Transferdagboek 26/06: Lens, Sigthórsson en Gaitan

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 26/06: Lens, Sigthórsson en Gaitan

Dick Advocaat krijgt de ruimte bij Sunderland om zich te versterken. Wat betreft de voorhoede is hij van plan die van vers bloed te voorzien met een oude bekende. De Kleine Generaal werkte bij AZ en PSV samen met Jeremain Lens en zou de Oranje-international daarom graag overnemen van Dinamo Kiev. Volgens ESPN  is er zelfs al een bod uitgebracht. De vraag is of de Oekraïense club wil meewerken. Aan de 27-jarige aanvaller zal het waarschijnlijk niet liggen. Hij liet al eerder weten open te staan voor een transfer en de gang naar de Premier League zal vermoedelijk prima in zijn plannen passen.

Mogelijk maakt ook de Braziliaanse aanvaller Kenedy zijn entree in de Premier League. Zijn club Fluminense heeft immers reeds zijn verkoop aangekondigd, maar wil nog niet zeggen welke club hem overneemt. Het Braziliaanse Globo doet dat wel: het zou gaan om Chelsea. Mogelijk gaan de Londenaren, als de transfer daadwerkelijk gaat plaatsvinden, de negentienjarige belofte vervolgens verhuren. Naar verluidt kost Kenedy Chelsea negen miljoen euro.

Andrea Bertolacci werd afgelopen week volledig eigendom van AS Roma, dat hem daarvoor nog deelde met Genoa. Voor 8,5 miljoen werd hij volledig overgenomen door de Romeinen, die hem volgens diverse Italiaanse media direct verkopen aan AC Milan. Daar moet de drievoudig international een middenveld gaan vormen met onder anderen Nigel de Jong. Maandag zou Bertolacci al gepresenteerd worden door de Rossoneri, die naar verluidt liefst twintig miljoen euro op tafel willen leggen voor de 24-jarige Italiaan.

San Siro behoort ineens ook weer tot de mogelijke thuisbasis van de Braziliaan Luiz Adriano. Zijn club Shakhtar Donetsk had immers een overeenkomst met Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar Shakhtar-coach Mircea Lucescu meldt echter in het Roemeense Dolce Sport dat de spits zelf die overgang niet ziet zitten, waarop de nodige Europese grootmachten weer in beeld komen. De aanvaller ligt nog vast tot 31 december en is dus tegen een zacht prijsje op te halen.

Kolbeinn Sigthórsson wordt in verband gebracht met FC Nantes. De voorzitter van die club, Waldemar Kita, heeft in Franse media zonder de naam van de Ajax-spits te noemen voeding gegeven aan deze speculaties.

'We staan op het punt een aanvaller over te nemen van een grote Europese club. Het gaat om een internationale doelpuntenmaker die in de kwalificatie voor het EK 2016 aan kop gaat. We zijn bezig de zaak af te ronden. Met de club zijn we het al eens en hij wil ook naar Nantes komen.' Sigthórsson past wel in deze schets… Al valt er over te twisten of de aanvaller onder de noemer doelpuntenmaker door mag…

Ook in het geval van Douglas Costa hullen de clubs zich nog in stilzwijgen, maar alles wijst erop dat de Braziliaan voor een slordige 35 miljoen euro van Shakhtar Donetsk naar Bayern München verhuist. Mircea Lucescu, de trainer van de Oekraïense club, bevestigde in het Roemeense Sport Dolce de overgang. 'Bij ons kon hij zich niet meer ontwikkelen. Ik zie hem ook spelen op de plaats van Arjen Robben. Hij is pas 24 jaar oud en kan de komende jaren op het niveau van Robben komen.'

Tegenover de nagenoeg zekere transfers staan de onwaarschijnlijke. Zo wordt Pedro namelijk gewoon in verband gebracht met Manchester United, Arsenal en Liverpool, terwijl Internazionale schijnbaar ook in zee wil met de Spaanse aanvaller. Maar heeft hij niet begin deze maand zijn contract met Barcelona opengebroken en verlengd tot 2019, met daarin de gelimiteerde afkoopsom van 150 miljoen euro? Al hoeft ook dat niets te betekenen.

Aan de onophoudelijke stroom van spelers die aan United worden gekoppeld, is door de zaakwaarnemer van Nicolás Gaitan een nieuw doelwit toegevoegd. De Argentijnse middenvelder van Benfica wordt ieder half jaar bij United genoemd, maar zou nu toch écht de overstap maken naar de club van manager Louis van Gaal. 'Er is een deal met United', aldus de Jose Irribaren. 'Nu is het alleen nog aan Benfica. Zij moeten akkoord geven', zo luidt de uitleg in Record.

Lange tijd leek het ondenkbaar, maar de pikante overgang van Petr Cech naar Arsenal is toch echt in de maak. BBC meldt dat de Tsjechische doelman van Chelsea vrijdag nog een medische keuring ondergaat in het Emirates Stadium. De twee rivalen uit Londen zouden al akkoord zijn over een transfersom, die naar verluidt vijftien miljoen euro bedraagt. Manager José Mourinho sprak aanvankelijk nog zijn veto uit over een vertrek van de 33-jarige sluitpost, die echter niet nog een jaar langer genoegen neemt met een reserverol achter Thibaut Courtois.

Mohamed Salah lijkt de volgende speler die Stamford Bridge achter zich gaat laten. Italiaanse media zijn het erover eens dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van de 23-jarige Egyptenaar, die het afgelopen halfjaar werd verhuurd aan Fiorentina. De nummer vier van de Serie A zou ook nu weer de beste papieren hebben om de vlugge vleugelspits nog een jaar te huren, al denkt La Gazzetta dello Sport daar anders over. De roze sportkrant stelt dat juist Internazionale een streepje voor heeft op Fiorentina, Juventus en AS Roma.

