Transferdagboek 02/07: Farfán, Nani, Podolski & Vidal

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 02/07: Farfán, Nani, Podolski & Vidal

Fenerbahçe was na de terugkeer van Dirk Kuijt bij Feyenoord nog op zoek naar een nieuwe speler voor de rechterflank. Die lijkt er met Nani nu te gaan komen. De Turkse topclub meldt donderdagavond dat het met de Portugese aanvaller zelf en zijn werkgever Manchester United aan de onderhandelingstafel zit. Als alles goed verloopt zal de 28-jarige Portugees zondag in Istanbul arriveren voor de medische keuring. Daarmee zou er na acht jaar een definitief einde komen aan het verblijf van Nani op Old Trafford, dat hij afgelopen seizoen al tijdelijk verliet voor Sporting Lissabon.

Volgens Turkse media moet Jefferson Farfán bij Galatasaray de tegenhanger worden van Nani. De dertigjarige ex-PSV'er zou zich met zijn uitstekende prestaties voor de nationale ploeg van Peru tijdens het toernooi om de Copa América in de kijker hebben gespeeld bij de kampioen van Turkije, die concurrentie heeft uit Duitsland van VfL Wolfsburg. En dat zou voor Schalke 04 weleens het sein kunnen zijn Farfán te verkopen. Volgend jaar loopt het contract van de vleugelspits immers af en Farfán kwam in 2008 allerminst gratis over van PSV, dat toen tien miljoen euro ontving.

Als we de zaakwaarnemer van Lukas Podolski moeten geloven is de transfer van de Duitse aanvaller naar Galatasaray al in kannen en kruiken. Nassim Touihiri stelt tegenover Bild dat de dertigjarige linkspoot Arsenal voor vier miljoen euro mag verlaten en tot medio 2018 zal tekenen bij de werkgever van Oranje-international Wesley Sneijder. Manager Arsène Wenger zou in een goed gesprek zijn fiat hebben gegeven, al wilde de Fransman Podolski liever behouden.

Podolski hoefde niet bij Internazionale te blijven, dat hem het afgelopen halfjaar had gehuurd. De Nerazzurri zijn na de recente komst van de verdedigers Miranda en Martín Montoya nu vooral druk met het aantrekken van middenvelders. Want met de dertig miljoen voor Geoffrey Kondogbia is de honger naar nieuwe spelers van trainer Roberto Mancini nog niet gestild. Zo wordt Thiago Motta nog altijd in verband gebracht met een terugkeer bij Inter, al heeft de controleur van Paris Saint-Germain concurrentie van Mário Suarez.

Inter heeft volgens Sky Italia een bod van vijftien miljoen euro neergelegd bij Atlético Madrid. Daarmee zou trainer Diego Simeone zomaar eens akkoord kunnen gaan, want in plaats van de Spaanse international zou de Argentijnse coach dan Miralem Pjanic naar Estadio Vicente Calderón kunnen halen. Volgens La Gazzetta dello Sport staat de Bosnische spelmaker al tijden hoog op de verlanglijst van Atlético, dat daarvoor wel 45 miljoen zou moeten neertellen. Maar als ook Arda Turan nog naar Barcelona vertrekt moet dat geen probleem zijn.

De vraag is echter of dat gebeurt. De Turkse middenvelder wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij de Rojiblancos. Bij Barcelona werd Arda genoemd als troef in de verkiezingsstrijd, terwijl ook clubs als Chelsea, Manchester United, AC Milan en Paris Saint-Germain al de revue passeerden. En dat terwijl hij toch alweer 28 jaar oud is en veertig miljoen euro zou moeten opbrengen. Volgens Arda zelf zijn alle verhalen die over hem worden geschreven dan ook onzin, stelt hij via Twitter. 'Ik ben gewoon van mijn vakantie aan het genieten.'

