Transferdagboek 28/06: Pirlo, Coleman en Arda Turan

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 28/06: Pirlo, Coleman en Arda Turan

Maar weer eens een update over Andrea Pirlo, wiens transfer naar New York City FC zelfs voor de meest verstokte Juventus-fan niet meer te ontkennen valt. De middenvelder is vanavond (Nederlandse tijd) aanwezig bij de derby New York City FC – New York Red Bulls. Hij betrad samen met toekomstig ploeggenoot David Villa het veld en begroette het publiek. De bevestiging van zijn transfer wordt deze week verwacht.

Louis van Gaal wil Seamus Coleman naar Manchester United halen, weet Sky Sports. De Ierse international van Everton moet op Old Trafford de rechtsbackpositie gaan bezetten. Indien Coleman daadwerkelijk naar United komt, betekent dat volgens diverse Engelse media dat Rafael of Antonio Valencia mag vertrekken.

Het lijkt erop dat Arda Turan bezig is aan zijn laatste dagen als speler van Atlético Madrid. De Turkse international wordt al tijden gelinkt aan een vertrek en heeft die geruchten voeding gegeven via Twitter. 'De geruchten kloppen niet helemaal, maar mijn zaakwaarnemer is in gesprek met clubs. Als er een deal is, laat ik dat weten', zegt hij. Barcelona, Chelsea en Manchester United zouden Arda graag zien komen.

Dennis Praet heeft zich vorig seizoen in de kijkers van de nodige Europese topploegen gespeeld. De 21-jarige middenvelder van Anderlecht zou volgens The Daily Mail  op het verlanglijstje van Ronald Koeman staan. De Nederlandse manager van Southampton moet op zoek naar een vervanger van Morgan Schneiderlin, nu zo goed als zeker is dat de Fransman voor 35 miljoen euro naar Manchester United zal verkassen. Er zou zelfs al een bod op de Belg zijn uitgebracht. Overigens is niet alleen Praet een optie. Ook Jordy Clasie van Feyenoord en Idrissa Gueye van Lille worden genoemd als opties.

Dan over naar een middenvelder die niet naar de Premier League zal vertrekken: Ilkay Gündogan. Hij staat volgens BILD  immers voor een verlenging bij Borussia Dortmund, waar hij nog een contract tot medio 2016 heeft. Een goed gesprek met trainer Thomas Tuchel zou de middenvelder hebben overgehaald de interesse van een handvol Engelse ploegen naast zich neer te leggen en binnenkort zijn krabbel onder een nieuw contract te zetten.

Mario Balotelli is op weg naar de uitgang bij Liverpool. Eerder meldden we al dat Besiktas belangstelling heeft voor de Italiaanse spits, maar die club zou nu concurrentie krijgen van Trabzonspor. Volgens The Sun is er reeds een bod van zestien miljoen euro uitgebracht door Trabzon. Liverpool zou daarmee het verlies op het enfant terrible nog enigszins beperken, aangezien hij in 2014 voor twintig miljoen euro werd gekocht. Bij zijn entree in Engeland, in 2010, was Balotelli nog dertig miljoen euro waard.

Een van de oude clubs van Balotelli, Internazionale, kan voorlopig fluiten naar Giannelli Imbula. Althans, dat stelt zijn zaakwaarnemer. De gewilde middenvelder van Olympique Marseille heeft het aanbod van de Milanezen immers naast zich neergelegd. 'Inter is vastberaden om Giannelli binnen te halen, maar het bod dat is neergelegd bij Marseille is niet toereikend. Daarom gaat de club nu luisteren naar andere clubs, die ons al op de hoogte hebben gesteld van hun belangstelling', aldus Willy Ndagi in gesprek met Calciomercato.com.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.