Transferdagboek 23/06: Jackson, Ronaldinho, Eto'o en Jones

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 23/06: Jackson, Ronaldinho, Eto'o en Jones

De transferzomer van AC Milan lijkt zo langzamerhand uit te draaien op een debacle. Na afzeggingen van Zlatan Ibrahimovic en Geoffrey Kondogbia, die nota bene voor aartsrivaal Internazionale koos, lijkt er nog een flinke streep door de rekening bij te komen. Met Milaan in zicht, heeft Jackson Martínez immers tóch de afslag naar Madrid genomen. De Colombiaanse spits van FC Porto verkiest Atlético Madrid boven AC Milan verklapt zijn zaakwaarnemer Luiz Henrique Pompeo in AS. De club van trainer Diego Simeone zou om de spits vier jaar te kunnen vastleggen 35 miljoen euro op tafel leggen. Daarmee hebben de Madrilenen niet alleen een vervanger voor Mario Mandzukic binnen, maar zorgen ze ook voor flinke teleurstelling bij AC Milan. Overigens houden wij een slag om de arm, want eerder werd de transfer van Martínez naar Milan ook al als zo goed als afgerond betiteld.

Jackson Martínez staat dit keer op het punt bij Atlético Madrid te tekenen. De bevestiging wordt snel verwacht. Als het zover is, zal er even flink gevloekt worden in de bestuurskamer van San Siro.
Jackson Martínez staat dit keer op het punt bij Atlético Madrid te tekenen. De bevestiging wordt snel verwacht. Als het zover is, zal er even flink gevloekt worden in de bestuurskamer van San Siro.

Overigens weet AS ook dat de nummer twee van Portugal graag doelman Miguel Ángel Moyà, middenvelder Oliver Torres (die al op huurbasis uitkomt voor Porto) en aanvaller Raúl Jímenez zou verwelkomen in Estádio do Dragão.

Ook Mattia Destro zal zijn kunsten komend seizoen niet in San Siro vertonen. Hij werd dit seizoen gehuurd van AS Roma, dat de aanvaller nu zou gaan slijten aan AS Monaco. Hoewel hij zelf nog op Twitter ontkent naar de Monegasken over te stappen, maken diverse Italiaanse media melding van een transfersom van veertien miljoen euro.

Als troostprijs zou Milan nu gaan voor Luiz Adriano, de spits van Shakhtar Donetsk. Maar ook de Braziliaan is niet zo gemakkelijk naar de Italiaanse modestad te halen. Zijn contract loopt in december af, waarna hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Maar tot die tijd wil Shakhtar de aanvaller niet zomaar laten gaan. Of er dit keer wel slagvaardig gehandeld kan worden door de Rossoneri  is zeer de vraag. AS Roma en alwéér Internazionale liggen immers op de loer. Blijft een succesje weer uit, dan zou het weleens een gitzwarte transferperiode kunnen worden voor de in verval geraakte grootmacht.

Ondertussen wijst volgens Sky Sport Italia alles erop dat we nog wel even kunnen genieten van Antonio Di Natale in de Serie A. De 37-jarige spits van Udinese zou zijn teruggekomen op zijn besluit om zijn schoenen aan de wilgen te hangen, waarop hij waarschijnlijk zijn doelpuntentotaal van 223 goals in 420 duels kan gaan uitbreiden.

Over sterren op leeftijd gesproken. Bij Antalyaspor werd de voorbije week hardop aan een sprookje gedacht. De Turkse club wilde immers zowel Ronaldinho als Samuel Eto'o aantrekken. Waar Eto'o nog altijd wel oren heeft naar die transfer, en dicht bij een akkoord zou zijn, geldt dat niet voor Ronaldinho. Hoewel hij transfervrij is na zijn vertrek bij het Mexicaanse Queretaro, staat hij aan de vooravond van een terugkeer in zijn vaderland. Vasco da Gama-voorzitter Eurico Miranda meldt immers op Twitter dat het voor 90 procent zeker is dat de superster van weleer weer neerstrijkt in Brazilië en dus niet herenigd wordt met zijn voormalige Barcelona-ploeggenoot. De Kameroener gaat na Real Madrid, Real Mallorca, Barcelona, Internazionale, FC Anzhi, Chelsea, Everton en Sampdoria zijn naam als clubhopper dus waarschijnlijk weer eer aan doen.

Het klonk zo mooi: een hereniging van Ronaldinho en Samuel Eto'o bij Antalyaspor. Het lijkt er dus niet van te gaan komen.
Het klonk zo mooi: een hereniging van Ronaldinho en Samuel Eto'o bij Antalyaspor. Het lijkt er dus niet van te gaan komen.

Roberto Firmino werd eerder in verband gebracht met Manchester United, maar zowel Braziliaanse als Engelse media melden nu dat de 1899 Hoffenheim-speler dicht bij een overstap naar aartsrivaal Liverpool is. Een akkoord tussen de clubs zou er zelfs al zijn, al verschillen de meningen over de genoemde transfersom. Het bedrag zou ergens tussen de 25 en de 35 miljoen liggen. De Braziliaanse international heeft de bestemmingen bovendien nog steeds voor het uitkiezen. Ook het Etihad Stadion van Manchester City behoort tot de opties. Het zou bij Liverpool bovendien niet blijven bij de komst van Firmino. Volgens The Daily Mail  zouden Carlos Bacca (Sevilla) en Salomón Rondón (Zenit Sint-Petersburg) voor de nodige aanvallende stootkracht moeten gaan zorgen.

