Transferdagboek 17/06: De Jong, Dzsudzsák en Trapp

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 17/06: De Jong, Dzsudzsák en Trapp

Volgens Italiaanse media staat Nigel de Jong op het punt zijn contract bij AC Milan te verlengen. De dertigjarige middenvelder zou met de Rossoneri overeenstemming bereikt hebben over een verbintenis tot medio 2017. Daarmee zou de gevallen grootmacht een transfervrij vertrek van de ex-Ajacied voorkomen. Naar verluidt maakt Milan het goede nieuws binnen twee dagen wereldkundig.

Na zijn vertrek van PSV naar Dinamo Moskou is Balázs Dzsudzsák een beetje uit beeld verdwenen. Daar wil Hertha BSC verandering in brengen, want de Duitse middenmoter heeft haar pijlen op de Hongaar gericht. Niet gek, want Hertha-trainer Pal Dardai is ook werkzaam als bondscoach van Hongarije. Dardai zou al met Dzsudzsák gesproken hebben over een transfer naar Berlijn. Heel veel zou hij niet hoeven te kosten, want zijn contract in Moskou loopt op 31 december af.

Kevin Trapp kan een opmerkelijke transfer gaan maken. Paris Saint-Germain heeft volgens Duitse kranten serieuze interesse in de doelman van Eintracht Frankfurt, wiens waarde op negen miljoen euro geschat wordt. Trapp zou in Parijs een vijfjarig contract kunnen tekenen. Wel moet hij in de Franse hoofdstad waarschijnlijk genoegen nemen met een reserverol achter Salvatore Sirigu.

Internazionale is volgens La Gazzetta dello Sport dicht bij het aantrekken van Miranda. De Braziliaanse centrumverdediger zou al hebben ingestemd met een contractvoorstel van de Milanese club. Wel moet Inter het met Atlético nog eens worden over de transfervergoeding. Ander nieuws uit Italië: Mirko Valdifiori (Empoli, foto onder) is op een haar na speler van Napoli. Bij de Zuid-Italiaanse topclub wordt de middenvelder herenigd met trainer Maurizio Sarri, die onlangs al de overstap van Empoli naar Napels maakte.

Luis Suarez krijgt bij Barcelona gezelschap van een naamgenoot. Volgens Spaanse media wil trainer Luis Enrique de 21-jarige Denis Suárez terughalen naar Camp Nou. De jonge middenvelder kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Sevilla en was daar basisspeler. Barcelona moeten hopen op medewerking van de huurder, want de Spaanse subtopper heeft de spelmaker voor twee seizoenen gehuurd.  De Blaugranas willen Alen Halilovic gebruiken als ruilmiddel.  

Manchester United is op zoek naar defensieve versterkingen en dat levert veel geruchten op. Volgens L'Equipe heeft Louis van Gaal ditmaal zijn oog laten vallen op Fabinho. De Mancunians hebben volgens de Franse krant zo'n veertien miljoen euro over voor de Braziliaanse back van AS Monaco.

Een andere Nederlandse manager zoekt ook naar versterkingen voor zijn defensieve linie. Ronald Koeman is met zijn Southampton dicht bij het aantrekken van Cédric Soares. De 23-jarige rechtsback van Sporting Lissabon moet volgens Engelse media een kleine vijf miljoen euro kosten.  De komst van de Portugees opent de deur voor een vertrek van Nathaniel Clyne. De 24-jarige vleugelverdediger staat in de belangstelling van onder meer Liverpool en Manchester United en lijkt deze zomer te vertrekken bij The Saints.

Mario Gómez is op weg naar de uitgang bij Fiorentina. Volgens La Gazzetta dello Sport mag de Duitse spits voor vijftien miljoen euro vertrekken uit Florence. De zaakwaarnemer van de aanvaller en zijn werkgever zouden het eens zijn geworden over de transfersom. Toch moeten geïnteresseerde partijen waarschijnlijk wachten op de komst van een nieuwe trainer bij de Serie A-club. De 59-voudige international kwam dit seizoen twintig keer in actie in de Italiaanse competitie.

Eerder meldden we al dat Aston Villa de transfervrije Micah Richards maar al te graag wil inlijven en de deal lijkt nu rond te komen. The Guardian meldt dat de sterke verdediger een contract voor vier seizoenen kan tekenen in Birmingham. De Engelse krant weet dat de 26-jarige Engelsman inmiddels medisch gekeurd is door The Villans. De voormalige speler van Manchester City maakt aanspraak op de positie van Ron Vlaar in het hart van de verdediging. Vlaar heeft zijn contract nog altijd niet verlengd.

Over robuuste verdedigers gesproken: Duitsland lijkt de volgende bestemming van Douglas te worden. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan is in beeld bij 1. FC Köln. Volgens Kicker is de Bundesliga-club zeer geïnteresseerd in de voormalige speler van FC Twente, maar verlopen de onderhandelingen met Dinamo Moskou erg moeizaam. De centrale verdediger verruilde Enschede in de zomer van 2013 voor een Russisch avontuur.

