Transferdagboek 24/07: Felipe Melo, Motta en Drogba

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 24/07: Felipe Melo, Motta en Drogba

Felipe Melo staat voor een terugkeer in de Serie A. De Braziliaanse middenvelder is volgens Turkse media op weg naar Internazionale. Een deal met Galatasaray hebben de Nerazzurri nog niet. De Italianen hopen Yuto Nagatomo in de deal te betrekken. De Japanse vleugelverdediger komt niet voor in de plannen van trainer Roberto Mancini.

Didier Drogba staat in de belangstelling van Internazionale en Chicago Fire, maar nu lonkt ook een heel ander avontuur voor de 37-jarige spits. L'Equipe weet dat de aanvaller een aanbieding op zak heeft van het Indiase Atlético de Kolkata. De club heeft voor Drogba een miljoen euro klaarliggen als hij zijn handtekening zet onder een contract voor drie maanden.

Thiago Motta gaat mogelijk weer aan de slag bij Atlético Madrid. De 32-jarige middenvelder is in onderhandeling met de Madrileense club, die hij in het seizoen 2007/08 ok al diende. 'Hij is een interessante speler', aldus Atlético-president Enrique Cerezo over de routinier van Paris Saint-Germain. 'Maar onderhandelingen zoals deze vergen het nodige geduld. We blijven er alles aan doen hem in huis te halen.'

Het heeft al in talloze tabloids gestaan en duikt eigenlijk iedere transferperiode weer op, maar nu heeft ook Manchester Evening News melding gemaakt van een mogelijke terugkeer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Volgens de normaliter goed ingevoerde krant zou de club van manager Louis van Gaal een bod aan het voorbereiden zijn om de Portugees na zes jaar terug te laten keren. Bij Real Madrid ligt hij nog vast tot medio 2018. In 2009 kostte hij de Madrilenen 94 miljoen euro.

Als het aan Ronald Koeman ligt, komen er nog zeker twee centrale verdediger naar Southampton deze transferperiode. 'Het is allemaal minimaal wat we hebben achterin', zei de manager donderdag tegen FOX Sports na de 3-0 zege op bezoek bij Feyenoord. 'De club heeft een lijstje en zelf heb ik ook een lijstje. We gaan samen zitten en dan maken we een keuze.' De kans is groot dat het om een speler uit de Eredivisie gaat. 'Wij hebben heel veel talenten en goede spelers van Nederlandse clubs op ons lijstje staan.'

Ook van Arsenal kan nog wel wat verwacht worden, want manager Arsène Wenger heeft voldoende te besteden. Sterker nog, directeur Lord Harris laat weten dat vrijwel iedere speler haalbaar is voor de Noord-Londense club. 'We hebben bijna 300 miljoen euro op de bank. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen we niet halen', aldus Harris tegenover The Daily Mail. Arsenal legde de afgelopen zomers veel geld neer voor Mesut Özil (Real Madrid) en Alexis Sánchez (Barcelona), maar waarschijnlijk blijft het daar dus niet bij.

Mogelijk treedt Pierre-Emerick Aubameyang in de voetsporen van Özil en Sánchez. De 26-jarige aanvaller van Borussia Dortmund staat op het punt de overstap te maken naar Noord-Londen, meldt Talksport. De exacte bestemming is nog niet bekend, want naast Arsenal heeft ook aartsrivaal Tottenham Hotspur belangstelling. Twee weken geleden liet Dortmund echter nog weten dat Aubameyang niet te koop is. 'Ik heb veel gehoord, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat we op hem rekenen', stelde directeur Michael Zorc tegenover Kicker. De vraag is dus wat hij zegt als de Engelse clubs met niet te weigeren bedragen over de brug komen.

Douglas heeft verklapt dat Adriano Correia spoedig vertrekt bij Barcelona. De Braziliaanse rechtsback zette een afscheidsbrief op Instagram, waarin hij zijn landgenoot veel succes wenst in zijn verdere loopbaan. 'Ik hoop dat al jouw dromen uitkomen en dat je gelukkig blijft. Niet alleen vandaag, maar op ieder moment van je leven.' Onbekend is nog waar de toekomst van Adriano, die sinds 2010 speelde voor Barça, ligt. De vleugelverdediger werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar AS Roma...

Sampdoria gaat niet in zee met Antonio Cassano, die vanaf de zomer van 2007 tot eind 2010 al voor de club speelde. Donderdag werd bekend dat trainer Walter Zenga absoluut niet op de komst van de 33-jarige aanvaller zit te wachten en zelfs overwoog op te stappen als het toch tot een transfer zou komen. Voorzitter Massimo Ferrero maakte een einde aan de onrust binnen de club. 'Ik heb het laatste woord bij deze club en als ik een speler aantrek, dan is dat de geschikte speler voor Sampdoria en dan is Zenga blij hem erbij te hebben.'

De toekomst van Esteban Cambiasso lijkt bij Aston Villa te liggen. Eerder deze week maakte de 34-jarige middenvelder bekend na één seizoen transfervrij te vertrekken bij Leicester City, waar hij met vijf doelpunten een belangrijke bijdrage leverde aan het lijfsbehoud. De 52-voudige international van Argentinië wordt in Birmingham gezien als de opvolger van Fabian Delph, die naar Manchester City vertrok. Rudy Gestede (Blackburn Rovers) is bij Villa ondertussen in beeld om Christian Benteke, die werd verkocht aan Liverpool, op te volgen. Eerder werden ook Emmanuel Adebayor (Tottenhem Hotspur) en Diego Rolán (Girondins Bordeaux) ook al genoemd als mogelijke optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.