Transferdagboek 16/06: Zapata, Zaza en Boateng

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 16/06: Zapata, Zaza en Boateng

Vorig seizoen weigerde Napoli medewerking aan een transfer van Duván Zapata naar Feyenoord. Deze zomer lijkt de Colombiaan wel te mogen vertrekken. De 24-jarige spits heeft bij monde van zijn zaakwaarnemer een transferverzoek ingediend. 'Duvan wil vertrekken, helemaal als Napoli opnieuw een reserverol voor hem in petto heeft. Een verhuur of verkoop is wat ons betreft allebei mogelijk. Er is interesse vanuit Italië, Griekenland en Spanje.'

AC Milan wil niet alleen Zlatan Ibrahimovic, maar ook Kevin-Prince Boateng terughalen naar San Siro. De Ghanese international werd vorige maand op straat gezet door Schalke 04 en zou maar wat graag terugkeren naar Milan, waarmee hij in 2011 kampioen werd. 'Het is een aantrekkelijke optie', erkent zaakwaarnemer Federico Pastorello. 'We zijn op zoek naar een oplossing voor zijn situatie en dat zou een transfer naar Milan kunnen zijn.'

En we blijven nog even in Italië. Juventus lijkt zowel Simone Zaza als Domenico Berardi over te nemen van Sassuolo, waarmee het een samenwerkingsverband heeft. De Oude Dame zou 25 miljoen euro gaan neertellen voor de twee aanvallers. Daarmee zou Juve inspelen op het vertrek van Fernando Llorente en Carlos Tévez. Eerstgenoemde staat in de belangstelling van Engelse clubs. Laatstgenoemde overweegt sterk een terugkeer naar zijn grote liefde Boca Juniors.

Ondanks de degradatie hebben diverse spelers van Burnley zich in de kijker gespeeld van grootmachten uit de Premier League. Danny Ings maakte al de overstap naar Liverpool en ook Kieran Trippier lijkt een mooie transfer over te houden aan zijn eerste seizoen in de Premier League. Volgens de Daily Mail staat Tottenham Hotspur op het punt de rechtsback voor zo'n vijf miljoen euro vast te leggen. De Spurs krijgen concurrentie van Liverpool, Newcastle United en Southampton.

Tottenham Hotspur toont zich überhaupt al vroeg in de zomer erg gretig op de transfermarkt. Manager Mauricio Pochettino wil zijn verdediging en aanval graag versterken. Yannick Bolasie staat volgens Britse media op de radar van de Argentijnse manager en de linksbuiten ziet een overstap naar White Hart Lane zelf ook wel zitten. De 26-jarige Congolees, de voorbije maanden wekelijks één van de uitblinkers bij Crystal Palace, voegde een Twitterbericht over een mogelijke transfer toe aan zijn favorieten.

Gerard Deulofeu is dicht bij een transfer naar Everton en dat maakt de weg vrij voor een vertrek van Kevin Mirallas. De Belg wil zijn contract bij The Toffees voorlopig niet verlengen en lijkt op weg naar de uitgang van Goodison Park. De 27-jarige aanvaller staat in de belangstelling van AS Monaco, maar ook de Spurs zouden de Belg graag aan de selectie toevoegen, weet de Mirror.

Het is deze dagen druk in de thuisstad van The Beatles als het gaat om transfers. Liverpool zet alles op alles om Internazionale-middenvelder Mateo Kovacic naar Anfield te halen en zet een nieuwe troef in. Mario Balotelli fungeert als ruilmiddel. Volgens Italiaanse media hebben de Nerazzurri echter geen zin in een weerzien met het probleemkind van weleer.

De zomerstop is voor Inter en AC Milan geen reden om de strijdbijl tijdelijk te begraven. De Milanese clubs vechten om de handtekening van Geoffrey Kondogbia. De middenvelder van AS Monaco leek lange tijd onderweg naar de Rossoneri, maar ook de stadsgenoot mengt zich nu in de strijd. De 22-jarige Fransman moet volgens La Gazzetta Dello Sport zo'n dertig miljoen euro opleveren.

