Transferdagboek 14/06: Lamela, Huntelaar en Van Persie

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 14/06: Lamela, Huntelaar en Van Persie

Juventus zit niet stil. De verliezend Champions League-finalist versterkte zich al met Paulo Dybala en Sami Khedira, maar heeft zich nu ook bij Tottenham Hotspur gemeld. De club uit Turijn wil Érik Lamela terughalen naar de Serie A. De inmiddels 23-jarige Argentijn verdiende bij AS Roma een transfer naar de Premier League, maar de afgelopen twee seizoenen heeft Lamela weinig laten zien. Juventus, dat dit seizoen in Italië de dubbel won, heeft echter nog alle vertrouwen in de aanvallende middenvelder.

Fenerbahçe hoopt zijn verdediging te versterken met Simon Kjær. Verschillende Franse en Turkse media melden dat de 26-jarige verdediger zondag in Istanbul is gearriveerd om zijn overgang af te ronden. De vijftigvoudige international van Denemarken heeft zijn grote belofte nooit weten waar te maken. Toen Kjær in de zomer van 2010 Palermo verruilde voor VfL Wolfsburg, leek hij aan de vooravond te staan van een grote loopbaan. Maar via AS Roma kwam hij medio 2013 bij Lille terecht. Na twee seizoenen in Noord-Frankrijk is Fenerbahçe zo goed als zeker de volgende bestemming van Kjær.

We blijven in Turkije, waar Galatasaray grootse plannen heeft. De kampioen én bekerwinnaar wil een topspits aan de selectie toevoegen en zet hoog in. Zo zijn Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in beeld, meldt Fanatik. Huntelaar verlengde in december zijn aflopende contract met Schalke 04 nog tot medio 2017, waardoor de kans op een transfer niet groot is. Van Persie daarentegen heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2016 met Manchester United, waar manager Louis van Gaal zou openstaan voor een vertrek van de Oranje-international.

Dan over naar Alexandre Pato, die aan de vooravond van een gevoelige transfer lijkt te staan. De 25-jarige aanvaller heeft zichzelf aangeboden bij Internazionale, meldt Corriere dello Sport. En dat terwijl hij in de periode 2007-12 onder contract stond bij stadgenoot AC Milan. Pato claimt ondanks een doorlopend contract transfervrij te kunnen overstappen, aangezien zijn huidige werkgever Corinthians hem nog miljoenen aan imagorechten verschuldigd is. Overigens heeft ook Giannelli Imbula laten weten een transfer naar Inter wel te zien zitten. De 22-jarige middenvelder van Olympique Marseille zou ook in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur en Valencia.

Al na een half jaar lijkt er een einde te komen aan de samenwerking tussen Samuel Eto'o en Sampdoria. De 34-jarige spits uit Kameroen kan zijn loopbaan vervolgen in de Verenigde Staten. En dus moet de club uit Genua op zoek naar versterking voor de voorhoede. Massimo Ferrero, voorzitter van Sampdoria, durft daarbij wel een gokje te nemen. Hij heeft de gesprekken met de clubloze Antonio Cassano al geopend, terwijl hij ook Mario Balotelli (Liverpool) graag naar zijn club wil halen. Twee enfant terribles in één team, dat kan nooit goed gaan...

Real Madrid neemt na vier seizoenen waarschijnlijk afscheid van Fábio Coentrão, die op het punt staat om terug te keren naar Benfica. De 27-jarige linksback werd in de zomer van 2011 voor ruim dertig miljoen euro overgenomen, maar in de Spaanse hoofdstad slaagde de 49-voudige international van Portugal er nooit in om een vaste waarde te worden. Iedere transferperiode werd hij in verband gebracht met andere clubs, maar tot een vertrek bij Real kwam het nooit. Deze zomer lijkt hij eindelijk te vertrekken bij De Koninklijke, dat vijftien miljoen euro verlangt voor Fábio Coentrão.

Manchester United is voor alle linies op zoek naar versterkingen, zo ook in defensief opzicht. Manager Louis van Gaal heeft de nodige verdedigers in het vizier, waaronder de bekende namens zoals Mats Hummels en Diego Godín. Maar volgens The Daily Star is de komst van Sergio Ramos naar Old Trafford in de maak. De verdediger van Real Madrid zou zelfs al om de onderhandelingstafel hebben gezeten in Manchester. De Spaanse centrumverdediger, die ook uit de voeten kan als rechtsback, staakte onlangs de contractbesprekingen met De Koninklijke omdat de club niet langer wil voldoen aan zijn extreme salaris van ruim dertien miljoen euro per jaar. En daar hoopt Van Gaal optimaal gebruik van te maken. United zou een bod hebben uitgebracht van bijna dertig miljoen euro.

En daar blijft niet bij, want diezelfde krant meldt ook dat Manchester United inmiddels rond is met Nicolas Otamendi. De Engelse topclub moet er alleen nog uitkomen met zijn huidige werkgever Valencia. De 27-jarige Argentijnse verdediger gaf te kennen dat hij wilde vertrekken bij de Spaanse subtopper, maar heeft wel een prijskaartje om zijn nek van een slordige dertig miljoen euro. In Manchester ligt er een vierjarige verbintenis klaar voor Otamendi.

Het blijft nieuwe kandidaten regenen met betrekking tot de spitspositie van Juventus, maar volgens Calciomercato heeft De Oude Dame een ja-woord ontvangen van Mario Mandzukic. De Kroaat stond in de belangstelling van diverse clubs, maar lijkt te gaan kiezen voor de verliezend finalist van Champions League. Daarmee speelt de Italiaanse grootmacht in op het zeer waarschijnlijke vertrek van Carlos Tévez naar Boca Juniors. De 29-jarige Mandzukic heeft nog een verbintenis tot medio 2018 bij Atlético Madrid.

We blijven in de Serie A, want ook AC Milan wil zich versterken voor het seizoen 2015/16. De komst van Jackson Martínez (FC Porto) is bijna afgerond, maar daarnaast is ook Zlatan Ibrahimovic nog in beeld. Silvio Berlusconi bevestigde eerder al dat de spits van Paris Saint-Germain nog altijd op de verlanglijst staat van de Rossoneri, maar de vraag is of de Franse topclub bereid is om mee te werken aan de terugkeer van Ibrahimovic. Mocht de Zweed inderdaad niet komen is Van Persie naast Radamel Falcao een van de alternatieven. Maar ook in verdedigend opzicht richt Milan zich op de gevestigde orde. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Corriere dello Sport opent de club de jacht op Mats Hummels. Milan heeft een bod van 29 miljoen euro neergelegd voor de 26-jarige verdediger van Duitsland en Borussia Dortmund.

Gerard Deulofeu keert terug naar Everton, maar volgens diverse Britse media is de komst van het voormalige Spaanse wonderkind dit keer definitief. Deulofeu werd jarenlang gezien als een van de grootste talenten van Barcelona, maar wist nooit door te breken in Camp Nou. De 21-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Sevilla en werd in het verleden al eens verhuurd aan Everton. The Toffees betalen vier tot vijf miljoen euro om Deulofeu naar Goodison Park te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.