Transferdagboek 12/06: Tévez, Bacca, Gómez en Kakuta

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 12/06: Tévez, Bacca, Gómez en Kakuta

Paris Saint-Germain, Altético Madrid en Boca Juniors zetten allen in op de komst van Carlos Tévez, maar de Argentijnse spits richt zich voorlopig alleen op het toernooi om de Copa América. Pas na het eindtoernooi Chili wil Tévez praten over zijn nabije toekomst. Als het aan zijn huidige werkgever Juventus ligt speelt Tévez ook volgend seizoen in het shirt van De Oude Dame. Een andere spits in de Serie A is daarentegen wel duidelijk. Mario Gómez wil blijven bij Fiorentina en verlaat La Viola alleen wanneer de clubleiding hem wil verkopen. Gomez laat aan de Stuttgarter Zeitung weten dat hij zich via Fiorentina terug wil knokken in de nationale ploeg van Duitsland.

Nu we het toch over spitsen hebben. Carlos Bacca (foto hieronder) kan volgens Corriere dello Sport weleens dé zomeraankoop gaan worden van AS Roma. Maar als de Italiaanse grootmacht zaken wil doen moet de club eerst een overeenstemming bereiken met Sevilla. 'Carlos is gelukkig in Sevilla en heeft net de Europa League gewonnen. Maar als een club als Roma geïnteresseerd is en eruit kan komen met Sevilla gaan wij er serieus over nadenken', aldus Sergio Berila. Sevilla is niet voornemens om Bacca van de hand te doen en is drukdoende met versterkingen voor volgend seizoen. De komst van Vitesse-aanvaller Gaël Kakuta is bijvoorbeeld aanstaande. Dat meldt algemeen directeur Ramon Verdejo. Kakuta is in het bezit van een aflopend contract bij Chelsea.

De transfer van David de Gea naar Real Madrid komt steeds dichterbij, maar voor Keylor Navas is de komst van de huidige Spaanse keeper van Manchester United geen reden om voortijdig te vertrekken uit Madrid. 'Ik ben gelukkig in Madrid en ik ben niet iemand die snel opgeeft', aldus Navas tegenover Marca. De Costa Ricaan kwam afgelopen zomer na een ijzersterk WK over van Levante en tekende een contract tot medio 2020 bij De Koninklijke. Dit seizoen was Navas de stand-in van Iker Casillas, die na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt na vijftien jaar trouwe dienst. De 28-jarige doelman moet met de aanstaande komst van De Gea voor hetzelfde scenario vrezen.

De Franse promovendus Angers is volgens het Franse L'Equipe dicht bij de volgende aankoop voor het seizoen 2015/16. De club uit het westen van Frankrijk is namelijk in gesprek met Billy Ketkeophomphone. Wij wensen de stadionspeaker vast succes met het uitspreken van zijn naam... Aanvaller Ketkeophomphone is bij FC Tours in het bezit van een aflopend contract en  speelde in het verleden voor onder meer FC Sion.

De vermeende transfer van Zlatan Ibrahimovic naar AC Milan houdt de gemoederen in Italië al dagen bezig, maar de 33-jarige Zweed heeft de berichtgeving van de Italiaanse kranten tijdens een persconferentie in Zweden naar het rijk der fabelen verwezen. 'Milan? Het gaat slechts om geruchten, er speelt niets. Hebben jullie Galliani gebeld om te checken of het waar is? Ik praat ook na mijn vertrek bij Milan nog weleens met hem, maar dat heeft niks te betekenen. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik ben niet van plan bij PSG te vertrekken.'

Desondanks komen er steeds meer details naar buiten over de veelbesproken transfer. Volgens Tuttosport ligt er in San Siro een driejarig contract klaar voor Ibrahimovic, met een jaarsalaris van 6,5 miljoen euro. Bovendien zou er al contact zijn geweest tussen Milan en Paris Saint-Germain. Zelfs Adidas, sponsor van de Rossoneri, zou zich er inmiddels mee bemoeien. Het Duitse sportmerk zou Zlatan willen strikken als boegbeeld en er bij beide clubs op aandringen de transfer af te ronden.