De verhuisbedrijven in Sunderland en omgeving  krijgen een drukke zomer. Dick Advocaat mag flink gaan renoveren en Moussa Sow maakt deel uit van de toekomstplannen van De Kleine Generaal. L'Equipe meldt dat de Senegalees een vierjarig contract kan tekenen bij de Premier League-club. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij Fenerbahçe.

Ook in verdedigend opzicht is Advocaat op jacht. Davide Astori (28) zou daarbij uitkomst moeten bieden. AS Roma gaat immers de optie tot koop op de verdediger van Cagliari niet lichten, waarop hij de Serie B-club volgens Sky Sport Italia  gaat verruilen voor Sunderland óf Schalke 04. Behalve de bij AC Milan opgeleide verdediger staan er dus nog wel meer transfers op stapel. Er zal bij de club van Advocaat daarom flink ruimte gemaakt moeten worden. Eerder meldden we al dat elf spelers op de nominatie staan voor een vertrek uit de Engelse stad. Advocaat gaat zodoende een drukke zomer tegemoet.

Dick Advocaat wacht een turbulente periode.
Dick Advocaat wacht een turbulente periode.

Ook landgenoot Ronald Koeman heeft de winkelwagen ter hand genomen. Southampton verzekerde zich eerder al van de komst van rechtsback Cédric en de Portugese aanwinst krijgt in de defensie mogelijk gezelschap van Angelo Ogbonna. Volgens Tuttosport staat de Italiaanse verdediger in de belangstelling van zowel Southampton als Aston Villa. Juventus wil acht miljoen euro ontvangen voor de 27-jarige linkspoot.

Ogbonna wacht komend seizoen mogelijk de loodzware taak Pierre-Emerick Aubameyang af te stoppen. De razendsnelle Gabonees staat volgens Bild op de radar van Arsenal. De vraagprijs van Borussia Dortmund is volgens de krant niet mals: de Duitsers willen veertig miljoen euro ontvangen voor de veelzijdige aanvaller. De 26-jarige international kwam in de zomer van 2013 over van Saint-Étienne.

Afgaande op de Britse tabloids is het verlanglijstje van Louis van Gaal oneindig. Of alle wensen van de Nederlandse manager uitkomen, is nog maar zeer de vraag. De Britse media denken dat Manchester United de beschikking heeft over een transferbudget van ruim tweehonderd miljoen euro en dat zou volgens de Daily Mail en The Mirror op kunnen gaan aan spelers als Bastian Schweinsteiger,  Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos en Jasper Cillessen. Het stadion van de Mancunians draagt niet voor niets de bijnaam Theatre of Dreams.

Overigens heeft Van Gaal volgens diverse Engelse bronnen niet alleen oog voor nieuwe spelers. Afzonderlijk van elkaar brengen diverse tabloids immers het nieuws dat Phil Jones op het punt staat zijn medio 2016 aflopende verbintenis te gaan verlengen. De Engelse international zou voor vier jaar bij gaan tekenen bij Man Utd.

Kevin De Bruyne is door zijn indrukwekkende seizoen een van de meest felbegeerde spelers van de Europese velden. De sterspeler speelde met 28 assists en zestien doelpunten een cruciale rol in het successeizoen van VfL Wolfsburg. Met name Manchester City heeft wel oren naar de komst van de Rode Duivel, maar zijn huidige werkgever zet alles op alles om de Belg (23) in Duitsland te houden. De nummer twee van de Bundesliga schotelt de assistenkoning volgens Bild een sterk verbeterde verbintenis tot medio 2020 voor. Het contract bevat een ontsnappingsclausule van vijftig tot zeventig miljoen euro.

De Bruyne was dit seizoen de meest productieve aangever van de Europese competities, maar Dimitri Payet voert de lijst met assists in de Ligue 1 aan. De aanvallende middenvelder van Olympique Marseille staat in de interesse van West Ham United. The Hammers hebben volgens Sky een bod van ruim negentien miljoen euro gedaan op de Fransman. Payet maakt deel uit van de Franse nationale ploeg.

Old Trafford is wellicht de nieuwe werkplek van Hugo Lloris.
Old Trafford is wellicht de nieuwe werkplek van Hugo Lloris.

Keepers spelen deze zomer een voorname rol in de geruchtencarrousel. Volgens L'Equipe wil Manchester United Hugo Lloris naar Old Trafford halen. De Fransman zou bij een bod van minimaal 35 miljoen euro mogen vertrekken uit Londen. De Tottenham Hotspur-keeper moet David de Gea vervangen als de Spanjaard naar Real Madrid vertrekt. Iker Casillas zou dan weer in aanmerking komen om de plaats onder de lat op White Hart Lane te claimen.

Anatoliy Tymoschuk lijkt op weg naar zijn geboorteland. De defensieve middenvelder beschikt over een aflopend contract en staat op de radar van Dnjepr Dnjepropetrovsk. Volgens Russische media ziet de runner-up van de Europa League de 36-jarige speler van Zenit Sint-Petersburg graag naar Oekraïne verkassen. De 140-voudig international speelde in eigen land eerder voor Shakhtar Donetsk. De Oekraïner speelde onder Louis van Gaal bij Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.