Transferdagboek 13/06: Jonathas, Kovacic & Wijnaldum

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 13/06: Jonathas, Kovacic & Wijnaldum

Wat is dat toch met spitsen die nooit echt hebben overtuigd in Alkmaar, maar jaren later toch nog succes boeken op de Europese velden? Graziano Pellè groeide uit van pinchhitter bij AZ tot clubtopscorer van Feyenoord en maakt nu zijn doelpunten voor Southampton. Voor Jonathas lonkt nu eenzelfde scenario. De 26-jarige Braziliaan scoorde in een grijs verleden zeven keer voor AZ, maar kan volgens Sky Sport Italia rekenen op de belangstelling van Napoli nu hij het voorbije seizoen veertien keer scoorde voor Elche in de Primera División.

Het zou voor de 1 meter 92 lange aanvaller een terugkeer betekenen naar Italië, waar hij al voor Brescia, Latina en Pescara speelde. Mogelijk wordt Pepe Reina in Napels een van ploeggenoten. De 32-jarige Spanjaard hoeft ondanks zijn reserverol bij Bayern München niet per se weg bij Der Rekordmeister, maar een terugkeer naar Stadio San Paolo zou te aanlokkelijk zijn om te weigeren. Reina zette een foto op twitter waarop hij met zijn oude ploeggenoten Paolo Cannavaro en Christian Maggio te zien is. Hij zou over enkele dagen een afspraak hebben met de clubleiding.

Volgens datzelfde Sky Sport Italia heeft AS Roma gesprekken achter de rug met Edin Dzeko, maar de zaakwaarnemer van de Bosnische spits stelt dat zijn cliënt blijft bij Manchester City. 'Edin wordt elke dag weer aan een andere club gelinkt. Dan is het weer Atlético Madrid, dan weer Juventus, dan weer Roma en dan weer een andere club. Het is niet meer dan speculatie van journalisten. Dzeko heeft nog een contract voor drie jaar bij Manchester City en heeft het prima naar zijn zin.'

Martín Montoya wordt door zijn zaakwaarnemer juist in de etalage gezet. Voor de Spaanse rechtsback wordt de kans op speeltijd bij Barcelona steeds kleiner, nu Dani Alves toch blijft en de concurrentie in januari nog groter wordt als aankoop Aleix Vidal speelgerechtigd is. De interesse van Internazionale komt daarom als geroepen. 'Zeker als hij regelmatig in de basis zou mogen starten', zegt Montoya's belangenbehartiger. De Nerazzurri zouden de 24-jarige verdediger in eerste instantie willen huren, met een optie tot koop van circa tien miljoen euro.

Thiago Motta zou net als Zlatan Ibrahimovic kunnen terugkeren naar Milaan. Hier vechten de twee spelers van Paris Saint-Germain een duel uit als spelers van Internazionale en AC Milan.
Thiago Motta zou net als Zlatan Ibrahimovic kunnen terugkeren naar Milaan. Hier vechten de twee spelers van Paris Saint-Germain een duel uit als spelers van Internazionale en AC Milan.

Ondertussen melden Kroatische kranten dat Inter op het punt staat Mateo Kovacic kwijt te raken aan Liverpool. Beide clubs zouden een akkoord hebben bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro. Afgevaardigden van The Reds werden vrijdagavond gesignaleerd in Split, waar Kovacic met Kroatië de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië afwerkte. Inter zelf zou zich inmiddels richten op het aantrekken van Thiago Motta (PSG) of Felipe Melo (Galatasaray), omdat Yaya Touré en Geoffrey Kondogbia – pijnlijk genoeg op weg naar AC Milan - geen haalbare targets lijken te zijn.

Op het middenveld van Chelsea tekent zich ook een wisseling van de wacht af. Jon Obi Mikel zou na negen jaar op Stamford Bridge volgens The Express kunnen tekenen voor Fenerbahçe, dat kans denkt te maken op de handtekening van de Nigeriaanse middenvelder omdat Nemanja Matic boven hem staat in de pikorde. Volgens diezelfde krant ziet José Mourinho in Alex Song de vervanger van Mikel. Chelsea denkt de Kameroense middenvelder voor acht miljoen euro te kunnen overnemen van Barcelona, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan West Ham United.

Steve McClaren heeft met zijn aantreden als manager van Newcastle United ook een wensenlijstje ingeleverd wat nieuwe spelers betreft. Dankzij zijn verleden bij FC Twente heeft hij daarbij ook oog voor wat er in de Eredivisie speelt. Volgens The Northern Echo staat daarom PSV-middenvelder Georginio Wijnaldum met stip genoteerd op het lijstje van McClaren.

Ook Hamza Hamzaoglu heeft zo zijn ideeën over het versterken van zijn selectie. De trainer van Galatasaray blijft daarbij niet echt een eenduidige mening erop na te houden. Want waar hij vorige week Lukas Podolski van de hand wees als versterking ('Geen behoefte aan zo'n type speler'), daar ziet hij volgens Turkse media nu wel brood in de Duitse aanvaller.

Naast Poldi is André-Pierre Gignac een door Hamzaoglu gewenste versterking voor de Turkse kampioen, die de Franse aanvaller transfervrij kan halen. Diens contract met Olympique Marseille, waarvoor hij dit seizoen 23 keer scoorde, loopt immers op 1 juli af. Maar er zijn meer kapers op de kust, waaronder, zoals we al eerder meldden, ook het Mexicaanse Tigres UNAL en Newcastle United.

