Transferdagboek 30/06: Bacca, Schneiderlin en Ciftçi

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 30/06: Bacca, Schneiderlin en Ciftçi

AC Milan verwacht binnen enkele dagen de transfer van Carlos Bacca af te ronden. De Colombiaan wordt volgens Italiaanse media morgen medisch gekeurd in zijn vaderland. Eerder bereikte de spits van Sevilla al een persoonlijk akkoord met de Rossoneri, die na zijn komst nóg een aanvaller willen strikken. Milan zou namelijk in onderhandeling zijn met Shakhtar Donetsk over Luiz Adriano, wiens contract aan het einde van dit kalenderjaar afloopt.

De transfer van Morgan Schneiderlin van Southampton naar Manchester United zit muurvast. De club van Louis van Gaal deed een eerste bod op de middenvelder van Ronald Koeman, maar dat werd verworpen. Sindsdien is het volgens Sky Sports stil. Schneiderlin zou naar verluidt meer dan 35 miljoen euro moeten kosten.

Celtic krijgt er na Virgil van Dijk en Derk Boerrigter wellicht nog een oude bekende uit de Eredivisie bij. Volgens Schotse media heeft Celtic zich bij Dundee United gemeld voor de overname van Nadir Çiftçi. Een eerste bod van rond de miljoen euro zou al zijn verworpen. Ook Middlesbrough zou interesse hebben in de ex-speler van NAC Breda.

Dick Advocaat is op zoek naar versterkingen voor Sunderland, en daarbij passeren ook de nodige Oranje-internationals de revue. Nu is het de beurt aan Jeremain Lens om gekoppeld te worden aan The Black Cats.

Maar Advocaat laat VI weten dat het allemaal niet zo'n vaart loopt. 'We worden ook in verband gebracht met Leroy Fer, Jordy Clasie, Marco van Ginkel, Georgionio Wijnaldum en Ron Vlaar', plaatst de Hagenaar het nieuws over Lens in perspectief.

Gervinho (foto) staat wel op het punt naar de Verenigde Arabische Emiraten te verkassen, maar een aantal opmerkelijke eisen kan weleens roet in het eten gooien. De Ivoriaan wil wel graag comfortabel leven in de zandbak en denkt daar volgens La Gazzetta dello Sport naast de zak met geld een helikopter en privéstrand voor nodig te hebben. Al-Jazira was al tot een akkoord gekomen met werkgever AS Roma. De 28-jarige buitenspeler moet zo'n dertien miljoen euro kosten.

In Rome was de naam Edin Dzeko genoemd als nieuwe aanvaller. Maar een akkoord is (nog) niet aan de orde, zo meldt zijn zaakwaarnemer. Sterker nog, dat lijkt ook uitgesloten. 'Het gaat niet om het geld, maar hij mag Manchester City niet verlaten', aldus Irfan Redzepagic in The Guardian.  

Over opmerkelijke verschijningen gesproken, Hertha BSC heeft interesse in enfant terrible Emir Spahic. De 34-jarige verdediger werd onlangs door Bayer Leverkusen ontslagen nadat hij een kopstoot aan een steward gaf. De Duitse voetbalbond schorste de Bosniër voor drie maanden waardoor hij op 12 juli pas weer in actie mag komen. De centrumverdediger hervat zijn voetballoopbaan dan waarschijnlijk in Berlijn. De zaakwaarnemer van de heetgebakerde Spahic werd door Bild al op het trainingscomplex van de hoofdstedelingen gespot.

Meldden we gisteren al dat Manchester United een tweede bod op Sergio Ramos aan het voorbereiden was, volgens onder meer de BBC is dat bod nu ook daadwerkelijk bij Real Madrid neergelegd. Zo'n 28 miljoen pond, ruim 40 miljoen euro, zou Louis van Gaal willen neertellen voor de Spaanse verdediger. We hebben zo'n vermoeden dat Sergio Ramos nog vaker zal terugkeren in deze rubriek.

Dat geldt ook voor keepers die gelinkt worden aan Chelsea. Dat verkocht Petr Cech immers aan stadgenoot Arsenal en moet dus op zoek naar een geschikte tweede man achter Thibaut Courtois. The Daily Telegraph weet te vertellen dat het oog van José Mourinho daarbij is gevallen op Asmir Begovic van Stoke City. Het eerste bod van bijna zeven miljoen euro zou echter afgewezen zijn.

Ook Christian Benteke is een terugkerende naam in het Transferdagboek. The Daily Mirror brengt de Belgische spits nu in verband met Tottenham Hotspur. De Londenaren spelen daarbij in op het gevoel van twee andere hoofdrolspelers in de deal. Tim Sherwood - voorheen manager van Spurs, nu Villa - zou in ruil voor het laten gaan van Benteke namelijk de beschikking krijgen over Emmanuel Adebayor. Beiden werkten eerder met veel plezier samen bij Tottenham.

Al weken gonst het van de geruchten in Antalya. Vedettes Samuel Eto'o en Ronaldinho zouden namelijk spoedig gaan tekenen bij Antalyaspor. Het lijkt er inmiddels écht op dat een deal tussen de Turkse club en de twee routiniers aanstaande is. Eto'o ging al op de foto met enkele afgevaardigden van de club, en voorzitter Gültekin Gencer claimt nu ook een overeenkomst te hebben met de Braziliaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.