Transferdagboek 07/06: Babel, Douglas en Kalou

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 07/06: Babel, Douglas en Kalou

Volgens zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had Ryan Babel een aanbieding gekregen van Besiktas. Het was nog niet aantrekkelijk genoeg om Kasimpasa ervoor te verlaten, zo klonk het vrijdag. Maar de Turkse topclub heeft een andere verhaal.

Besiktas heeft namelijk de geruchten over onderhandelingen met Babel officieel de kop ingedrukt. Als beursgenoteerd bedrijf zijn ze ook verplicht bij aanhoudende speculaties naar buiten te treden. En in dit geval deed Besiktas het via een statement op de eigen website, met de veelzeggende opmerking dat de realiteit niet overeenkomt met wat er in de media is verschenen met de zaakwaarnemer van Babel als bron.

Douglas komt mogelijk iets dichter bij zijn voetballand te spelen. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaanse verdediger staat namelijk hoog op het lijstje van 1. FC Köln, dat twee jaar geleden de 27-jarige verdediger ook op de korrel had.

Nu Kevin Wimmer voor zeven miljoen euro naar Tottenham Hotspur verhuist, komt Douglas weer in beeld als vervanger. Inmiddels ligt er schijnbaar een bod van drie miljoen euro bij Dinamo Moskou, waar de voormalig FC Twente-verdediger nog een jaar onder contract staat.

Een andere oud-Eredivisiekracht, wiens naturalisatie tot Nederlander in tegenstelling tot Douglas niet werd afgerond, staat ook voor een overstap. In elk geval, Salomon Kalou is schijnbaar door Hertha BSC in de etalage gezet. De Ivoriaanse aanvaller heeft te weinig indruk gemaakt in zijn eerste seizoen in Duitse dienst en dus mag hij ondanks een doorlopend contract vertrekken bij De Oude Dame.  

Het is nog onduidelijk of AC Milan-huurling Marco van Ginkel volgend seizoen in aanmerking komt voor een plaats in de selectie van Chelsea. Dus wordt er flink gespeculeerd over de sportieve toekomst van de 22-jarige middenvelder. Volgens de Newcastle Chronicle wil Steve McClaren Van Ginkel naar Newcastle United halen als hij daar manager wordt. Hij heeft tien miljoen euro voor hem over.

Het lijkt er steeds meer op dat zijn landgenoot Rafael van der Vaart de stap naar Real Betis gaat maken. Het contract van de 32-jarige middenvelder bij Hamburger SV loopt af en dus kon hij transfervrij overstappen. Bild schrijft dat Van der Vaart morgen naar Sevilla reist om de onderhandelingen te voeren. Betis wil volgens de Duitse krant de transfer zo snel mogelijk afronden.

Chelsea-manager José Mourinho heeft tegenover de Sunday Times bevestigd dat hij Radamel Falcao wil overnemen van AS Monaco. 'We hebben met Didier Drogba een spits verloren die belangrijke doelpunten voor ons heeft gemaakt, dus we moeten een nieuwe aanvaller halen om de concurrentie op peil te houden. We hebben drie goede spitsen nodig', stelde de Portugese coach, die net als Falcao begeleid wordt door zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Ondanks een teleurstellend seizoen bij Manchester United heeft Radamel Falcao de clubs voor het uitkiezen.
Ondanks een teleurstellend seizoen bij Manchester United heeft Radamel Falcao de clubs voor het uitkiezen.

Aangezien Falcao als huurling afgelopen seizoen niet kon imponeren kan Karim Benzema wel eens dé zomeraankoop gaan worden van Manchester United. Het einde van Robin van Persie, die zaterdag werd gesignaleerd in Rome, lijkt immers ook in zicht. Volgens Manchester Evening News zijn voorzitter Ed Woodward en de spits van Real Madrid zelfs al in gesprek. Manchester United is van plan een bod van circa vijftig miljoen euro te doen op de Fransman. Karim Dzjaziri, de zaakwaarnemer van Benzema, doet het verhaal in Marca af als onzin. 'Wat gaat Benzema doen in Manchester?'

Van Persie zelf sprak tegenover de Sunday Mirror over zijn sportieve toekomst. 'Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Ik ben fitter dan ooit en als ik meer speel, dan helpt dat in mijn voorbereiding op het EK. Je wilt arriveren op een toernooi met veel minuten achter je naam, niet als bankzitter. Manchester United is een grote club en dat levert mij schitterende dingen op, maar het heeft ook een schaduwzijde en daar moet ik deze zomer over beslissen.'

Dat Dani Alves waarschijnlijk na dit seizoen vertrekt bij Barcelona is bekend. Ook dat Paris Saint-Germain en Manchester United de rechtsback op de voet volgen. Maar dat de Braziliaan oren heeft naar een overgang naar AC Milan niet. Dani Alves won zaterdagavond met zijn huidige werkgever de Champions League ten koste van Juventus, maar schakelde na afloop van het duel moeiteloos over op de vragen omtrent zijn persoonlijke toekomst. In gesprek met Sky Sport gaf hij gretig antwoord op de vraag of AC Milan een optie is. 'Het zou een waar genoegen zijn om bij AC Milan te tekenen. Ik heb een aanbieding vanuit Italië ontvangen en ik zal alle mogelijkheden doornemen', aldus de rappe vleugelverdediger, wiens contract aankomende zomer afloopt.

De kans is aanwezig dat Andrea Pirlo en Carlos Tévez hun laatste wedstrijd hebben gespeeld namens Juventus. Na de verloren Champions League-finale lonken er nieuwe uitdagingen voor de middenvelder en de aanvaller. Daar hoopt directeur Beppe Marotta een stokje voor te steken. 'Deze groep is een paar jaar geleden opgebouwd en heeft nu al de Champions League-finale gehaald. Volgend jaar willen we het nog beter gaan doen. Ik hoop dan ook dat Pirlo en Tévez niet vertrekken. We gaan vanaf volgende week met de spelers praten die in verband worden gebracht met een transfer', aldus Marotta tegenover Sky Sport.

Pirlo wordt al maanden gelinkt aan een overstap naar de Amerikaanse competitie, terwijl Tévez wekelijks wordt gekoppeld aan de meest uiteenlopende clubs. Nu zou Liverpool weer in de markt zijn voor de Argentijn. Volgens Metro is de terugkeer naar de Premier League zelfs een kwestie van tijd. Zelf heeft de trefzekere aanvaller er nooit een geheim van gemaakt graag terug te willen keren naar zijn vaderland en uit te komen voor Boca Juniors.

Louis van Gaal krijgt volgens The Daily Mirror een slordige 275 miljoen euro tot zijn beschikking om Manchester United deze zomer te versterken. De manager van The Red Devils gaf afgelopen zomer al ruim tweehonderd miljoen euro uit aan onder anderen Ángel Di María, Marcos Rojo en Daley Blind, terwijl de Engelse topclub ook een vermogen kwijt was aan de huursom van Radamel Falcao. Behalve de Colombiaan kon ook Di María - overgekomen voor 75 miljoen euro van Real Madrid - afgelopen seizoen niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoen. In dat kader gaat Van Gaal samen met Sir Alex Ferguson de mogelijke aankopen bespreken. Zo zouden behalve Benzema ook Bastian Schweinsteiger, Dante en Harry Kane op het lijstje staan, maar gaat de voormalige manager van United zelf voor de grootste vis in de vijver. Ferguson zou met Cristiano Ronaldo in gesprek zijn over een terugkeer naar Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.