Transferdagboek 07/07: Di María, Robben en Ronaldinho

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 07/07: Di María, Robben en Ronaldinho

In Engeland willen de tabloids zich wel eens verliezen in onwaarschijnlijke verhalen. Zo meldt de Daily Mail dat Bayern München er heel veel aan gelegen is om Ángel di María naar Beieren te halen. Want de Duitse kampioen zou Manchester United naast twintig miljoen euro namelijk ook nog eens Arjen Robben en Thomas Müller hebben aangeboden als ruilmiddel.

De Engelse tabloid baseerde het wel erg sterke verhaal op het Duitse boulevardblad Bild, dat echter nergens een dergelijk bericht in de wereld had gebracht… De oorzaak van deze commotie: een nep-account op Twitter van ene Uli Becker, die zich voordeed als iemand van Bild. Overigens, niet alleen The Daily Mail ging de mist in. Ook de BBC, The Telegraph en The Daily Star hapten net iets te graag toe.

Voor Ronaldinho is er geen afkoopsom nodig. De 35-jarige Braziliaan is na zijn vertrek bij het Mexicaanse Queretaro op zoek naar een nieuwe uitdaging. In plaats van Turkije - Antalyaspor wil hem heel graag herenigen met de al vastgelegde Samuel Eto'o – lijkt Argentinië zijn nieuwe werkterrein te worden. 'Ik kan niet zeggen om welke club het gaat, maar het is een serieus aanbod', zei zijn broer en zaakwaarnemer Roberto Assis, die ook schermt met interesse uit Qatar, Saudi-Arabië, China en Brazilië. 'Het gaat bij zijn keuze niet alleen om het geld.'

Xherdan Shaqiri (foto) heeft niet zoveel trek om naar Stoke City te gaan, maar om verlost te worden van zijn gebrekkige perspectieven bij Internazionale dient er zich volgens La Gazetto dello Sport een andere optie aan. De Italianen willen graag Ivan Perisic hebben en om VfL Wolfsburg te vermurwen hebben ze Shaqiri op tafel gelegd als ruilmiddel.  

AS meldt dat er vaart zit in de overgang van Iker Casillas van Real Madrid naar FC Porto. De doelman zou via zijn zaakwaarnemer zijn ja-woord gegeven hebben aan de Portugese topclub, die de deal nog voor vrijdag hoopt rond te maken. Voor de transfer moeten Real Madrid en Casillas allebei water bij de wijn doen. Porto is namelijk in staat slechts een deel van Casillas' salaris over te nemen. Het is de bedoeling dat De Koninklijke een fors deel doorbetaalt, terwijl Casillas vrijwillig een portie van zijn loon moet afstaan.

Rafael mag vertrekken bij Manchester United. De rechtsback is er afgelopen seizoen niet in geslaagd indruk te maken op manager Louis van Gaal en is daarom beschikbaar gemaakt voor een transfer, weet Sky Sports. De Braziliaan moet Antonio Valencia voor zich dulden in de pikorde. Bovendien heeft Van Gaal van de komst van een nieuwe rechtsback prioriteit gemaakt. Galatasaray, Napoli en Fiorentina zouden wel oren hebben naar de komst van Rafael.

Josh McEachran blonk de tweede helft van afgelopen seizoen uit voor Vitesse, maar keert niet terug in Arnhem. Sky Sports meldt namelijk ook dat de middenvelder van Chelsea op het punt staat over te stappen naar Brentford, de club waar Marinus Dijkhuizen trainer is. De 22-jarige middenvelder gaat naar verluidt een vierjarig contract tekenen bij de club uit Londen.

AC Milan weigert de jacht op Zlatan Ibrahimovic te staken. De Rossoneri hebben volgens Italiaanse media een nieuw bod gedaan op de sterspeler van Paris Saint-Germain. Milan wil Hachim Mastour, het zeventienjarige supertalent, in de deal betrekken. Mastour staat al langer op het verlanglijstje van PSG, dat bereid zou zijn te praten over deze constructie. Ibrahimovic wil volgens kranten uit Italië maar wat graag terug naar Milaan.

Vorig jaar wilde Feyenoord Duvan Zapata graag van Napoli huren, maar weigerde de Italiaanse club mee te werken. Nu is een vertrek van de spits alsnog in de maak. Zapata staat namelijk op het punt over te stappen naar Udinese. Hij maakt onderdeel uit van de transfer van Allan, die de omgekeerde weg lijkt te gaan bewandelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.