Transferdagboek 19/07: Ibrahimovic, Drogba en Savic

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 19/07: Ibrahimovic, Drogba en Savic

De mogelijke overgang van Zlatan Ibrahimovic naar AC Milan blijft Italiaanse media beheersen. Naar verluidt heeft Milan nu een grote stap gezet richting de komst van de spits van Paris Saint-Germain. Ibrahimovic zou PSG transfervrij mogen verlaten na de strijd om de Franse Super Cup, die op 1 augustus met Olympique Lyon wordt uitgevochten in het Canadese Montreal. Nadien zou Ibrahimovic een driejarig contract gaan tekenen bij zijn oude liefde Milan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Over naar die andere Milanese club: Internazionale. De Nerazzurri worden gelinkt aan Didier Drogba, die ook in de belangstelling staat van Chicago Fire (zie onder). Drogba ziet een transfer naar Milaan zelf wel zitten, zo blijkt uit zijn lovende teksten over Inter: 'Ik ben nu in gesprek met een Amerikaanse club, maar als Inter zich meldt zou ik graag met de club praten.' Drogba (37) is sinds zijn vertrek bij Chelsea transfervrij.  

Een akkoord tussen Christian Benteke en Liverpool nadert met rasse schreden. Inmiddels meldt ook de BBC dat de 23-jarige spits binnen twee dagen gepresenteerd wordt als aanwinst van The Reds. Aston Villa ontvangt 45 miljoen euro voor Benteke, die daarmee de duurste Belg in de voetbalgeschiedenis wordt. Tot nu toe deelden Eden Hazard en Axel Witsel die titel.

Ook Stefan Savic heeft volgens La Gazzetta dello Sport een nieuwe werkgever gevonden. Fiorentina wilde de verdediger aanvankelijk niet laten gaan, maar nu hij niet meegaat op trainingskamp naar de Verenigde Staten, lijkt hij hard op weg naar Atlético Madrid. Hoewel hij geen onderdeel is van de deal bewandelt Mario Suárez waarschijnlijk de omgekeerde weg.

Hoewel Italiaanse media massaal stelden dat Mario Götze op weg was naar Juventus, ontkent Bayern München-trainer Pep Guardiola dat hij de aanvallende middenvelder wil laten gaan. ‘Hij is in mijn hoofd voor het komende seizoen een speler van Bayern. Mario heeft hier een contract. Hij is mijn speler, een topspeler.’ Vervolgens voegde de persvoorlichter van de Duitse topclub toe dat er geen contact is geweest met andere clubs over Götze. Oscar is een alternatief voor Juventus als Götze niet komt, maar de Londen Evening Standard schrijft dat de Braziliaan zelf geen trek heeft in een overstap.

Het is goed mogelijk dat Douglas de zesde Nederlander in de selectie van Newcastle United wordt. De in Brazilië geboren mandekker kwam eerder deze transferperiode niet tot een persoonlijk akkoord met Sporting Lissabon. Nu stuurt volgens de Newcastle Chronicle manager Steve McClaren aan op een hereniging met Douglas, met wie hij in 2010 met FC Twente kampioen van Nederland werd.

Een van de meest opmerkelijke geruchten van deze transferperiode komt uit Turkije, waar Antalyaspor-voorzitter Gültekin Gencer durft te dromen. De promovendus versterkte zich al met Samuel Eto'o, maar greep net naast Ronaldinho. Nu wil de club zich versterken met Francesco Totti. De kans is echter klein dat de 38-jarige aanvaller zijn grote liefde AS Roma na meer dan 25 jaar verlaat.

Chelsea is bereid om Mohamed Salah (23) te verhuren aan AS Roma, maar dan wil manager José Mourinho wel Alessio Romagnoli (20) de omgekeerde weg laten bewandelen. De verdediger maakte afgelopen seizoen op huurbasis veel indruk bij Sampdoria, waardoor Arsenal en AC Milan hem al graag wilden inlijven. Zover kwam het nog niet, waardoor Chelsea denkt met Salah goed wisselgeld in handen te hebben. De vleugelspeler zou eigenlijk nog een seizoen verhuurd worden aan Fiorentina, maar weigerde dat. Ook Internazionale hoopt de speler uit Egypte een jaar te kunnen huren.

Didier Drogba speelde in het verleden al in de Süper Lig, maar de 37-jarige spits uit Ivoorkust lijkt Europa voor de tweede keer achter zich te laten. Na een mislukt avontuur bij het Chinese Shanghai Shenhua lijkt de 104-voudige international (65 doelpunten) nu aan de slag te gaan in de Verenigde Staten. Chicago Fire, dat Drogba in de zomer van 2012 ook al wilde halen, hoopt de spits deze week te presenteren.

Tottenham Hotspur lijkt de slag om Saido Berahino te winnen. De 21-jarige aanvaller van West Bromwich Albion zal volgens verschillende media deze week voor 21 miljoen euro de overstap maken naar Noord-Londen. De in Burundi geboren Berahino speelt voor Jong Engeland en heeft nog een tweejarig contract met WBA. Afgelopen seizoen was de aanvaller in 45 officiële wedstrijden goed voor twintig doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.