Volgens directeur Giuseppe Marotta staat er ook bij Juventus weinig meer te gebeuren. De Oude Dame zag Carlos Tévez en Andrea Pirlo al vertrekken, maar ook Arturo Vidal, Paul Pogba en Fernando Llorente zouden na de zomer niet langer in Turijn actief zijn. Waar Marotta eerder al ontkende een akkoord te hebben met Barcelona over Pogba, vertelde de Italiaan nu dat Juve absoluut geen bod heeft ontvangen op Vidal en Llorente. En dat terwijl vooral Spaanse kranten toch stellig beweerden dat respectievelijk Real Madrid en Sevilla zich hadden gemeld.

Arturo Vidal en Paul Pogba blijven vooralsnog bij Juventus, ondanks interesse van clubs als Barcelona en Real Madrid.
Arturo Vidal en Paul Pogba blijven vooralsnog bij Juventus, ondanks interesse van clubs als Barcelona en Real Madrid.

José Mauri lijkt te gaan kiezen voor AC Milan. Volgens diverse Italiaanse media tekent de negentienjarige jeugdinternational bij terugkomst van zijn vakantie een meerjarig contract bij de Rossoneri. De in Argentinië geboren Italiaan was afgelopen seizoen een vaste kracht in het elftal van Parma, waar zijn contract afliep. Mede door zijn transfervrije status zaten meerdere (grote) clubs achter zijn handtekening aan.

Mocht Atlético Madrid Arda Turan kwijtraken aan Barcelona, dan heeft de club Santi Cazorla op het oog als vervanger. De Engelse krant Metro tekent op dat Diego Simeone een groot fan is van de middenvelder van Arsenal, die in eigen land actief was voor Villarreal, Recreativo Huelva en Málaga. De laatste drie seizoenen speelde de dertigjarige Cazorla in Londen.

Atlético Madrid wil sowieso Filipe Luis graag terughalen naar de Spaanse hoofdstad, die totaal niet in de plannen voorkomt van José Mourinho bij Chelsea. Maar de Madrilenen hoeven niet te denken dat ze de Braziliaanse verdediger, vier jaar lang een vaste waarde bij Atlético, voor een prikkie kunnen terughalen. De Londenaren vragen volgens The Sun twintig miljoen euro voor de 29-jarige Braziliaan, die nog een blauwe maandag bij Ajax in de selectie zat. Dat is hetzelfde bedrag waarvoor hij vorig seizoen de tegenovergestelde weg bewandelde.

Zal trainer Roberto Mancini dan toch Ivan Perisic kunnen verwelkomen? In Italië wordt gemeld dat de Kroaat zijn zegen heeft gegeven aan de transfer en dat betekent dat Internazionale met VfL Wolfsburg in de slag moet om tot een akkoord te komen over een afkoopsom van waarschijnlijk rond de twintig miljoen euro.

Dat Eljero Elia komend seizoen niet meer in het shirt van Werder Bremen speelt, werd woensdag nog maar eens duidelijk. De aanvaller, die afgelopen seizoen al de wijk nam naar Southampton, was afwezig bij de lactaattesten. Dit traditionele startpunt van de voorbereiding ging aan hem voorbij omdat hij op zoek is naar een nieuwe club, klonk het aan de Weser.

En mocht het voor Elia in Europa niets worden, dan kan hij mogelijk in navolging van Ryan Babel naar het oosten gaan. Want de transfer van de oud-international naar het Qatarese Al Ain kan niet los worden gezien van de grotere aantrekkingskracht die uitgaat van club uit het Midden- en Verre Oosten.

Er is een maximum per club wat buitenlanders betreft, maar dat laat onverlet dat er genoeg plek is. En met het loslaten van een minimumleeftijd als voorwaarde voor een contract in de Emiraten komen niet alleen nog maar de oude vedettes in de herfst van hun carrière erwat geld ophalen.

Zo denkt Al Ain er sterk aan de 28-jarige John Obi Mikel (Chelsea) ook nog te halen na Babel, Asamoah Gyan en Myung-Joo Lee. En anders worden de pijlen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten gericht op Fellipe Bastos (25) van Vasco da Gama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.