Bij een eventuele overgang van Paul Pogba zijn de belangen al even groot. Juventus kan volgens Italiaanse en Engelse media een nieuw voorstel tegemoet zien van Manchester City. Waar Paris Saint-Germain afgelopen winter zeventig miljoen euro op tafel legde, zouden The Citizens nu een bod van tachtig miljoen voorbereiden op de Franse middenvelder. Volgens La Gazzetta dello Sport wil Juve echter pas beginnen met praten bij bedragen vanaf 85 miljoen. Eerder werd immers al geopperd dat de 22-jarige Pogba honderd miljoen waard is.

Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy is een meester in het opdrijven van de marktwaarde van zijn spelers. Dankzij de Spurs-preses gaat Gareth Bale nog altijd door het leven als de Man van Honderd Miljoen. Levy kan nu opnieuw aan de slag, want volgens Sky Sports en Manchester Evening News overweegt Manchester United een bod uit te brengen op Harry Kane. De 21-jarige Engelsman is met zijn indrukwekkende productie van 31 goals in beeld gekomen bij manager Louis van Gaal, die Radamel Falcao al heeft laten gaan en twijfels heeft over Robin van Persie.

Het aantal spitsen dat met Manchester United in verband wordt gebracht groeit met de dag. Nu zou Harry Kane in beeld zijn op Old Trafford.
Het aantal spitsen dat met Manchester United in verband wordt gebracht groeit met de dag. Nu zou Harry Kane in beeld zijn op Old Trafford.

Newcastle United wil ook een nieuwe spits aantrekken. Waar we vanochtend in dit dagboek al meldden dat de onlangs aangestelde Steve McClaren een oogje heeft op Andy Carroll, weet Sky Sports dat Newcastle zich heeft gemeld bij de zaakwaarnemer van Charlie Austin. De 25-jarige Engelsman maakte achttien competitiegoals voor het desondanks uit de Premier League gedegradeerde Queens Park Rangers en zou daarom bovenaan het verlanglijstje staan van McClaren.  

Micah Richards lijkt op weg naar Aston Villa. Het contract van de Manchester City-verdediger loopt deze zomer af en de club uit Birmingham ziet in de robuuste verdediger een welkome versterking. Volgens Sky naderen club en speler een deal. Dit seizoen kwam de rechtsback, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan, op huurbasis uit voor Fiorentina.

Manchester City wil de selectie dan weer uitbreiden met Raheem Sterling. Het eerste bod van The Citizens op de Engelsman is volgens Engelse media afgewezen. Liverpool nam geen genoegen met zo'n veertig miljoen euro voor de razendsnelle aanvaller. De afgewezen aanbieding is goed voor een nieuwe aflevering in de soap rond het jeugdproduct van The Reds. De dribbelaar wil zijn in 2017 aflopende contract niet verlengen. Volgens The Guardian bereidt Manchester City een tweede bod voor.

AS Roma ziet volgens Sky in Ciro Immobile de nieuwe aanvalsleider. De Borussia Dortmund-spits moet de Romeinen meer scorend vermogen geven. De nummer twee van de Serie A kwam deze voetbaljaargang slechts 54 keer tot scoren in de competitie. Seydou Doumbia moet een half seizoen alweer plaatsmaken voor Immobile. De Ivoriaan wist sinds zijn komst in januari geen indruk te maken in de Italiaanse hoofdstad.

Roberto Mancini heeft de hoop op een hereniging met Yaya Touré nog niet opgegeven.
Roberto Mancini heeft de hoop op een hereniging met Yaya Touré nog niet opgegeven.

