Transferdagboek 18/06: Pereira, Gündogan & Perotti

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 18/06: Pereira, Gündogan & Perotti

In Lissabon schrokken ze eerder al van de overstap van trainer Jorge Jesús van Benfica naar aartsrivaal en stadgenoot Sporting, maar er zou zomaar nóg een gevoelige transfer kunnen komen. Benfica-verdediger Maxi Pereira zou een vierjarig contract kunnen tekenen bij FC Porto. Die overgang zou iets minder pikant zijn dan die van zijn ex-trainer, maar toch…

De keeperscarrousel in Duitsland begint te draaien. Telt u even mee? Borussia Dortmund heeft keeper Roman Bürki vastgelegd, wat slecht nieuws is voor Roman Weidenfeller. Hij komt daardoor in beeld bij VfB Stuttgart, dat Sven Ulreich naar Bayern München ziet vertrekken, maar Stuttgart heeft ook interesse in PSV-goalie Przemyslaw Tyton.

Een naam die we nog wel wat vaker gaan terugzien is die van Ilkay Gündogan. BILD weet dat er volgende week een gesprek gepland staat tussen vertegenwoordigers van de middenvelder van Borussia Dortmund en een afvaardiging van Barcelona. Het transferverbod lijkt de Catalanen niet te deren, het is de vraag of Gündogan het ziet zitten om pas in januari in actie te komen.

Na jaren in Spanje bij Sevilla, een seizoen in zijn thuisland Argentinië en een jaargang in de Serie A lijkt Diego Perotti (foto onder) op weg naar Engeland. Promovendus Watford heeft bij Genoa namelijk een bod neergelegd wat het clubrecord overschrijdt. Naar verluidt wil Watford een kleine tien miljoen euro betalen voor de aanvallende middenvelder.

Het zijn roerige tijden bij AC Milan. Trainer Filippo Inzaghi werd vervangen door Sinisa Mihajlovic, maar ook in de selectie staat er het nodige te gebeuren. Zo werd de naam van Kevin-Prince Boateng, onlangs ontslagen bij Schalke 04, genoemd. Een terugkeer van de Ghanees in Milaan komt er echter niet. Galatasaray en AS Roma mogen het volgens Italiaanse media nu uitvechten.

Een landgenoot van Boateng zou op zijn beurt in San Siro blijven. Sulley Muntari wordt regelmatig genoemd als mogelijke vertrekker, maar Calciomercato weet dat hij aanbiedingen uit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten naast zich neerlegt. De komst van de nieuwe trainer heeft bij hem voor nieuw elan gezorgd. Verdediger Adil Rami gaat wél weg: Sevilla en Olympique Lyon willen hem.

Ook bij stadgenoot Internazionale willen ze de selectie na een slecht seizoen weer wat op peil brengen. Verschillende media melden dat de blauw-zwarten op het punt staan om verdediger Miranda over te nemen van Atlético Madrid. De Braziliaan speelt al vier seizoenen in Spanje en zou misschien wel eens toe zijn aan een ander land. Daar hoopt trainer Roberto Mancini een beetje op.

Opmerkelijk nieuws: het AD meldt dat ADO Den Haag-spits Michiel Kramer een zeer lucratieve aanbieding uit Kazachstan heeft gehad. Na zijn zeventien doelpunten in de Eredvisie wil de lange spits echter wachten, in plaats van direct in te gaan op het voorstel voor drie seizoenen van Astana FK.

De ontwikkelingen rondom Bas Dost blijven elkaar in snel tempo opvolgen. Volgens The Cronicle heeft Newcastle United contact opgenomen met VfL Wolfsburg over een mogelijke transfer van de 26-jarige spits, die naar verluidt voor minder dan vijftien miljoen euro is op te pikken bij de nummer twee en bekerwinnaar van Duitsland. Dost staat samen met Charlie Austin (Queens Park Rangers) hoog op de verlanglijst van de nieuwe manager Steve McClaren. Daarbij is er volgens Bild wel concurrentie van Borussia Dortmund, dat in Dost de opvolger van Ciro Immobile ziet.

De Duitse boulevardkant heeft ook nieuws over Niki Zimling. De dertigjarige middenvelder mag vertrekken bij FSV Mainz 05, nu Ajax de optie tot koop van twee miljoen euro in het contract van de Deense huurling niet zal lichten. Zimling kan wel terecht bij Brøndby IF, waar hij zijn profcarrière begon, maar de nummer twee van Denemarken heeft geen trek zoveel geld te betalen voor de ex-speler van NEC, Udinese en Club Brugge. En Mainz is niet van plan Zimling gratis van de hand te doen, omdat hij nog een tweejarig contract heeft.

