Transferdagboek 11/06: Jackson Martínez, Bonucci, Muslera

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 11/06: Jackson Martínez, Bonucci, Muslera

Jackson Martínez is hot. De 28-jarige spits van Porto houdt de gemoederen in zowel Italië als Engeland flink bezig vandaag. De trefzeker aanvaller, afgelopen seizoen kwam hij in 42 duels tot 32 goals, moet immers gaan bijdragen aan de wederopbouw van het in verval geraakte AC Milan. Zijn zaakwaarnemer Luiz Henrique Pompeo had vanmiddag in de Portugese pers al bevestigd dat zijn pupil FC Porto gaat verlaten voor 'een grote Europese club'. In Italiaanse media gaf hij later toe dat het om Milan zou gaan.

In Italië wordt ondertussen al niet meer getwijfeld aan de komst van de Colombiaan. Al zijn er verschillende lezingen. Enerzijds wordt er gemeld dat er nog wordt onderhandeld over de gespreide betaling van de  gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro, anderzijds zijn er bronnen die melden dat de deal al in kannen en kruiken is. De Milanese grootmacht zou vrijdag gaan bekendmaken dat Martínez voor vier jaar is vastgelegd. In Engeland wordt overigens gemeld dat zowel Manchester City als stadgenoot United een stokje wil steken voor de transfer van de Colombiaan naar Milan.

Mogelijk gaat Martínez dan een droomkoppel vormen met Zlatan Ibrahimovic, van wie bekend is dat de Milanese bonzen in zijn terugkeer een boost voor de club zien en aan de hand van de Zweed terug willen keren aan de top. Vraag is dan wel of PSG gaat meewerken... (zie ook hieronder)

Waar City dus waarschijnlijk naast Martínez gaat grijpen, hoeft manager Manuel Pellegrini niet te wanhopen. De schathemelrijke voorzitter Khaldoon Al-Mubarrak heeft laten weten dat de Chileen zijn ploeg flink mag gaan versterken (zie filmpje). Enerzijds krijgt hij de middelen om sterren als Sergio Agüero en Yaya Touré te behouden. Anderzijds wordt er geld vrijgemaakt om City de ultieme wens te laten verwezenlijken: het winnen van de Champions League. Er zullen dus de komende tijd nog wel wat grote naam aan Manchester City gelinkt worden. Raheem Sterling is een naam die daarbij steevast klinkt. Flink wat geld is nodig om hem los te weken bij Liverpool, dat een eerste bod van 35 miljoen euro naar de prullenbak verwezen zou hebben, volgens The Times.

En als we dan toch in Manchester zijn. Volgens diverse bronnen in Italië en Engeland  is manager Louis van Gaal dicht bij het vastleggen van twee nieuwelingen. Leonardo Bonucci (28) moet de gelouterde defensieve versterking worden. Hij was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Juventus en zou volgens Calciomercato.com  de nieuwe leider van de United-defensie moeten worden. En geheel in stijl komen we ook hier compleet verschillende berichtgeving tegen. Sky Sport Italia bericht immers dat Bonucci zijn tot medio 2017 lopende contract kan verlengen met twee jaar. Een akkoord zou zelfs al nabij zijn...

Ondertussen is het nog steeds de vraag of Manchester United David de Gea uit de handen van Real Madrid kan houden. Alles wijst erop van niet, daarom zou de Engelse recordkampioen achter de schermen al met vervangers bezig zijn. Fernando Muslera gaat dat in ieder geval niet worden. 'Muslera is net als Wesley Sneijder een van de steunpilaren van Galatasaray, wij hebben niet de intentie hen te verkopen', aldus preses Dursun Özbek. Waarvan akte.

Fernando Muslera en Wesley Sneijder; niet te koop.
Fernando Muslera en Wesley Sneijder; niet te koop.

Ondertussen maken diverse tabloids wél melding van de waarschijnlijke komst van Roberto Firmino (23), die voor achttien miljoen, zijn gelimiteerde afkoopsom, zou overkomen van 1899 Hoffenheim. Overigens heeft de middenvelder nog niet de tijd zich te richten op een mogelijke transfer: eerst staat de Copa América met Brazilië nog op het menu.

