Transferdagboek 09/06: Zlatan, Van Persie & Van der Wiel

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 09/06: Zlatan, Van Persie & Van der Wiel

Als we Sky Sport Italia mogen geloven heeft Zlatan Ibrahimovic ja gezegd tegen een terugkeer bij AC Milan, waar hij in 2012 vertrok. De komst van de nieuwe eigenaar Bee Taechaubol bracht de benodigde miljoenen met zich mee, waardoor vicevoorzitter Adriano Galliani dinsdag in een ontmoeting met Ibrahimovic' zaakwaarnemer Mino Raiola met een serieus voorstel op de proppen kon komen. De 33-jarige Zweed zou over de telefoon hebben laten weten wel oren te hebben naar een driejarige verbintenis. Nu moet Milan er alleen nog uitkomen met Paris Saint-Germain.

Waar Ibrahimovic als droomaanwinst geldt in San Siro, loopt de droomtrainer van Schalke 04 naar verluidt rond in Augsburg. Volgens diverse Duitse media heeft de club van Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar contact opgenomen met Markus Weinzierl, die FC Augsburg dit seizoen ten koste van Schalke naar de vijfde plaats in de Bundesliga leidde. Dankzij een clausule in zijn onlangs tot 2019 verlengde contract zou Weinzierl naar Schalke kunnen overstappen. Tot dusver gold Marc Wilmots als de ideale opvolger van Roberto Di Matteo, die na de teleurstellende zesde plaats vertrok.

Vertrekken Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel deze zomer bij Paris Saint-Germain?
Vertrekken Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel deze zomer bij Paris Saint-Germain?

Robin van Persie werd eerder deze week al in verband gebracht met een verhuizing naar Rome, nu is het de beurt aan Gregory van der Wiel. Volgens Le Parisien staat de rechtsback van Paris Saint-Germain en het Nederlands elftal aan de vooravond van een transfer naar AS Roma. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou al hebben gesproken met Roma-directeur Walter Sabatini. Het Manchester United van Louis van Gaal zou ook nog in de race zijn.

Van der Wiel zou hoe dan ook in een Nederlandse enclave terechtkomen. In Rome zou hij niet alleen ploeggenoot Kevin Strootman tegenkomen, maar ook de Lazio-verdedigers Stefan de Vrij en Edson Braafheid, die zijn aflopende contract naar verluidt kan verlengen. Mocht de bestemming van Van der Wiel toch Manchester worden, dan komt hij behalve Van Gaal ook Daley Blind en Memphis Depay tegen. De toekomst van Robin van Persie is nog onduidelijk (zie verderop).

De 31-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal is mogelijk niet de enige speler die deze zomer van Manchester naar Italië verkast. Volgens Sky Sport Italia is Internazionale bezig met het aantrekken van Aleksandar Kolarov. De Servische linksback kent Inter-trainer Roberto Mancini nog van diens periode bij Manchester City, waar Kolarov nog een driejarig contract heeft en miljoenen euro's verdient. Dat zou Inter, net als AC Milan, echter niet afschrikken om een poging te wagen.

De twee Milanese grootmachten in verval zijn volgens L'Equipe ook in een strijd verwikkeld om Geoffrey Kondogbia. De 22-jarige middenvelder van AS Monaco zou zelf al een gesprek hebben gehad met Mancini, terwijl Milan-directeur Adriano Galliani op zijn beurt spoedig met de nummer drie van de Franse Ligue 1 wil gaan praten over een transfer. Maar Inter hoopt dat het onderonsje van Mancini met de beoogde aanwinst de doorslag geeft.

Geoffrey Kondogbia slaagde in het seizoen 2012/13 niet bij Sevilla, maar heeft zich bij AS Monaco in de kijker gespeeld van Inter en AC Milan.
Geoffrey Kondogbia slaagde in het seizoen 2012/13 niet bij Sevilla, maar heeft zich bij AS Monaco in de kijker gespeeld van Inter en AC Milan.