Ook Atlético Madrid houdt de hand op de knip als het gaat om het aantrekken van een nieuwe middenvelder. Thiago Motta is dan een perfect doelwit, want volgens Marca wil hij ondanks een tot 2016 doorlopende verbintenis transfervrij vertrekken bij Paris Saint-Germain. De 32-jarige Italiaanse international zou perfect in het profiel passen dat trainer Diego Simeone en de clubleiding voor ogen hebben. De vraag is of Atlético, waar Thiago Motta in het seizoen 2007/08 ook al speelde, slaagt in de opzet, want met Internazionale is nog een andere vroegere werkgever geïnteresseerd in de geboren Braziliaan.

Voor Sergio Agüero lonkt eveneens een terugkeer in Madrid, al zou de transfer in het geval van de Manchester City-spits een stuk gevoeliger liggen, gezien zijn verleden bij Atlético. Volgens AS ziet voorzitter Florentino Pérez in de 27-jarige Argentijn een van de weinige spelers die de huidige voorhoede nog beter kunnen maken. Real zal dan wel eerst voetballers moeten verkopen, bijvoorbeeld Karim Benzema en Fabio Coentrão. De Koninklijke gaf in 2015 al zestig miljoen euro uit, de mogelijke transfer van doelman David de Gea niet meegerekend, en Agüero is met een contract tot de zomer van 2019 allerminst goedkoop.

Sergio Agüero moet bij Real Madrid een droomvoorhoede gaan vormen met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.
Sergio Agüero moet bij Real Madrid een droomvoorhoede gaan vormen met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Dergelijk transfergeweld is aan Sevilla tot nu toe niet besteed. Ondanks deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League is de Europa League-winnaar tot nu toe zuinig. Michael Krohn-Dehli (onder meer ex-Ajax en -RKC Waalwijk) kwam transfervrij over van Celta de Vigo en Chelsea vroeg slechts zes miljoen euro voor Gaël Kakuta, die in het verleden korte tijd op huurbasis uitkwam voor Vitesse. De belangstelling van Sevilla voor Yevhen Konoplyanka past volledig in dat beleid. De 25-jarige stilist van Dnjepr Dnjepopetrovsk, tegenstander in de laatste EL-finale, is transfervrij op te halen en zou volgens Estadio Deportivo een verblijf in Andalusië verkiezen boven een transfer naar Liverpool.

Als we de berichten in de buitenlandse media moeten geloven, brengt het naderende vertrek van Carlos Tévez naar Boca Juniors een heuse spitsencarrousel op gang. Juventus zou het verlies van Tévez willen opvangen door Mario Mandzukic over te nemen van Atlético. Directeur Giuseppe Marotta noemt het aantrekken van de 29-jarige Kroaat een reële optie. Er zou zelfs al een principe-akkoord zijn met de ex-speler van onder meer Bayern München, al heeft Simeone vandaag nog maar eens benadrukt allerminst van hem af te willen.

Een transfer naar Turijn van Mandzukic zou niet alleen een streep door de rekening betekenen voor Simeone, Louis van Gaal zag de kopsterke spits graag naar Manchester United komen. Nu dat van de baan lijkt, richt de Engelse grootmacht zijn pijlen volgens de niet altijd even betrouwbare tabloid The Sun op Romelu Lukaku. De 22-jarige clubtopscorer van Everton is de nieuwste naam in een lange rij van aanvallers die al in verband zijn gebracht met de club van Van Gaal, die echter niet voor niets op de komst van een nieuwe aanvalsleider aast.

Na Radamel Falcao lijkt ook Robin van Persie immers op weg naar de uitgang van Old Trafford. Volgens Manchester Evening News gaat Galatasaray de strijd aan met rivaal Fenerbahçe in de strijd om de handtekening van de 31-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal. Bestuurslid Cuneyt Tanman zou recentelijk naar Engeland zijn afgereisd voor gesprekken met Van Persie's zaakwaarnemer. Het riante salaris van RVP kwam daarbij naar voren als grootste obstakel. Overigens stelde Tanman dat ook Klaas-Jan Huntelaar in beeld is bij de club van Wesley Sneijder.

Wordt Klaas-Jan Huntelaar of Robin van Persie ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray?
Wordt Klaas-Jan Huntelaar of Robin van Persie ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray?

Van Persie werd aanvankelijk nog genoemd als kandidaat-opvolger van Tévez bij Juventus, maar de Italiaanse kampioen heeft volgens La Gazzetta dello Sport de aandacht verlegd naar Stevan Jovetic en Mohamed Salah. De interesse in de bij Manchester City en Chelsea overbodige aanvallers wordt concreet als de komst van Mandzukic niet doorgaat. Maar voor met name Salah is de concurrentie hevig. Inter is al langer in gesprek met de afgelopen seizoen aan Fiorentina verhuurde Egyptenaar, terwijl ook AC Milan op de loer ligt nu de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic steeds onwaarschijnlijker wordt.