Barcelona besloot Denis Suárez afgelopen seizoen ook te verhuren, maar heeft er nu alweer spijt van dat het de 21-jarige spelmaker voor twee jaar bij Sevilla stalde. Zoals we eerder al meldden wil Barça Suárez voortijdig terughalen. De vraag is echter of dat wel mag wegens het transferverbod dat de FIFA de Catalaanse grootmacht oplegde. Volgens Spaanse media is de wereldvoetbalbond inderdaad niet van plan gehoor te geven aan het verzoek van Barça. Ook Sevilla-directeur Monchi verwacht dat het talent in Andalusië blijft.

Monchi was op de website van de Europa League-winnaar sowieso erg openhartig. Zo vertelde hij dat de nummer vijf van Spanje de onderhandelingen met de ook door Newcastle United en Stoke City begeerde Yevhen Konoplyanka heeft gestaakt. In tegenstelling tot de transfervrije Oekraïner, die ook in beeld was bij Liverpool en Tottenham Hotspur, mag Adil Rami wel naar het Estadio Sánchez Pizjuán komen. Sevilla is in gesprek met de Franse verdediger, die naar verluidt mag vertrekken bij AC Milan en in Spanje al uitkwam voor Valencia.

Als Carlos Bacca de veldslagen in de strijd om de Copa América overleeft heeft hij de clubs voor het uitzoeken.
Als Carlos Bacca de veldslagen in de strijd om de Copa América overleeft heeft hij de clubs voor het uitzoeken.

Sevilla dreigt zelf afstand te moeten doen van Carlos Bacca. De Colombiaanse spits wordt na zijn uitstekende seizoen in verband gebracht met een transfer naar AS Roma en AC Milan. Volgens zijn zaakwaarnemer azen ook Liverpool en een andere Engelse club op de handtekening van de 28-jarige aanvaller, die alleen weg mag als clubs het contractueel vastgestelde bedrag van dertig miljoen euro betalen. Dat het koopgrage Liverpool daar niet voor terugdeinst blijkt wel uit het bericht van The Mirror dat Aston Villa een verbeterd bod van 35 miljoen euro heeft ontvangen op Christian Benteke.

Liverpool trok deze zomer voor eenzelfde totaalbedrag al vijf nieuwe spelers aan. Dat zal Barça vanwege het al aangehaalde transferverbod niet lukken. Desondanks zijn diverse sterspelers de inzet bij de verkiezingen van komende maand. Kandidaat-voorzitter Josep María Bartomeu heeft volgens Mundo Deportivo al een akkoord met Arda Turan, mocht hij worden herkozen als president van de Catalaanse grootmacht. De 28-jarige Turk mag voor 41 miljoen euro weg bij Atlético Madrid en zou bovenaan het verlanglijstje staan van trainer Luis Enrique.

Zoals wel vaker deze zomer concentreerden de transfergeruchten zich 's ochtends weer rond Manchester United. Donderdag meldden we al dat Morgan Schneiderlin zelf ervan uitging dat zijn vertrek bij Southampton binnen enkele dagen een feit zou zijn. Verschillende Engelse kranten stellen dat de club van Louis van Gaal zich voor circa 33 miljoen euro verzekerd heeft van de diensten van de 25-jarige middenvelder, die bij de nummer vier van de Premier League voor meer stabiliteit in de as moet zorgen nu Michael Carrick steeds blessuregevoeliger wordt.

Volgt Sergio Ramos zijn oude ploeggenoot Angel di María van Madrid naar Manchester?
Volgt Sergio Ramos zijn oude ploeggenoot Angel di María van Madrid naar Manchester?

Sergio Ramos is waarschijnlijk vele malen duurder. Het eerste bod van United op de Spaanse verdediger zou zijn afgewezen door Real Madrid, dat negentig miljoen vraagt volgens AS. De vraag is of De Koninklijke voet bij stuk houdt. Marca beweert dat de 29-jarige verdediger in een telefoongesprek met voorzitter Florentino Pérez erop heeft aangedrongen dat hij luistert naar aanbiedingen van andere clubs. De Spaanse international wil weg, omdat hij zich niet voelt gewaardeerd door Pérez en de Madrileense fans. De Real-preses heeft Ramos op zijn beurt verzocht geduld te hebben en de situatie na zijn vakantie nog eens rustig te bespreken.

Angel Di María is inmiddels ook een vaste gast in ons transferdagboek. Keer op keer wordt de Argentijnse vleugelflitser in verband gebracht met diverse topclubs. Zo was Barcelona op verzoek van Lionel Messi geïnteresseerd, maar door een speciale clausule, afgedwongen door Real, was dat niet mogelijk. Bayern München denkt volgens Bild nog altijd wel kans te maken op de komst van de 27-jarige international, die volgens Engelse kranten na zijn deelname aan het toernooi om de Copa América echter gewoon van plan is terug te keren bij United.

We besluiten met Carlos Zambrano. De 25-jarige verdediger plaatste zich vannacht met Peru voor de halve finale van het toernooi om de Copa América en is met zijn aflopende contract bij Eintracht Frankfurt een interessant doelwit. Die club probeert met alle macht Zambrano's verbintenis te verlengen, maar met de interesse van onder meer Lazio lijkt dat lastig te worden. En dus zouden Stefan de Vrij en Wesley Hoedt er zomaar eens een geduchte concurrent bij kunnen krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.