Swansea City heeft een vergelijkbare troef in handen in de strijd om Andre Ayew. De Ghanese linksbuiten is volgens Sky Sports onderweg naar Wales om te praten over een samenwerking. Dat zou zomaar eens in een akkoord kunnen resulteren, omdat Ayew bij The Swans zou worden herenigd met zijn goede vriend Bafetimbi Gomis. De 25-jarige zoon van Abedi Pele is gezien zijn aflopende contract bij Olympique Marseille echter een gewilde speler. Ook Roma zou op de loer liggen.

Transfervrij vertrekken is ook wat Nadir Çiftçi wil. De 23-jarige aanvaller heeft het aanbod om zijn medio 2016 aflopende contract met Dundee United te verlengen naast zich neergelegd. De ex-speler van NAC Breda maakte dit seizoen veertien goals in de Schotse Premier League, maar zou die treffers niet nu al willen verzilveren. Çiftçi is naar eigen zeggen pas volgend jaar toe aan een nieuwe aanbieding, al lijkt een transfer deze zomer vooral voor zijn club een stuk aantrekkelijker.

Robin van Persie bevindt zich met een nog één jaar doorlopend contract in dezelfde situatie. Hij mag dan de speculaties over een overgang naar Lazio eigenhandig de kop in hebben gedrukt, een verhuizing naar de Serie A blijft de gemoederen bezighouden. In Engeland wordt geopperd dat de Oranje-aanvoerder namelijk na een frustrerend seizoen bij Manchester United hard op weg is naar Juventus.

De Italiaanse kampioen zou zich daarmee indekken tegen het vertrek van Carlos Tévez, al uitte Johan Cruijff in Italiaanse media openlijk zijn vraagtekens of Van Persie daarvoor wel de juiste man is. Tévez kan dankzij een aanbod van Boca Juniors terugkeren naar zijn geboorteland, maar wordt ook in verband gebracht met Paris Saint-Germain.

Robin van Persie en Gonzalo Higuaín, hier met elkaar in duel tijdens de halve finale van het WK 2014, kunnen deze zomer verkassen van de Premier League naar de Serie A en vice versa.
Robin van Persie en Gonzalo Higuaín, hier met elkaar in duel tijdens de halve finale van het WK 2014, kunnen deze zomer verkassen van de Premier League naar de Serie A en vice versa.

De Franse kampioen verliest mogelijk zelf een aanvallende kracht aangezien Manchester United Edinson Cavani graag naar Old Trafford zou willen halen. De Uruguayaan was ook in beeld bij Chelsea, dat schijnbaar de pijlen nu heeft gericht op Gonzalo Higuaín. Manager José Mourinho kent de spits van Napoli nog van hun gezamenlijke tijd bij Real Madrid. Het prijskaartje: veertig miljoen euro.

Al-Jazira uit Abu Dhabi heeft flink met de geldbuidel gerammeld en daarmee Gervinho weten te verleiden. Althans, in Italiaanse media wordt gemeld dat de 28-jarige Ivoriaan de aanbieding vijf miljoen euro per jaar te ontvangen heeft geaccepteerd. En aangezien AS Roma ook akkoord is met een afkoopsom van veertien miljoen euro, is het slechts nog een kwestie van tijd voor dat de transfer kan worden bezegeld met handtekeningen.

Ook Samir Handanovic stond schijnbaar voor een afscheid van de Serie A. Een overgang naar Paris Saint-Germain of Manchester United werd geopperd, maar volgens zijn zaaknemer Federico Pastorello liggen de zaken anders. 'We naderen een akkoord met Internazionale over een nieuw contract.' Dat is dan duidelijk.

Petr Cech gaat volgende week in gesprek met Chelsea. De 33-jarige Tsjech heeft weinig trek nog een jaar op de bank te zitten. Het doorlopende contract hoeft geen obstakel te zijn. 'Gezien alles wat we voor elkaar hebben betekend, verwacht ik dat we iets kunnen regelen waar we allebei gelukkig van worden.'

De ervaren goalie heeft geen echte voorkeur wat bestemming betreft. 'Ik houd alle opties open. Het maakt me niet uit of het Engeland, Duitsland, Frankrijk of Spanje is.' Chelsea zal echter ongetwijfeld wel in de gesprekken kenbaar maken niet echt gelukkig te zijn als Cech naar de concurrentie verkast. Manchester United, Arsenal en Liverpool worden namelijk genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.