Transferdagboek 08/06: Alderweireld, Bakkali en Promes

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 08/06: Alderweireld, Bakkali en Promes

Steve McClaren wordt waarschijnlijk snel gepresenteerd als nieuwe manager van Newcastle United, maar dat betekent niet dat de voormalige FC Twente-trainer rustig afwacht. Hij heeft verschillende versterkingen op het oog, waaronder Quincy Promes. Maar naast de aanvaller van Spartak Moskou worden nog drie Nederlanders genoemd: Marco van Ginkel (Chelsea), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Georginio Wijnaldum (PSV) zijn volgens verschillende Engelse media ook in beeld. Overigens staan er met Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul al vier landgenoten onder contract in Noord-Engeland.

Zakaria Bakkali staat op het punt naar Sevilla te verkassen. Het contract van de jonge PSV'er loopt af en de Europa League-winnaar wil de talentvolle buitenspeler volgens het Spaanse AS graag aan zich binden. De negentienjarige aanvaller deed eerder al uit de doeken dat hij over aanbiedingen niet te klagen heeft. Nadat Bakkali had geweigerd zijn aflopende verbintenis te verlengen, raakte hij uit de gratie in Eindhoven.

David de Gea lijkt steeds dichter bij een transfer naar Real Madrid. Volgens El Mundo Deportivo tekent de gedroomde opvolger van Iker Casillas binnen enkele dagen bij De Koninklijke. De Madrilenen willen de komst van de keeper nog voor de eerstvolgende interland van Spanje, donderdagavond tegen Costa Rica, aankondigen. De 24-jarige doelman van Manchester United heeft een uitstekend jaar achter de rug, na een moeizame beginperiode.

De Gea blonk dit seizoen uit in de formatie van manager Louis van Gaal

Spurs-trainer Mauricio Pochettino wil zijn aanval versterken met Anthony Martial. Volgens diverse Engelse media is de talentvolle Fransman op weg naar White Hart Lane. De club uit Noord-Londen heeft zo'n 27 miljoen euro over voor de negentienjarige spits. Dit seizoen kwam de jeugdinternational voor AS Monaco tot negen goals in 35 wedstrijden in de Ligue 1. Martial komt uit de befaamde jeugdopleiding van Olympique Lyon.

Tottenham Hotspur is volgens de Daily Mirror ook geïnteresseerd in Toby Alderweireld. The Telegraph weet dat de Belg ook bij stadgenoot Chelsea in beeld is. De centrale verdediger moet Atlético Madrid zo'n negentien miljoen euro opleveren. De voormalig Ajacied speelde dit seizoen op huurbasis voor Southampton.

Alderweireld speelde zich bij Southampton in de kijker van de Engelse top
Alderweireld speelde zich bij Southampton in de kijker van de Engelse top

Nu de huurperiode van Alderweireld achter de rug is, heeft Ronald Koeman zijn zinnen gezet op Héctor Moreno. De voormalig AZ-speler moet volgens Engelse media het gat in het centrum van de Southampton-verdediging opvullen. Espanyol zou zo'n elf miljoen euro vragen voor de Mexicaan. De Nederlandse trainer kent Moreno nog van een gezamenlijke periode in Alkmaar.

Juventus-directeur Giuseppe Marotta wil sterspeler Paul Pogba niet verkopen. De 22-jarige middenvelder staat in de belangstelling van Champions League-winnaar Barcelona, maar het lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk dat het tot een deal komt tussen de finalisten. 'Zijn situatie is anders. Het belang van de club gaat in dit geval voor. We willen hem niet verkopen. Er zijn geen onderhandelingen gaande en we hebben niet de intentie om die te starten', aldus Marotta in gesprek met ESPN.

Het is de vraag of de Catalanen zich af laten schrikken door de heldere taal uit Turijn. Barcelona-president Josep Bartomeu heeft inmiddels bevestigd dat de Fransman in de belangstelling staat van de Spaans kampioen. 'Het klopt dat Pogba een van onze voornaamste transferdoelwitten is. We kunnen alleen geen spelers aantrekken tot januari', geeft de clubpresident aan. Na het overtreden van internationale regels omtrent het aantrekken van jeugdspelers, mag Barcelona geen spelers kopen tot begin 2016.

Paul Pogba was één van de uitblinkers in de Champions League-finale tussen Juventus en Barcelona
Paul Pogba was één van de uitblinkers in de Champions League-finale tussen Juventus en Barcelona

Oud-Ajacied Miralem Sulejmani is in beeld bij Young Boys. De Zwitsers zien volgens de Berner Zeitung in de 26-jarige Serviër de ideale flankspeler. De aanvaller moet volgens de krant twee tot drie miljoen euro opleveren voor Benfica. Bij de Portugees kampioen kwam Sulejmani dit seizoen amper aan spelen toe.

Zlatan Ibrahimovic is volgens diverse media ongelukkig bij Paris Saint-Germain en dat wekt de interesse van verschillende Europese grootmachten. Zo hengelen AC Milan en Arsenal naar de diensten van de Zweede vedette volgens The Telegraph. De Rossoneri hopen met het nieuwe kapitaal van kersvers aandeelhouder Bee Taechaubol de spits te verleiden tot een terugkeer naar Milaan. Arsenal-manager Arsène Wenger is ook op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.

De geïnteresseerde partijen moeten voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen. Volgens Mino Raiola blijft Ibrahimovic voorlopig gewoon in de Franse hoofdstad. 'Hij heeft een contract en kan niet zelf bepalen om zomaar te vertrekken', stelt de zaakwaarnemer van de boomlange prijzenpakker in gesprek met het Franse Journal du Dimanche.

De ongelukkige Zlatan heeft de clubs voor het uitkiezen
De ongelukkige Zlatan heeft de clubs voor het uitkiezen

Bas Dost krijgt in Wolfsburg mogelijk gezelschap van Mario Mandzukic. Volgens Kicker wil de Duitse nummer twee en bekerwinnaar zich graag versterken met de 29-jarige Kroaat. Mandzukic kwam in zijn vorige periode bij de Duitsers twintig keer tot scoren in 56 competitieoptredens. Atlético Madrid wil naar verluidt 22 miljoen euro ontvangen voor de spits, die vorig jaar zomer nog overkwam van Bayern München. Wolfsburg versterkte de voorste linie eerder al met Max Kruse. De veelzijdige aanvaller komt voor twaalf miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach.

Het Noorse wonderkind Martin Ødegaard staat volgens AS op het punt Real Madrid tijdelijk te verlaten. De nummer twee van Spanje wil dat de zestienjarige middenvelder elders wedstrijdervaring opdoet. De aankoop is op dit moment nog te onervaren voor de hoofdmacht van De Koninklijke en bij het tweede team kan de Scandinaviër zijn draai niet vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.