging opgeven.

Mogelijk pikt de voormalige Oranje-bondscoach wel een andere speler op uit de Beierse hoofdstad: Dante is volgens Bild niet langer gewenst door trainer Pep Guardiola. Wellicht dat de Braziliaanse verdediger een mooi ruilmiddel is om de vraagprijs van Angel di María wat te drukken. De eventuele transfer van de Argentijnse vleugelspits blijft maar onderwerp van gesprek in zowel Duitse als Engelse kranten, maar is met zestig miljoen euro wel aan de dure kant.

AS Roma heeft volgens Kicker een vijfde van dat bedrag geboden voor Filip Kostic, maar VfB Stuttgart heeft de nummer twee van Italië laten weten dat het de Servische linksbuiten voor geen geld wil laten gaan. Net als de voormalige FC Groningen-speler is ook Daniel Ginczek gewild. De 24-jarige spits was in het slot van het seizoen met zeven goals in negen competitieduels uitermate belangrijk voor de handhaving van Die Schwaben en zou Borussia Dortmund hebben wakker geschud.

Europese clubs die op zoek zijn naar een spits komen ook geregeld bij John Guidetti uit. De Zweedse ex-Feyenoorder kan na een productief seizoen bij Celtic (vijftien goals in 35 duels) komende zomer gratis worden opgepikt bij Manchester City. Dat heeft volgens L'Equipe de attentie gewekt van Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas voedde zondag de geruchten door op Twitter te stellen dat de club actief zal zijn op de transfermarkt. Jérémy Morel (Olympique Marseille) en Morgan Sanson (Montpellier) moeten de twee eerste aanwinsten worden.

Drijven het slechte weer, de Engelse keuken en taalproblemen Diego Costa terug naar Spanje?
Drijven het slechte weer, de Engelse keuken en taalproblemen Diego Costa terug naar Spanje?

Spelers van het kaliber Diego Costa kan Lyon zich al jaren niet meer veroorloven. De Spaanse international lijkt met een contract tot medio 2019 gebakken te zitten bij Chelsea. Toch stelt Marca dat de geboren Braziliaan het niet naar zijn zin heeft op Stamford Bridge. De 26-jarige clubtopscorer zou heimwee hebben naar het leven in Spanje en het bestuur van Atlético Madrid hebben verteld dat hij wil terugkeren in Estadio Vicente Calderón. Het verlangen naar de Spaanse zon is zelfs zo groot dat Diego Costa bereid is flink in te leveren op zijn jaarsalaris van zeven miljoen euro. Maar of manager José Mourinho zomaar akkoord gaat met een vertrek valt te betwijfelen.

De toekomst van Yaya Touré bij Manchester City leek uitgespeeld, maar de Ivoriaanse middenvelder is naar eigen zeggen helemaal niet van plan te vertrekken uit het Etihad Stadium. 'Ik zal zeker blijven', vertelde Touré in gesprek met Sky Sports. Internazionale-trainer Roberto Mancini lijkt een transfer uit zijn hoofd te kunnen zetten. Vooral het winnen van de Champions League staat hoog op de agenda van Touré. 'Dat is een van mijn grote doelen, omdat City zo lang in de schaduw heeft gestaan van United.'

James Milner zal dat niet meer meemaken. De Engelse middenvelder heeft een aflopend contract bij The Citizens en heeft volgens Sky Sports gesprekken achter de rug met Arsenal en Liverpool, dat de 29-jarige international graag transfervrij willen oppikken. Maar er zou meer concurrentie zijn op het Europese continent.

Ilkay Gündogan is nog zo'n speler voor wie de clubs in de rij staan. De middenvelder van Borussia Dortmund kondigde onlangs aan zijn in 2016 aflopende verbintenis niet te verlengen. Nu zou de Duitse international aan de Daily Mail hebben bevestigd dat hij in gesprek is met Bayern München en Barcelona over een transfer. Manchester United heeft volgens Der Westen echter de beste papieren, mede doordat Barça hem pas in de winter van 2016 kan overnemen door het transferverbod.

Mogelijk gaat Gündogan een tandem vormen met Morgan Schneiderlin. Manager Louis van Gaal ziet in de Franse controleur van Southampton volgens de Daily Mirror een uitstekend alternatief voor de blessuregevoelige Michael Carrick en kondigde recent nog aan zijn selectie meer in balans te willen brengen door alle posities dubbel te zetten. Voor 35 miljoen euro kan Schneiderlin vertrekken bij de club van Ronald Koeman, die daarop best eens zou kunnen aankloppen in De Kuip voor Jordy Clasie.

Verruilen Toby Alderweireld en Morgan Schneiderlin Southampton deze zomer voor de absolute top van Engeland?
Verruilen Toby Alderweireld en Morgan Schneiderlin Southampton deze zomer voor de absolute top van Engeland?

Toby Alderweireld maakte dit seizoen eveneens indruk in het shirt van The Saints. Volgens diezelfde Engelse krant is hij daardoor in beeld gekomen bij Chelsea. De kampioen van Engeland zou de Belgische verdediger willen betrekken in een deal met Atlético Madrid, dat de in Londen op het tweede plan belande Filipe Luís graag wil terughalen. Alderweireld keert na zijn verhuurperiode in het zuiden van Engeland sowieso al terug in Madrid, maar de vraag is dus voor hoelang.

Wat wel vast staat is dat Alderweireld de komende jaren nog een vast gezicht zal zijn in de Belgische nationale ploeg. Daar krijgt hij wellicht opnieuw te maken met een Nederlandse trainer. Althans, Dick Advocaat heeft zondagavond in Studio Voetbal laten weten wel open te staan voor een terugkeer bij de Belgische bond, waar hij in 2010 nog vertrok voor een lucratiever contract bij Rusland. 'Dat zou ik wel leuk vinden, ja. Maar ik weet niet of Wilmots echt weggaat', aldus de bij Sunderland opgestapte Hagenaar, die daarmee doelde op de flirt van Schalke 04 met Marc Wilmots.

Flirten deden Paris Saint-Germain en Dani Alves de laatste maanden ook veelvuldig. De komst van de Braziliaanse back van Barcelona leek al bijna vast te staan, nadat hij er met de Catalanen niet uitkwam over een nieuw contract. Maar volgens PSG-coach Laurent Blanc komt Dani Alves helemaal niet naar de Franse kampioen. 'Hij wil bij Barça verlengen', zei Blanc in gesprek met BeIN Sports. Blanc gaf wel toe dat Paul Pogba hoog op de verlanglijst van de Parijzenaren staat. 'Hij zou voor PSG de perfecte aankoop zijn, maar hij heeft momenteel meerdere opties.'

Een daarvan is dat de Franse middenvelder gewoon bij Juventus blijft. Daarmee zou hij het voorbeeld van Álvaro Morata volgen. De Spaanse spits staat volgens Tuttosport op het punt een contract te tekenen dat hem tot medio 2020 in Turijn houdt, hem volgend seizoen 3,2 miljoen euro oplevert en daarna jaarlijks vier miljoen. Daarmee wil de clubleiding van de Champions League-finalist voorkomen dat Morata terugkeert naar Real Madrid. Dat kan de 22-jarige aanvaller door een clausule in 2016 terughalen voor dertig miljoen euro. Een jaar later kan dat ook nog voor vijf miljoen meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.