Transferdagboek 19/06: Dost, Abdennour, Pato en Guidetti

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 19/06: Dost, Abdennour, Pato en Guidetti

Wolfsburg-directeur Klaus Allofs heeft in Wolfsburger Nachrichten bevestigd dat in de verhalen met Borussia Dortmund en Bas Dost als onderwerp een kern van waarheid zit. 'We hebben vaker bij elkaar gezeten en dan spraken we ook over wat we met sommige spelers van plan waren. Daarbij heeft Dortmund ook gevraagd naar Bas.' Allofs sprak vervolgens wel tegen de Nederlandse spits kwijt te willen…

Barcelona mag dan deze transferzomer nog steeds aan de zijlijn staan vanwege het transferverbod, het weerhoudt de Catalaanse club er allerminst van te zoeken naar aanwinsten. Aymen Abdennour, die ook twee jaar geleden in verband werd gebracht met een overgang naar Camp Nou, is volgens het Franse le10sport een van de kandidaten zijn. En laat nou net die naam ook in onze rubriek transferzomer zijn opgedoken…

Maar er zijn meer clubs die achter de Tunesische verdediger van AS Monaco aan zitten, en niet de minste. Bayern München, Liverpool, Juventus en Internazionale hebben hem volgens L'Equipe ook allemaal op de korrel.

Als we de Corriere dello Sport mogen geloven, gaat Lazio een drukke transferzomer tegemoet. De club uit de Italiaanse hoofdstad wil graag de as versterken. We beginnen op het middenveld: Yoann Gourcuff moet de nieuwe spelmaker van de nummer drie van Italië worden. Het salaris van de Lyon-middenvelder vormt nog wel een struikelblok. De Franse spelverdeler ontvangt zes miljoen euro per jaar in Oost-Frankrijk.

Alexandre Pato (foto) moet volgens de krant de nieuwe aanvalsleider worden van Lazio. Het wonderkind van weleer staat onder contract bij Corinthians en wordt momenteel uitgeleend aan São Paulo. De 25-jarige Braziliaan was eerder al actief in Italië bij AC Milan. Ook John Guidetti (Manchester City) en Fabio Borini (Liverpool) staan op de radar van de club van hoofdtrainer Stefano Pioli. De zaakwaarnemer van de Liverpool-aanvaller voedt de geruchten. 'Fabio is toe aan een nieuwe ervaring. Hij heeft geen voorkeur voor een bepaalde competitie', vertelt de spelersmakelaar schimmig.

Het zou weleens de transferperiode van de keepers kunnen worden. Vrijwel alle namen van de topdoelmannen draaien mee in de transfercarrousel en ook Mattia Perin ontspringt de dans niet. De Genoa-sluitpost is volgens Engelse media in beeld bij Tottenham Hotspur als opvolger van Hugo Lloris, mocht de Fransman White Hart Lane verlaten. Ook Bayern München heeft interesse.  De zaakwaarnemer van de 22-jarige doelman ontkent dat er iets concreets speelt. 'Mattia is een nummer één en Tottenham en Bayern weten dat goed', aldus de belangenbehartiger.

Nani staat op het punt zijn loopbaan voort te zetten in Istanbul. De buitenspeler is op weg naar  Fenerbahçe. De Turken hebben volgens The Sun zo'n 8,5 miljoen euro over voor de 28-jarige Portugees. De flankaanvaller kwam dit seizoen op uitleenbasis uit voor Sporting Lissabon, de club waar hij zijn profloopbaan begon. De aanvaller staat inmiddels al acht seizoenen onder contract bij de Mancunians.

