Transferdagboek 24/06: Ramos, Luiz Adriano en Tévez

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 24/06: Ramos, Luiz Adriano en Tévez

Het moment nadert dat alle seinen op groen kunnen voor de terugkeer van Carlos Tévez naar Boca Juniors. Algemeen directeur Cesar Martucci wilde de details nog niet prijsgeven, maar bevestigde dat de spits van Juventus op het oude nest gaat terugkeren. De aanvaller, die afgelopen seizoen goed was voor 29 goals in 48 optredens namens De Oude Dame, zou voor drie jaar gaan tekenen bij de club die hem in 2005 naar Corinthians liet verkassen. Via de Braziliaanse club, West Ham United, Manchester United, Manchester City en Juve komt hij nu dus terug waar het allemaal begon.

Behalve vijf miljoen kan Juventus voor het vertrek van de spits nog een extraatje tegemoet zien: de getalenteerde aanvallende middenvelder Guido Vadalà gaat voor twee jaar gehuurd worden. Bovendien is er in die constructie een optie tot koop bedongen. De achttienjarige Argentijn staat in eigen land te boek als een groot talent.

Sergio Ramos heeft volgens diverse Spaanse media, en zelfs het normaliter goed ingevoerde The Guardian, een transferverzoek ingediend bij zijn club Real Madrid. De 29-jarige verdediger ligt nog twee jaar onder contract in de Spaanse hoofdstad, waar zijn verzoek om een beter salaris is afgewezen. Louis van Gaal zou de international graag bij Manchester United begroeten en hem daarbij betrekken in de deal met keeper David de Gea. De doelman staat nadrukkelijk in de belangstelling van De Koninklijke, die met Ramos als wisselgeld dertig miljoen zou verdienen aan de deal.

AC Milan lijkt opnieuw lelijk mis te grijpen als het gaat om een nieuwe spits. Na Jackson Martínez, die bij Atlético Madrid de opvolger moet worden van Mario Mandzukic, grijpen de Milanezen nu naast Luiz Adriano. De spits (28) van Shaktar Donetsk, onder andere negen keer trefzeker in de afgelopen Champions League-jaargang, is op weg naar Al Ahli in de Verenigde Arabische Emiraten. Clubvoorzitter Abdullah Al Naboodah meldde op Twitter dat de clubs er al uit zijn over een afkoopsom. De Braziliaan, die zes landstitels en een Europa League won met de Oekraïners, stond daar nog een halfjaar onder contract. Gonzalo Higuaín (Napoli) zou naar verluidt nu weer het nieuwe doelwit van Milan zijn.

Fiorentina moet nog even afwachten of het aankomend seizoen ook kan beschikken over Mohamed Salah. De Italianen hebben Chelsea al een miljoen euro betaald om de Egyptenaar langer te huren, maar de speler heeft zelf nog het laatste woord. Woensdagavond stond er een gesprek gepland met de clubleiding, maar door reisproblemen moest Salah verstek laten gaan. Al voedde zijn afzegging wel meteen de geruchten over een vertrek uit Florence. Zo zou Chelsea hem willen betrekken in de transfer van Antoine Griezmann. Eerder al maakten de Londenaren hun interesse in die speler van Atlético Madrid kenbaar.

Het Russische avontuur van Mathieu Valbuena zit er volgens L'Equipe na een jaartje alweer op. De Franse middenvelder, met elf assists vorig seizoen de beste aangever in de hoogste afdeling, zou op weg zijn naar de Turkse kampioen Galatasaray. Daar zou de dertigjarige Franse international tevens kunnen schitteren in de Champions League, waar hij bij zijn huidige club Dinamo Moskou überhaupt geen Europees voetbal kan spelen. De UEFA verbood de club van Douglas en Alexander Büttner wegens het financiële wanbeleid mee te doen aan de Europa League, waar ze zich op basis van de resultaten in de competitie wel voor kwalificeerde.

Barcelona zou Ángel Di María willen terughalen naar de Primera División, weet Sport. De 27-jarige Argentijn maakte vorig jaar nog voor 75 miljoen euro - een Brits transferrecord - de overstap van Real Madrid naar Manchester United, maar veel indruk maakte hij niet in zijn debuutseizoen. De zaakwaarnemer van Di María is op zoek naar een nieuwe club en heeft zijn cliënt aangeboden bij Barça, dat echter pas in januari 2016 nieuwe spelers mag verwelkomen. Nog een probleem is dat Di María volgens Mundo Deportivo een anti-Barcelonaclausule in zijn contract heeft, een vinding van zijn vorige club Real. De Koninklijke zou die bepaling in het United-contract van de Argentijn destijds hebben afgedwongen.

Di María, die momenteel met Argentinië om de Copa América strijdt, zegt zelf in een interview met de krant Olé nog voor zijn kansen in Manchester te willen gaan. 'In Madrid waren er ook momenten waarop ik uitgefloten werd, maar de situatie veranderde. Het ligt niet in mijn aard om de club nu te verlaten. Ik ben gekomen voor meerdere jaren.'

Arda Turan staat op het punt Atlético Madrid vaarwel te zeggen. De Turkse baltovenaar wil volgens zijn zaakwaarnemer graag naar de Premier League. De uitlatingen van de spelersmakelaar in AS wekken niet alleen de interesse van Engelse grootmachten, ook AC Milan en Paris Saint-Germain sluiten de aanvallende middenvelder graag in de armen. De Italianen zouden echter geen kans maken omdat de Rossoneri komend seizoen niet in de Champions League uitkomen.