Een middenvelder die wel gaat verkassen, is Mehdi Carcela-González. De Marokkaanse international had nog maar een jaar contract te gaan bij Standard en vertelde bij aankomst op de luchthaven van Lissabon dat zijn overgang naar Benfica in kannen en kruiken is. 'Dit wordt de grootste uitdaging van mijn leven', tekende A Bola  op.

Over middenvelders gesproken... Gaat-ie weg of blijft Andrea Pirlo tóch bij Juventus? Volgens de Italiaanse kranten is het vertrek van de regisseur een kwestie van tijd, maar daar denkt Juve-directeur Giuseppe Marotta iets anders over: 'Andrea heeft nog een contract tot de zomer van 2016 en heeft bij ons geen verzoek ingediend om te vertrekken. Als het aan ons ligt, blijft hij gewoon. We gaan na de interlandperiode met hem in gesprek.'

Met het aantrekken van Paulo Dybala (Palermo) en Sami Khedira (Real Madrid) is Juventus al bijna klaar op de transfermarkt, benadrukt Marotta. 'Onze fans moeten geen grote aankopen meer verwachten. We gaan onze belangrijke spelers aan boord houden. Voor Paul Pogba is geen serieuze belangstelling en Álvaro Morata blijft ook gewoon hier. Real Madrid heeft de optie hem terug te kopen, maar die clausule is pas geldig vanaf 2016.'

Internazionale wil zich flink versterken, maar moet vanwege de regels omtrent Financial Fair Play ook één of twee basisspelers verkopen. Een voetballer die daarvoor in aanmerking zou komen is Mateo Kovacic (foto, maar trainer Roberto Mancini wil dolgraag verder met het Kroatische supertalent. 'Hij gaat een enorme speler worden', aldus Mancini. 'Mateo komt in sommige opzichten nog tekort, maar hij is groeiende. Ik hoop en denk dat hij blijft. Ik wil niet dat we een speler zoals hij laten vertrekken.'

Cristiano Ronaldo kwam gisteren op deze plek al ter sprake als beoogd vervanger van Ibrahimovic (zie hierboven ook). Paris Saint-Germain zou namelijk een poging wagen de Portugees weg te kapen bij Real Madrid, als de Spaanse club Marco Verratti zou proberen voor zich te winnen. Door de Franse interesse zou De Koninklijke hebben afgezien van het benaderen van de Italiaan.

Maar Ronaldo is allerminst uit de gedachten van PSG verdwenen. Volgens L'Equipe beseft de Franse kampioen dat de Real-vedette deze zomer misschien onhaalbaar is, maar de Parijzenaars hebben hem wel opgenomen in hun plannen voor het seizoen 2016/17.

Wat de toekomst Bastian Schweinsteiger brengt, is voorlopig ongewis. De Duitse international heeft de geruchten over een vertrek bij Bayern München gevoed door zich niet uit te spreken over een langer verblijf bij de Duitse kampioen. 'Ik heb met directeur Karl-Heinz Rummenigge afgesproken dat we deze zomer gaan praten over hoe de toekomst eruitziet. En we zitten nu nog in de voorzomer.'

Mogelijk verliest Bayern nóg een aansprekend gezicht. De 31-jarige Dante, die afgelopen seizoen vaker dan hem lief was op de bank zat, staat naar verluidt in de belangstelling van Internazionale. Ondanks een contract tot medio 2017 is er ruimte voor een afscheid van de Braziliaanse verdediger.

Volgens het Chinese Sina Sports tekent de achttienjarige Zhang Yuning een meerjarig contract met Vitesse. De Chinese aanvaller was in het verleden al twee keer op proef bij de Arnhemse club en maakte destijds een goede indruk. Vitesse zoekt nog aanvallende versterkingen nu Bertrand Traore terugkeert naar Chelsea en Renato Ibarra gezien zijn in medio 2016 aflopende contract een interessant verkoopitem is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.