Transferdagboek 27/06: Bacca, Aké, Rekik en Dembélé

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 27/06: Bacca, Aké, Rekik en Dembélé

Na het mislopen van Jackson Martínez en Geoffrey Kondogbia heeft AC Milan dan eindelijk de eerste grote aankoop binnen. Althans, Carlos Bacca heeft volgens zijn zaakwaarnemer Sergio Barila ingestemd met een overgang naar San Siro. Naar verluidt krijgt de aanvaller van Sevilla een contract voor vijf jaar, met een basissalaris van 2,5 miljoen euro per jaar.

AC Milan moet nog wel tot een vergelijk komen met Sevilla over de transfersom. In het contract van Bacca met de Spaanse club staat een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro.

Om de transfersom voor Radamel Falcao juist wat te drukken wil Chelsea enkele spelers betrekken in de deal met AS Monaco. Volgens L'Equipe komt Nathan Aké daarvoor in aanmerking. De twintigjarige verdediger zou dan als onderdeel van de transfer van Falcao naar Stamford Bridge als huurling naar Stade Louis II verhuizen.   

Bij Olympique Marseille voelen ze zich zeker van hun zaak. Alleen nog tot een vergelijk komen met Manchester City, en dan kan Karim Rekik zich gaan melden in Stade Vélodrome. Want met de verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis PSV diende, is al enkele weken overeenstemming. Althans, zo melden Franse media.

Maar juist de gesprekken met Manchester City dreigen moeilijker te worden dan verwacht, aangezien Atlético Madrid zich ook gemeld zou hebben voor Rekik. En de Spaanse club heeft schijnbaar een zeer mooi bod neergelegd bij The Citizens. Het bedrag van tien miljoen circuleert, en dat is het dubbele van wat Marseille voor ogen had.

In Frankrijk dook ook de naam Moussa Dembélé op als de nieuwe spits van Ajax. De Amsterdamse club zou zelfs al in onderhandeling zijn met Fulham om de achttienjarige Franse jeugdinternational te kunnen inlijven. Maar bij Ajax weten ze er niets vanaf, laat Marc Overmars weten aan Voetbal International. Dembélé, overigens niet te verwarren met zijn Belgische naamgenoot bij Tottenham Hotspur, hoeft dus niet te rekenen op een transfer naar Amsterdam.

Nu de miljoenentransfer van Morgan Schneiderlin naar Manchester United zijn afronding lijkt te naderen is het de vraag wie Ronald Koeman haalt als opvolger van de Franse middenvelder. De manager van Southampton liet zaterdagochtend aan De Telegraaf weten dat er meer opties zijn dan Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie. Afgaande op berichten in de buitenlandse kranten zijn Marco Benassi (Torino) en Gianelli Imbula (Olympique Marseille) de andere kandidaten. Imbula was al op weg naar Internazionale, maar is volgens diverse media niet overtuigd van zijn kansen op speeltijd in Milaan. Southampton of Valencia zou wat dat betreft een beter alternatief zijn.

Tegenover het vertrek van Imbula uit de Franse havenstad, die twintig miljoen moet kosten, staat mogelijk de komst van Chelsea-talent Charly Musonda. De achttienjarige middenvelder staat eveneens op de radar van Arsenal. The Daily Mirror stelt dat Arsène Wenger behalve doelman Petr Cech ook het Belgische talent wil wegkapen bij de Londense concurrent. Verkopen vinden The Blues echter geen optie. En volgens Het Nieuwsblad heeft Musonda zelf meer zin in een tijdelijke overgang naar Marseille, ook al heeft Arsenal twaalf miljoen euro voor hem over.

