Transferdagboek 29/06: Dost, Ramos, Schweini en Pogba

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 29/06: Dost, Ramos, Schweini en Pogba

Volgens technisch directeur Klaus Allofs is een vertrek van Bas Dost deze zomer bespreekbaar, maar wel tegen de juiste voorwaarden. De spits van VfL Wolfsburg kan alleen opgehaald worden wanneer de hoofdprijs op tafel wordt gelegd. 'Ik lees dat Bas een afkoopsom zou hebben van zo'n tien miljoen euro, maar dan verwijs ik toch even naar Roberto Firmino', aldus Allofs in gesprek met de Wolfsburger Nachrichten. De Braziliaan werd door Liverpool voor ruim veertig miljoen euro overgenomen van 1899 Hoffenheim. Overigens aast de Nederlander niet op een transfer. 'We hebben met zijn zaakwaarnemer gesproken en uit niets bleek dat Bas weg wil.'

De Engelse media draaien weer op volle toeren. Volgens The Liverpool Echo hoopt Everton komend seizoen Adnan Januzaj te huren van Manchester United, The Daily Telegraph meldt dat Arturo Vidal tot een akkoord is gekomen met Arsenal, terwijl het Manchester Evening News opent met een bericht dat Manchester United een tweede bod gaat voorbereiden op Real Madrid-verdediger Sergio Ramos (foto hieronder). In dat kader is het nieuws van The Mirror des te opvallender. Volgens de Engelse tabloid heeft ook stadgenoot Manchester City zich gemeld voor de Spanjaard. Mocht Ramos daadwerkelijk verkassen naar de Premier League, dan heeft Real Madrid zijn beoogde opvolger al in het vizier. In dat geval moet Leonardo Bonucci overkomen van Juventus. Volgens Tuttosport is de Spaanse topclub bereid een slordige dertig miljoen euro neer te leggen voor de Italiaanse verdediger.

Ook in de Duitse media gonst het van de transfergeruchten, al heeft Bastian Schweinsteiger alle twijfels rondom zijn nabije toekomst de kop ingedrukt. 'Ik wil nogmaals de Champions League winnen en voor de vierde keer op rij kampioen worden met Bayern München. Daar is volgens mij nog geen enkele Duitse club in geslaagd en dat is voor mij een mooie doelstelling', aldus de middenvelder tegenover Sport1. Volgens diverse media zou Schweinsteiger in de belangstelling staan van onder meer Manchester United.

The Daily Star meldde in een eerder stadium zeer stellig dat de gewilde Paul Pogba gaat kiezen tussen Manchester City en Paris Saint-Germain, terwijl de Franse middenvelder van Juventus ook in de belangstelling staat van Real Madrid en Manchester United. Maar ook Barcelona zet in op de komst van Pogba en gaat volgens het doorgaans goed ingevoerde Mundo Deportivo een bod voorbereiden van tachtig miljoen euro, terwijl het Spaanse Sport meldt dat het bedrag zelfs kan oplopen tot een slordige negentig miljoen euro. Deze week zit de fysiek sterke middenvelder al om de tafel met de Catalaanse grootmacht, maar mocht het tot een akkoord komen is het nog wel de vraag hoe de deal precies tot stand komt, aangezien Barcelona tot januari 2016 geen nieuwe spelers mag contracteren. Het is niet uitgesloten dat Pogba om die reden komend seizoen nog actief is bij De Oude Dame.

De transfer van Nathaniel Clyne naar Liverpool nadert met rasse schreden. De rechtsback van Southampton ondergaat volgens diverse Engelse media vandaag nog een medische keuring alvorens hij een handtekening zet onder een vijfjarig contract. The Reds betalen naar verwachting zo'n zeventien miljoen euro aan de club van manager Ronald Koeman, die met de komst van Cédric Soares al de vervanger van Clyne in huis heeft.

Real Madrid hoopt deze zomer de defensie te versterken met de Duitser Shkodran Mustafi. De international van Valencia zelf ziet een overstap naar De Koninklijke wel zitten. 'Wie is er niet gelukkig wanneer een club als Real Madrid belangstelling toont? Madrid is een geweldige club en het klopt dat er telefonisch contact is geweest', laat de centrale verdediger tegenover Sport1 weten.

In de politieke en financiële arena staat Griekenland in de schijnwerpers, maar ook de voetbalwereld draait er door. We gaan op deze plek op de Griekse toer. Frank Arnesen probeert als technisch directeur de selectie van PAOK Saloniki op peil te brengen. De Deense oud-international moet nog wachten op het groene licht van eigenaar Ivan Savvidis over de voorgenomen investeringen. Maar hij heeft al de nodige lijntjes uitgegooid.

Zo heeft Arnesen volgens Griekse media Ola Toivonen (foto hieronder) op de korrel. Inmiddels is er al contact gelegd over de verhuizing van de oud-PSV'er naar PAOK. De transfersom is een obstakel, maar omdat Stade Rennes een beetje in zijn maag zit met het hoge salaris zou de Franse club bereid te praten over een transfer van de Zweedse international.

Daarnaast is een andere aanvaller met Eredivisie-ervaring in beeld. Sterker nog, de onderhandelingen met en over Alfred Finnbogason (26) zouden zich al ineen vergevorderd stadium bevinden. De IJslandse spits, die na zijn transfer van SC Heerenveen naar Real Sociedad zijn draai niet heeft kunnen vinden in de Primera División, ziet een Grieks avontuur schijnbaar zitten.

Bovendien heeft Arnesen een oude bekende op de korrel in de persoon van Heiko Westermann (31). De verdediger kent hij nog van zijn tijd bij Hamburger SV. Inmiddels is de Duitser op zoek naar een nieuwe club na het aflopen van zijn contract in de havenstad. En dan zou hij in Saloniki nog een andere oude bekende tegen kunnen komen, aangezien Arnesen ook nog niet de hoop heeft opgegeven Slobodan Rajkovic te kunnen verwelkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.