Immobile krijgt in de Serie A mogelijk gezelschap van Yaya Touré, die onlangs stelde trouw te blijven aan Man City. Internazionale is desondanks hoopvol dat het de Ivoriaan kan verleiden tot een Italiaans avontuur. 'Hij vertelde me dat hij op zoek was naar een nieuwe bestemming. Ik heb zes maanden lang aan hem uitgelegd wat Inter hem te bieden heeft en toen viel hij van de radar. Ik heb nog steeds hoop en ben benieuwd naar zijn kant van het verhaal', aldus trainer Roberto Mancini, voormalig manager van City, in een interview met La Stampa.

Bayer Leverkusen-aanvaller Josip Drmic staat volgens Kicker op het punt bij Borussia Mönchengladbach te tekenen. Het Duitse medium meldt dat de deal op details na rond is en dat alleen de medische keuring nog roet in het eten kan gooien.  De huidige werkgever van de 22-jarige Zwitser heeft al geanticipeerd op het naderende vertrek door landgenoot Admir Mehmedi aan te trekken.

L'Equipe meldde dat Paris Saint-Germain juist een poging waagt om Pedro naar Parijs te halen. De Spaanse aanvaller zette onlangs nog zijn krabbel onder een nieuw vierjarig contract bij de Champions League-winnaar. De Franse kampioen hoopt echter te kunnen profiteren van het feit dat Pedro het vaak moet doen met een plaats op de bank nu het trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez niet te stoppen is.

Het is AC Milan dat de Italiaanse krantenpagina's beheerst. Sinds Silvio Berlusconi de club voor een deel heeft verkocht aan de Thai Bee Taechaubol en aankondigde zelf weer in de club te gaan investeren, wordt de ene na de andere speler gelinkt aan de Rossoneri. De komst van Jackson Martínez (FC Porto) lijkt vast te staan. Voor 35 miljoen euro komt de Colombiaan naar Milaan. Zelfs Milan Channel, het televisiekanaal van de Rossoneri, nam al een voorschot op die spectaculaire transfer. De bevestiging kan vandaag al komen.

Geoffrey Kondogbia kan naar Milaan verhuizen. Wordt het AC Milan of Internazionale?
Geoffrey Kondogbia kan naar Milaan verhuizen. Wordt het AC Milan of Internazionale?

Maar daarmee is de transferhonger van Teachaubol en Berlusconi nog niet gestild. Zowel Franse als Italiaanse media schrijven namelijk over een bod van dertig miljoen euro op Geoffrey Kondogbia van AS Monaco. De 22-jarige middenvelder staat ook op het lijstje bij Internazionale, maar die club zou niet in staat zijn het door Monaco gewenste transferbedrag op te hoesten.

Andy Carroll zal altijd bekend blijven staan als de vrij beperkte spits die voor een volslagen waanzinnig (41 miljoen euro) bedrag de sprong van Newcastle United naar Liverpool maakte. Inmiddels is Carroll 26 en staat hij onder contract bij West Ham United, waar hij mede door blessureleed weinig heeft kunnen laten zien. Omdat Newcastle de beroerdste niet is, zouden The Magpies bereid zijn de duurbetaalde spits over te nemen van West Ham. Steve McClaren, de nieuwe manager van Newcastle, wil volgend seizoen gaan spelen met een typische Engelse targetman en Carroll past perfect in dat plaatje.

Sampdoria-eigenaar Massimo Ferrero is altijd goed voor een paar prikkelende uitspraken. Ditmaal over Antonio Cassano en Samuel Eto'o. Volgens de flamboyante preses is de terugkeer van de transfervrije Cassano naar Samp voor '51 procent zeker.' Daarnaast omschrijft hij zijn spits Eto'o als een geldbeluste voetballer. 'Eto'o is een klein vogeltje en hij staat op het punt opnieuw uit te vliegen. Hij moet doen wat zijn hart - of zijn portemonnee - hem ingeeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.