Ivan Perisic (foto) mag dan in de belangstelling staan van Internazionale, VfL Wolfsburg heeft een aanbod klaarliggen voor de Kroaat na diens vakantie. De Duitse club wil de interesse uit de Serie A beantwoorden met een nieuw contract. 'We hebben daarover tijdens het seizoen al gesproken', toonde technisch directeur Klaus Allofs zich in Bild positief.

Real Madrid wordt al maanden in verband gebracht met David de Gea, maar Manchester United wil de 24-jarige doelman niet laten gaan. Tenminste, niet voor er een adequate vervanger is gevonden. En die lijkt manager Louis van Gaal nu op het oog te hebben. Jan Oblak moet De Gea vervangen, weet AS. De 22-jarige Sloveen kende een moeizame start bij Atlético Madrid, dat hem in de zomer van 2014 voor zestien miljoen euro overnam van Benfica. Inmiddels is Oblak onomstreden, maar de kans is dus aanwezig dat hij maar één seizoen speler van Atlético blijft.

Trainer Rafa Benítez wil nog meer spelers aantrekken. De opvolger van Carlo Ancelotti bij Real Madrid heeft zijn pijlen gericht op Geoffrey Kondogbia van AS Monaco. De 22-jarige defensieve middenvelder speelde in het seizoen 2012/13 al in de Primera División bij Sevilla, maar werd al na een jaar opgepikt door de ambitieuze Monegasken. Benítez ziet in Kondogbia de ideale controleur op het verder offensief ingestelde middenveld. Verder zou Marco Reus (Borussia Dortmund) in beeld zijn om de aanval te versterken, meldt AS. In februari verlengde de Duitser zijn contract nog tot medio 2019.

De kans dat Harry Kane (foto onder) van club wisselt is niet groot. Dat stelt Gareth Southgate, bondscoach van Jong Engeland. De 21-jarige spits wordt genoemd als nieuwe spits van Manchester United, maar volgens Southgate - die met Kane in voorbereiding is op het EK Onder-21 in Tsjechië - zal hij Tottenham Hotspur trouw blijven. 'Hij wil beter worden en hij heeft genoeg uitdagingen. Hij zal met Tottenham Hotspur de Champions League in willen gaan.' Kane brak dit seizoen door bij Tottenham Hotspur. In 51 officiële wedstrijden scoorde de spits liefst 31 keer.

Dick Advocaat wil Virgil van Dijk naar Sunderland halen. De 23-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2017 met Celtic, dat dus een flinke transfersom kan incasseren. De Schotse topclub is in ieder geval niet geïnteresseerd in een ruildeal met Steven Fletcher, meldt Sunderland Echo. In gesprek met Voetbal International liet Van Dijk deze week geen uitgesproken voorkeur te hebben over zijn volgende bestemming. 'Ik sta open voor alle topcompetities. Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Alleen zeg ik niet tegen alles ja. Misschien dat een stabiele middenmoter me wel het best past. Wennen aan het niveau, bewijzen dat je het aankunt. Dan kun je altijd nog een stap maken.'

Manchester City wil zich graag versterken met Raheem Sterling, maar Liverpool wil de aanvaller liever niet laten gaan. Alleen als er minimaal zeventig miljoen euro betaald wordt voor de vijftienvoudige international van Engeland is een transfer bespreekbaar, weet The Daily Mirror. Inmiddels heeft City zijn bod van 35 miljoen euro verhoogd naar 55 miljoen euro, maar witte rook is er nog altijd niet. Paul Pogba staat ook nog altijd op het verlanglijstje van manager Manuel Pellegrini, maar ook met Juventus is nog geen akkoord bereikt.

Het seizoen zit er voor Petr Cech op na de 2-1 nederlaag bij IJsland in de EK-kwalificatiecampagne, maar de doelman van Tsjechië zal niet tevreden terugkijken. Namens Chelsea kwam Cech namelijk tot slechts zestien officiële wedstrijden en nog zo'n jaargang als tweede keus achter Thibaut Courtois ziet hij niet zitten. En dus heeft de 33-jarige keeper bij Chelsea nogmaals op een vertrek aangedrongen. Cech wil graag naar Arsenal, dat vijftien miljoen euro wil betalen. En hoewel Chelsea-manager José Mourinho de Tsjech eigenlijk niet naar een Engelse club wil laten vertrekken, is hij volgens The Daily Mail akkoord met een transfer naar Arsenal.

Opvallend nieuws uit Mexico, waar Tigres heeft bevestigd in onderhandeling te zijn met André-Pierre Gignac. De 29-jarige spits van Olympique Marseille kende een geweldig seizoen met 21 doelpunten in de Ligue 1 en zou wel openstaan voor een lucratieve transfer. Newcastle United en West Ham United toonden belangstelling, maar lijken nu te worden afgetroefd door Tigres.

Dan tot slot over naar AC Milan, waar veel staat te gebeuren. De komst van Jackson Martínez (FC Porto) is bijna afgerond, maar dat betekent niet dat Zlatan Ibrahimovic daardoor niet meer in beeld is. Silvio Berlusconi bevestigde dat de spits van Paris Saint-Germain nog altijd op de verlanglijst staat van de Rossoneri. In de periode 2010-12 was de Zweed namens Milan goed voor 56 doelpunten in 85 officiële wedstrijden, waarna hij verkocht werd aan PSG. Berlusconi ziet de komst van Ibrahimovic wel zitten. 'We hebben drie topspitsen nodig, daar zijn we mee bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.