Manchester City wil nu eindelijk eens toeslaan op de transfermarkt en heeft daarom het bod op Raheem Sterling verhoogd naar ruim 55 miljoen euro, meldt Sky Sports. De aanvaller van Liverpool - die weigert zijn contract te verlengen - wordt door meer clubs gevolgd, maar City hoopt er snel uit te komen. Aanvankelijk hoopt de nummer twee van de Premier League Edin Dzeko in de transfer te betrekken, maar de spits uit Bosnië heeft geen trek in een overstap naar Liverpool.

Chelsea is naar verluidt dicht bij een akkoord met Radamel Falcao (AS Monaco), maar manager José Mourinho richt zijn blik ook op de toekomst. De in Kameroen geboren Samuel Umtiti moet de Londense club extra mogelijkheden geven in de verdediging. De international van Jong Frankrijk kan uit de voeten als centrale verdediger en linksback. Voor vijftien miljoen euro zou Umtiti op te halen zijn bij Olympique Lyon, stelt ONE World Sports.

Net als Arsenal wil Chelsea zich ook graag versterken met Youri Tielemans, die op 7 mei - op zijn achttiende verjaardag - zijn contract met Anderlecht nog verlengde tot medio 2020. Maar de kans is klein dat de middenvelder die verbintenis uitdient. Beide Londense clubs hebben liefst twintig miljoen euro over voor het toptalent. Mogelijk wordt Tielemans eerst nog wel (minimaal) één seizoen uitgeleend aan Anderlecht, zodat hij verder kan rijpen.

Atlético Madrid heeft ook een middenvelder op het oog: Johannes Geis. De 21-jarige controleur van 1. FSV Mainz 05 wordt in Duitsland gezien als toekomstig opvolger van Bastian Schweinsteiger in de nationale ploeg. In de Spaanse hoofdstad moet Geis samen met Koke een centraal duo op het middenveld vormen, weet AS. De international van Jong Duitsland, waarmee hij vanaf vandaag actief is op het EK Onder-21 in Tsjechië, genoot zijn opleiding bij Greuther Fürth.

Ruim vijftien jaar na zijn debuut als doelman van Real Madrid moet Iker Casillas volgens bijna alle Engelse en Spaanse media plaatsmaken voor David de Gea. Mogelijk dat de toekomst van Casillas ligt in de Premier League, waar Tottenham Hotspur belangstelling heeft. Bij de Noord-Londense club staat nu Hugo Lloris onder de lat, maar de Fransman wil komend seizoen in de Champions League spelen. Manchester United ziet in hem de opvolger van De Gea, waardoor alle partijen weer tevreden lijken.

De transfer van Petr Cech komt steeds dichterbij. Arsenal wil de 33-jarige doelman graag overnemen van Chelsea, dat Alex Oxlade-Chamberlain de omgekeerde weg wil laten bewandelen. Dat is echter geen optie voor The Gunners, meldt The Daily Mirror. Arsène Wenger wil veertien miljoen euro betalen voor Cech. De manager van Arsenal wil Oxlade-Chamberlain echter behouden, waardoor de onderhandelingen nog even doorgaan.

De toekomst van Zlatan Ibrahimovic lijkt toch bij Paris Saint-Germain te liggen. De spits reisde samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola af naar Qatar voor een gesprek met Nasser Al-Khelaïfi, de clubeigenaar van PSG. Verwacht werd dat de Zweed zou aangeven te willen vertrekken, maar verschillende Italiaanse media melden nu dat hij een salarisverhoging overeen is gekomen. Ibrahimovic heeft nog een contract voor een jaar en werd in verband gebracht met een terugkeer naar AC Milan.

Dan over naar Antalyaspor, dat onlangs promoveerde naar de Süper Lig. Om ook daar meteen goed te presteren heeft de club het vizier gericht op Samuel Eto'o. Volgens voorzitter Gültekin Gencer is de komst van de spits uit Kameroen nagenoeg rond. 'Sampdoria moet zijn contract nog ontbinden, daarna kunnen we hem vastleggen.' Daar blijft het niet bij, want vrijdag wordt er onderhandeld over de komst van Ronaldinho. Die speelt nu nog in Mexico voor Querétaro, maar de Braziliaan zou openstaan voor een nieuwe samenwerking met Eto'o. Eerder speelden beiden samen bij Barcelona.

Na twee seizoenen lijkt Ryan Babel juist te vertrekken uit Turkije. De 28-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Swansea City, meldt The Daily Mail. De club uit Wales is duidelijk op zoek naar aanvallende versterking, want eerder werd André Ayew (Olympique Marseille) al vastgelegd, terwijl ook Ola John (Benfica) op weg is naar Swansea. Babel was eerder in de periode 2007-11 namens Liverpool actief in de Premier League. De 43-voudige Oranje-international was goed voor twaalf competitietreffers namens The Reds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.