Inter en Milan zitten deze transferzomer in elkaars vaarwater, want de twee Milanese grootmachten-in-verval zijn inmiddels in een ware wedloop verwikkeld als het gaat om het strikken van Geoffrey Kondogbia. Het gevolg is dat de vraagprijs van de Franse middenvelder van AS Monaco alleen maar hoger en hoger wordt. Directeur Adriano Galliani zou Inter-collega Marco Fassone nu hebben gebeld met het verzoek of de Nerazzurri Kondogbia met rust willen laten. In ruil daarvoor geeft Milan de stadgenoot dan vrij spel bij het aantrekken van Gianelli Imbula, de controlerende middenvelder van Olympique Marseille.

Ondanks het Milanese pact zal Galliani vandaag in Monte Carlo naar verluidt niet genoeg hebben aan het huidige bod van 25 miljoen euro om Kondogbia naar San Siro te halen. Monaco zou tien miljoen meer willen hebben voor de 22-jarige linkspoot, omdat ook Arsenal en Juventus in de race zijn. De interesse van Juve komt waarschijnlijk voort uit de vermeende deal tussen Cagliari en AS Roma, dat voor twintig miljoen euro volledig eigenaar wordt van Radja Nainggolan. Arsenal is al langer op zoek naar een fysiek sterke middenvelder.

Daarom is Morgan Schneiderlin in beeld, maar de middenvelder van Southampton is volgens The Daily Mirror al even duur als Kondogbia. De club van manager Ronald Koeman zou zich hebben neergelegd bij een vertrek van de Franse international, maar dan wél voor de hoofdprijs. Manchester United en Arsenal zullen minimaal 33 miljoen euro moeten betalen om hun middenrif met Schneiderlin te versterken. United zou de voorkeur hebben van de 25-jarige balveroveraar, van wie Arsenal-manager Arsène Wenger al gecharmeerd was toen die als tiener nog voor RC Strasbourg speelde.

Jack Wilshere en Raheem Sterling zijn vanwege hun talent én de Engelse nationaliteit het doelwit van de Manchester City-miljoenen.
Jack Wilshere en Raheem Sterling zijn vanwege hun talent én de Engelse nationaliteit het doelwit van de Manchester City-miljoenen.

Mogelijk is Arsenal bereid wat dieper in de buidel te tasten voor een van de twee middenvelders als Manchester City inderdaad met een bod van 42 miljoen euro komt op Jack Wilshere, zoals Sky Sports en The Daily Mirror melden. City heeft deze zomer bovengemiddelde interesse in voetballers van Engelse bodem, om te blijven voldoen aan de Premier League-eisen wat het aantal home-grown spelers in de selectie betreft. Dat Wilshere afgelopen zondag nog twee keer scoorde voor Engeland tijdens het EK-kwalificatieduel in en met Slovenië (2-3) heeft zijn marktwaarde wat verder opgekrikt.

Om dezelfde reden praten The Citizens met Liverpool over de miljoenentransfer van Raheem Sterling. Sky Sports stelt dat de geboden 55 miljoen euro niet genoeg zal zijn om met The Reds tot een akkoord te komen over het vertrek van de 21-jarige aanvaller. Het zou de tweede tegenvaller in korte tijd zijn voor het blauwe deel van Manchester, want volgens Mundo Deportivo heeft de Engelse vicekampioen de hoop opgegeven dat het Barcelona kan verslaan in de strijd om Juventus-ster Paul Pogba.

Ariedo Braida, chef buitenlandse transfers van Barça, zou met Juventus-directeur Marotta zijn overeengekomen dat de Catalanen volgend jaar, als hun transferverbod is opgeheven en de naweeën van de presidentsverkiezingen zijn overgewaaid, een voorkeursbehandeling krijgt. In plaats van Pogba nu te kopen en weer terug te verhuren, komt de Franse middenvelder volgend jaar voor circa tachtig miljoen euro naar Camp Nou. De 22-jarige international zou net iets minder gaan verdienen dan Lionel Messi en Neymar.

Raphaël Varane is nóg zo'n Frans toptalent dat de voetbalwereld aan zijn voeten heeft liggen. Volgens de Spaanse krant Marca heeft Manchester United tijdens de gesprekken met Real Madrid over doelman David de Gea nog maar eens geïnformeerd naar de mogelijkheden Varane de omgekeerde weg te laten bewandelen. Maar net als de eveneens door Van Gaal begeerde Gareth Bale is Real niet van plan afstand te doen van de imposante verdediger, die zelf ook geen enkele reden ziet te vertrekken. Zelfs de altijd recht op zijn doel afgaande Van Gaal krijgt niet altijd zijn zin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.