Transferdagboek 22/06: Alderweireld, Benteke en Downing

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 22/06: Alderweireld, Benteke en Downing

Christian Benteke was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker aan de kant van Aston Villa met zestien treffers. De spits van The Villans wordt wekelijks in verband gebracht met de Europese elite, waarvan Manchester United volgens TalkSport de meest concrete topclub is met belangstelling. Nu Radamel Falcao op weg is naar Chelsea en ook een vertrek van Robin van Persie aanstaande lijkt zoekt manager Louis van Gaal naar aanvallende versterkingen. Om de Belg te strikken moet United een slordige 45 miljoen euro neerleggen. Een behoorlijke afkoopsom, die volgens de leiding van Aston Villa vooralsnog de geïnteresseerde clubs afschrikt. Sterker nog, de club uit Birmingham laat tegenover Sky Sports weten dat nog niemand zich heeft gemeld voor Benteke.

Borussia Dortmund is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Aleksandar Mitrovic. De fysiek sterke spits van Anderlecht, die ook in de belangstelling staat van Benfica, moet in het Westfalenstadion de vervanger worden van Ciro Immobile. De Italiaanse spits beleefde een teleurstellend seizoen met slechts drie competitietreffers en wil dolgraag terug naar de Serie A. Napoli zou volgens La Gazzetta dello Sport in de markt zijn voor Immobile. Overigens was Mario Gómez, aanvaller van Fiorentina en in het verleden actief bij Bayern München, in een eerder stadium ook in beeld bij Dortmund. Maar volgens de Italiaanse sportkrant is die transfer niet langer aan de orde.

Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic was dit seizoen 27 keer trefzeker in officiële wedstrijden.
Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic was dit seizoen 27 keer trefzeker in officiële wedstrijden.

Als het aan Ronald Koeman ligt worden Maarten Stekelenburg en Toby Alderweireld herenigd. De manager van Southampton heeft doelman Stekelenburg al binnen op huurbasis, maar hoopt met een flink bod de Belgische verdediger los te weken van Atlético Madrid. Volgens Daily Mirror en Daily Star heeft de Nederlander zelfs een recordbedrag van liefst 25 miljoen euro over voor Alderweireld, die ook wordt gevolgd door de Londense clubs Chelsea en Tottenham Hotspur. De verdediger maakte veel indruk bij Southampton, dat hem huurde van Atlético.

Ondertussen hoopt Dick Advocaat op de komst van Stewart Downing. De manager van Sunderland wil de dertigjarige aanvallende middenvelder dolgraag overnemen van West Ham United, waar hij nog tot medio 2017 onder contract staat. Ook zijn oude werkgever Middlesbrough ziet de Engelsman graag komen. In het verleden speelde Downing al ruim tweehonderd duels namens Boro. Overigens speelde hij in het verleden ook voor Sunderland. Welgeteld zeven wedstrijden werkte de huurling af in het shirt van The Black Cats waarin hij drie keer trefzeker was.

Sergio Ramos lijkt steeds dichter bij de uitgang van Santiago Bernabéu te komen. De centrale verdediger is volgens AS vastbesloten om te vertrekken bij Real Madrid. De Spanjaard voelt zich ondergewaardeerd bij De Koninklijke. Onderhandelingen over een nieuw contract lijken op niets uit te lopen. De ontevredenheid van Ramos klinkt als muziek in de oren van Louis van Gaal en co. Manchester United ziet in de 128-voudig international de nieuwe man voor het hart van de defensie.

De geruchten rond Ramos lijken de zaak van landgenoot David de Gea te voorzien van een nieuwe impuls. De 24-jarige Manchester United-doelman wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar Los Galácticos, maar tot een transfer kwam het nog niet. 'Als jullie De Gea willen, dan nemen wij Ramos', luidt de boodschap van The Red Devils volgens The Guardian.

Een andere keeper die deze zomer waarschijnlijk een overstap maakt is Petr Cech. Volgens Britse media is de transfer van de Tsjechische doelman naar Arsenal slechts een formaliteit. De 33-jarige doelverdediger is volgens Sky persoonlijk al rond met The Gunners. De club van manager Arsène Wenger heeft alleen nog geen overeenkomst bereikt met Chelsea, de twee partijen gaan deze week wederom in gesprek.

Ook de doelpunten van Queens Park Rangers-spits Charlie Austin zijn niet onopgemerkt gebleven. De Engelsman kwam in de Premier League achttien keer tot scoren bij de Londense degradant. Chelsea ziet in de 25-jarige aanvaller de ideale breedteversterking. De doelpuntenmachine lijkt zelf echter niet zo'n zin te hebben in een plaats op de overvolle bank van de landskampioen. Newcastle United, West Ham United en Southampton bieden Austin meer perspectief op speeltijd en zouden de spits ook graag inlijven, volgens The Express.  De Engelse krant meldt dat de club van manager Ronald Koeman al een bod zo'n veertien miljoen euro heeft uitgebracht op de aanvalsleider.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.