Het gonst van de geruchten, zo ook bij Real Madrid. De nieuwe trainer Rafael Benítez heeft bij de clubleiding van De Koninklijke een indrukwekkend wensenlijstje neergelegd voor het komende seizoen. David De Gea moet zoals bekend de nieuwe doelman worden, terwijl zowel Marco Verratti (Paris Saint-Germain) als Paul Pogba (Juventus) wordt gezien als een gewenste versterking voor het middenveld.

Voor de voorhoede heeft de Spaanse coach ook twee grote spelers in het vizier. Behalve Sergio Agüero is volgens diverse Spaanse media Diego Costa in beeld om het mogelijke vertrek van Karim Benzema op te vangen. En daar zal stadgenoot Atlético Madrid niet blij mee zijn. De doelpuntenmachine van Chelsea maakte namelijk jarenlang furore in Estadio Vicente Calderón, maar is na de zomer wellicht te bewonderen in het Santiago Bernabéu van de grote rivaal. Overigens heeft Benítez volgens het Spaanse AS ook de alternatieven in kaart wanneer de gedroomde kandidaten niet haalbaar blijken. Zo ziet de voormalige coach van onder meer Liverpool en Napoli Lucas Biglia graag komen wanneer Verratti en Pogba bij respectievelijk PSG en Juventus blijven.

Niet alleen Real Madrid, maar ook Manchester United wil groots uitpakken deze zomer. De formatie van manager Louis van Gaal moet weer mee gaan strijden om de prijzen. Grote namen als Sergio Ramos, Karim Benzema, Mats Hummels, Harry Kane en Nicolás Otamendi passeerden al de revue, maar volgens het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport is ook Axel Witsel in beeld. Van Gaal is niet de enige club die de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg graag ziet komen. Ook rivaal Chelsea is in de race om de handtekening van de 26-jarige Rode Duivel. Overigens worden sommige geruchten resoluut de kop ingedrukt. Zo heeft Manchester United volgens Valencia helemaal geen bod uitgebracht op de Argentijn Otamendi. Dat meldt de Spaanse club zojuist tegenover Sky Sports.

Diezelfde zender opent dinsdag met het bericht dat Marc Bartra op weg lijkt naar Tottenham Hotspur. De Spaanse verdediger komt amper aan spelen toe bij Barcelona, waardoor een vertrek bij de Catalaanse topclub voor de hand ligt. De zaakwaarnemer van Barta bevestigt tegenover Sky Sports dat de Londenaren hebben geïnformeerd naar de international. In navolging van Bartra lijkt ook Carlos Tévez op weg naar de Premier League. Alleen niet naar Liverpool, de club waaraan de Argentijn van Juventus veelal werd gelinkt. Bij welke club hij wel tekent is niet duidelijk volgens Sky Sports, al is het ook niet uitgesloten dat hij volgend seizoen uitkomt voor Boca Juniors.

Een opvallend bericht in de Belgische media. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat Anderlecht op het punt staat om Trezeguet binnen te halen. Het betreft overigens niet de voormalige Franse aanvaller van onder meer Juventus, maar de Egyptenaar Mahmoud Hassan. De huidige aanvallende middenvelder van Al Ahly, bijgenaamd Trezeguet, moet in Brussel de nieuwe sensatie worden. Anderlecht heeft het bod op de twintigjarige Hassan inmiddels al verhoogd tot meer dan een miljoen euro.

AC Milan is ook druk bezig in aanloop naar het komende seizoen. De komst van aanvaller Jackson Martínez is nog steeds niet afgerond, terwijl een rentree van Zlatan Ibrahimovic ook nog ver weg lijkt. En dus kijkt de Italiaanse grootmacht verder. Volgens La Gazzetta dello Sport is Luiz Adriano nu in beeld om de aanval te versterken. De Braziliaanse spits van Shakhtar Donetsk is in het bezit van een aflopend contract, dus Milan hoeft niet diep in de buidel te tasten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.