Bij de Nerazzurri moet Salah mogelijk Xherdan Shaqiri opvolgen. De aanvaller is na een verblijf van een half seizoen alweer op weg naar de uitgang van stadion Giuseppe Meazza. Tuttosport meldt dat de buitenspeler mag vertrekken van trainer Roberto Mancini. Er zou een prijskaartje van zo'n vijftien miljoen euro om de nek van de 23-jarige Zwitser hangen, Inter kocht hem voor hetzelfde bedrag in de winterstop van Bayern München.

Rome zou de volgende bestemming van Lucas Ocampos moeten worden. AS Roma ziet de Argentijn volgens L'Equipe graag naar de Italiaanse hoofdstad verkassen. Ook Fiorentina en Olympique Marseille zijn in de race voor de behendige rechtsbuiten. In Florence vormt de twintigjarige Zuid-Amerikaan een alternatief voor Salah. Ocampos staat onder contract bij AS Monaco en speelde de tweede seizoenshelft op uitleenbasis voor L'OM.

De Argentijn krijgt in de Romeinse aanval wellicht gezelschap van Carlos Bacca. Volgens Spaanse media heeft AS Roma een bod van 25 miljoen euro uitgebracht op de Colombiaan. De Sevilla-spits heeft een ontsnappingsclausule van dertig miljoen euro in zijn contract staan. Zeer waarschijnlijk laat de Europa League-winnaar hem niet voor minder gaan.  De aanvaller wordt ook in verband gebracht met Liverpool.

Wesley Sneijder krijgt in Istanbul waarschijnlijk gezelschap van Lukas Podolski. De Duitser moet de nieuwe vedette van Galatasaray worden. Turkse media melden dat er al een akkoord is tussen speler en club. Prinz Poldi, zoals zijn bijnaam in eigen land luidt, speelde na de winter op uitleenbasis voor Internazionale. De dertigjarige aanvaller staat nog altijd onder contract bij Arsenal. Opvallend genoeg gaf de hoofdrolspeler zelf in Bild aan te willen vechten voor een nieuwe kans bij The Gunners. 'Ik heb de kwaliteiten om bij Arsenal te spelen', aldus Podolski.

Ilkay Gündogan behoort tot de meest begeerde middenvelders van Europa. Bayern München, Manchester United en Barcelona worden veelvuldig in verband gebracht met de Duitser, maar de 24-jarige spelverdeler blijft wellicht gewoon bij Borussia Dortmund. Zijn oom, en tevens zaakwaarnemer, geeft in gesprek met de Süddeutsche Zeitung aan dat een langer verblijf bij BVB een reële optie is. Het contract van de elfvoudige Duitse international loopt in de zomer van 2016 af.

Pas na het EK Onder-21 neemt Pione Sisto een beslissing over zijn toekomst, maar de kans is klein dat de twintigjarige vleugelaanvaller kiest voor een langer verblijf bij FC Midtjylland. De in Sudan geboren Deen werd al in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar ook Borussia Dortmund en FC Porto zien de komst van Sisto - die zo'n zes miljoen euro moet kosten - volgens De Telegraaf wel zitten.

De voorbije jaargang kwam Sergio Romero slechts elf keer in actie namens Sampdoria, maar de voormalige AZ-doelman maakt mogelijk een mooie promotie binnen Italië. AS Roma ziet de komst van de 28-jarige Argentijn wel zitten, meldt Il Messaggero. Bij de nummer twee van de Serie A moet hij de opvolger worden van de 38-jarige Morgan De Sanctis. Overigens was Romero in de zomer van 2011 ook al in beeld bij Roma, maar die club koos toen voor Maarten Stekelenburg.

La Gazzetta Dello Sport denkt te weten dat behalve de hierboven genoemde Bacca twee Belgen meestrijden om de spitspositie bij AS Roma. Christian Benteke is volgend de roze sportkrant in beeld bij de Romeinen. Het contract van de Aston Villa-spits loopt in de zomer van 2017 af en de Rode Duivel wil niet verlengen. Als de club uit Birmingham de hoofdprijs wil vangen, dan zal het deze transferperiode tot een overgang moeten komen. De Engelsen zouden in eerste instantie zo'n 45 miljoen euro vragen voor de sterke Belg, maar AS Roma verwacht dat er onderhandelingsruimte is.

De mogelijke transfer van Romelu Lukaku zou mede mogelijk worden gemaakt door Mino Raiola. De spelersmakelaar beschikt over uitstekende contacten in de Italiaanse hoofdstad en zou zijn 22-jarige cliënt graag bij de Giallorossi stallen. Het is de vraag of de clubtopscorer van Everton zin heeft in een Italiaans avontuur. De Rode Duivel zou ook in beeld zijn bij Manchester United.

Gerard Deulofeu is dan juist weer op weg naar Goodison Park. De rechtsbuiten wil volgens El Mundo Deportivo dolgraag naar Everton. De transfer hangt al een tijd in de lucht en het lijkt slechts wachten op een bevestiging. Eigenaar Barcelona ziet de flankspeler het liefst op uitleenbasis naar The Toffees verkassen, maar de hoofdpersoon zelf wil graag definitief naar de Premier League.  De Spanjaard was in het seizoen 2013/14 al op huurbasis actief bij de nummer elf van Engeland.

Ook de toekomst van Yevhen Konoplyanka lijkt te liggen in de Premier League. De 25-jarige vleugelaanvaller heeft een contract met Dnjepr Dnjepropetrovsk dat op 30 juni afloopt, waardoor hij transfervrij is op te pikken. Sevilla werd eerder deze maand nog genoemd als geïnteresseerde club, maar het lijkt nu volgens The Daily Mirror te gaan tussen Newcastle United en Stoke City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.