Wellicht dat The Gunners dat geld ook beter op zak kunnen houden om een grote vis aan de haak te slaan. Misschien vangen ze die wel in Turijn. La Stampa komt immers met het opmerkelijke bericht dat Juventus Arturo Vidal voor dertig miljoen al heeft verkocht aan de nummer drie van Engeland. De Oude Dame is bereid de Chileense middenvelder op te offeren in ruil voor de komst van defensieve versterking: Bayern München-verdediger Mehdi Benatia. De van AS Roma afkomstige Marokkaan is niet goedkoop; Bayern wil 25 miljoen voor hem.

Ron Vlaar en Jordy Clasie werkten bij Feyenoord al samen met Ronald Koeman. Wordt het drietal nu herenigd bij Southampton?
Ron Vlaar en Jordy Clasie werkten bij Feyenoord al samen met Ronald Koeman. Wordt het drietal nu herenigd bij Southampton?

In Birmingham is winkelen een stuk goedkoper. Daar is Ron Vlaar transfervrij op te pikken. De dertigjarige Oranje-international schermt door zijn aflopende contract bij Aston Villa met interesse van Southampton, Sunderland en Newcastle United, zo schrijft The Birmingham Mail. Bij al die clubs zou hij opmerkelijk genoeg Nederlanders tegenkomen. Ondertussen weet The Mirror dat Villa ook Fabian Delph gaat kwijtraken. Manchester City kan de Engelse international ophalen voor het verbazingwekkend lage bedrag van veertien miljoen euro, door een clausule in diens contract.

Voor één miljoen meer gaat Atlético Madrid volgens Italiaanse en Spaanse kranten de vurige wens van trainer Diego Simeone in vervulling brengen. De Argentijnse coach is al heel lang fan van José Callejón, die na twee seizoenen in Napels kan terugkeren in Madrid. In 2013 liet de 28-jarige aanvaller de Spaanse hoofdstad nog achter zich, toen Napoli tien miljoen euro overmaakte aan Real Madrid. Naar de maatstaven in het Europese voetbal geen geld voor een speler die sindsdien 32 keer scoorde. Napoli maakt door het vermeende akkoord met Atlético ook nog eens vijf miljoen winst.

Het naderende vertrek van Adil Rami - van AC Milan naar Sevilla - maakt ook de weg voor de komst van een nieuwe centrale man vrij. Mediaset meldt dat Milan een bod van vijftien miljoen euro heeft neergelegd bij Athletic de Bilbao om Aymeric Laporte naar San Siro te halen, maar de Basken gaan daar – uiteraard – niet mee akkoord. De vastgelegde transfersom van de talentvolle Fransman bedraagt immers het lieve bedrag van vijftig miljoen euro. Dat is twee keer zoveel als Bacca zou moeten kosten. Ook voormalig Milan-doelwit Jackson Martínez is met 35 miljoen een stuk goedkoper.

Laporte stond ook hoog op de lijstjes bij Barcelona en Real Madrid. Uit berichten van Bild blijkt dat de twee Spaanse grootmachten ook belangstelling hebben voor Shkodran Mustafi. Dat bevestigt de zaakwaarnemer van de Duitse verdediger van Valencia tegenover de boulevardkrant. Real zou nu al hebben geïnformeerd naar de 23-jarige international, terwijl Barcelona komende winter (als het transferverbod van de FIFA is verlopen) hoopt zich met een van de grootste revelaties van de Primera División te versterken.

Real zou zich ook op het keepersfront oriënteren op de Duitse markt. Mocht het aantrekken van David de Gea toch te hoog gegrepen zijn, dan geldt Bayer Leverkusen-doelman Bernd Leno volgens Marca als Plan B. De doelman van Jong Duitsland is met een gelimiteerde afkoopsom van achttien miljoen euro een stuk goedkoper dan De Gea, die volgens Manchester Evening News alleen weg mag voor een astronomisch bedrag, minimaal gelijk aan de 45 miljoen euro die Juventus ooit voor Gianluigi Buffon neertelde. Het nieuwe bod dat United volgens AS heeft gedaan op Sergio Ramos zou ook van dergelijke orde zijn. De lijn Madrid-Manchester zal nog wel even druk bezet blijven…

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.