Trainer Allegri heeft de komst van Mario Mandzukic naar Juventus min of meer al bevestigd. 'We hebben hem vastgelegd omdat we hem in het bijzonder wilden hebben.' De clubleiding van De Oude Dame werkt alweer hard aan de volgende spraakmakende aankoop. De verliezend finalist van Champions League wil bewijzen dat het Europese succes in het afgelopen seizoen geen incident is en zet louter in op grote namen. Volgens The Sun heeft Juventus een slordige 25 miljoen euro over voor Oscar. De Braziliaanse middenvelder annex aanvaller van Chelsea moet in Turijn voor creativiteit zorgen. Zeker wanneer de ervaren spelmaker Andrea Pirlo voor een avontuur in Amerika gaat kiezen.

In de Engelse media barst het zoals altijd van de geruchten. In sommige gevallen zitten de berichten dicht bij de waarheid, maar vaak genoeg ook niet. Een korte bloemlezing van de tabloids van vrijdagochtend. Petr Cech is volgens The Daily Mirror tot een akkoord gekomen met Arsenal, stadgenoot en rivaal van zijn huidige werkgever Chelsea. Sergio Agüero heeft tegenover diezelfde krant de belangstelling van Real Madrid bevestigd, maar is erg gelukkig bij Manchester City. The Sun meldt dat Nani, afgelopen seizoen door Manchester United verhuurd aan Sporting Lissabon, voor zes miljoen euro vertrekt naar Fenerbahçe, terwijl The Daily Star meent dat Paul Pogba kiest tussen Manchester City en Paris Saint-Germain, terwijl de Franse middenvelder van Juventus ook in de belangstelling stond van onder meer Real Madrid en Manchester United.

Martin Ødegaard werd in januari met veel bombarie binnengehaald door Real Madrid. Het Noorse supertalent kon naar werkelijk iedere club in Europa en koos uiteindelijk voor misschien wel de allergrootste club van allemaal, maar gezien de enorme concurrentie ook voor de weg van de meeste weerstand. Op zijn positie moet hij opboksen tegen spelers als Luka Modric, James Rodríguez, Isco en Toni Kroos. Een tijdelijke verhuurperiode leek de clubleiding van De Koninklijke een goed idee, maar Ødegaard ziet dat vooralsnog niet zitten. Hij speelde pas één keer in de hoofdmacht, maar de Noorse spelmaker is er volgens het Spaanse Marca van overtuigd dat hij de nieuwe trainer Rafael Benítez kan overtuigen. Vooralsnog moeten de geïnteresseerde clubs dus rustig afwachten hoe de voorbereiding van Ødegaard gaat verlopen. To be continued.

Martin Ødegaard lost Cristiano Ronaldo af tegen Getafe en is met zijn zestien jaar en 157 dagen de jongste debutant bij Real Madrid.
Martin Ødegaard lost Cristiano Ronaldo af tegen Getafe en is met zijn zestien jaar en 157 dagen de jongste debutant bij Real Madrid.

Ook Manchester United komt weer uitgebreid voor in de verschillende media, al is het bericht uit de doorgaans goed ingevoerde The Guardian niet rooskleurig. Manager Louis van Gaal is op zoek naar aanvallende versterking en zet in op de komst van Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur is vereerd met de belangstelling van United, maar stelt heel duidelijk dat hij het erg naar zijn zin heeft op White Hart Lane. 'Ik zit al bij een topclub', aldus Kane.

Volgens Het Nieuwsblad blijft Radja Nainggolan zo goed als zeker bij AS Roma. De Belg wordt definitief overgenomen van Cagliari, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A. De Italiaanse topclub legt een slordige zestien miljoen euro neer voor de middenvelder. Dit tot grote tevredenheid van Nainggolan. 'Iedereen weet dat ik het liefst hier zou blijven', aldus de Rode Duivel.

Zijn landgenoot Axel Witsel staat daarentegen wel open voor een vertrek. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg werd eerder al door La Gazzetta dello Sport gelinkt aan Juventus, Manchester United en Chelsea, maar de formatie van manager José Mourinho heeft de beste papieren. De Londenaren doen op zeer korte termijn een bod op de Belg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.