Transferdagboek 01/07: Shaqiri, Schweini en Pogba

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 01/07: Shaqiri, Schweini en Pogba

Het ziet ernaar uit dat Xherdan Shaqiri de Serie A al na een half seizoen achter zich laat. Volgens Sky Sports hebben Stoke City en Internazionale een akkoord bereikt over de Zwitserse dribbelaar, die rond de zeventien miljoen euro moet kosten. Inter nam Shaqiri afgelopen winter over van Bayern München, maar de Zwitser maakte in Milaan een zeer zwakke indruk en begon slechts acht keer in de basis.

De toekomst van Bastian Schweinsteiger blijft onderwerp van discussie in Duitsland. De middenvelder van Bayern München wordt al een tijdje in verband gebracht met een overgang naar Manchester United, mede omdat zijn contract nog maar een jaar doorloopt. 'We kunnen niets uitsluiten', reageerde Bayern-directeur Matthias Sammer op de speculatie. 'We zijn benieuwd wat zijn plannen zijn. We wachten af.'

Paul Pogba lijkt de inzet te worden van een spectaculaire transfersoap. Juventus heeft bevestigd dat Barcelona een megabod op de Franse middenvelder heeft uitgebracht. 'We hebben een bod van tachtig miljoen euro ontvangen', zei directeur Giuseppe Marotta. 'Maar we verkopen Pogba niet. Dat kan ik hierbij bevestigen.' Spaanse media melden dat Barcelona zich niet zomaar neerlegt bij het Turijnse 'nee'. De Catalanen willen met Juventus een constructie afspreken waarbij Pogba pas in de zomer van 2016 naar Barcelona komt.

Arda Turan vertrekt bij Atlético Madrid. Alleen waarheen is nog niet duidelijk. De Turkse dribbelaar heeft op Facebook een afscheidsvideo geplaatst. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Chelsea en Barcelona, dat hem pas vanaf januari zou mogen inzetten vanwege het transferverbod. Barça-trainer Luis Enrique denkt dat zijn middenveld een dynamische speler als Turan uitstekend kan gebruiken. Hij zou tussen de dertig en veertig miljoen euro moeten kosten. Of Enrique Turan én Pogba wil vastleggen of slechts een van beiden, is niet duidelijk.

De relatie tussen Sergio Ramos en Real Madrid is onherstelbaar beschadigd. Dat zegt Ramon Calderón, de voormalige voorzitter van De Koninklijke. 'Sergio heeft Real Madrid gevraagd medewerking te verlenen aan een transfer naar Manchester United. Dat is de enige club waar hij naartoe wil. Het zit niet goed tussen hem en Real. Dat heeft niets met geld te maken, maar alles met een gebrek aan waardering. De band tussen hem en de club is de laatste tijd alleen maar slechter geworden.'

Spitsen eisen vandaag de hoofdrol op in de transfercarrousel. We beginnen met niet de minste: Zlatan Ibrahimovic moet weg uit Frankrijk, althans als het aan voetbaltijdschrift France Football ligt. 'Hij is een obstakel voor de ambities van PSG. Voor het eerst in zijn carrière is hij zijn glans verloren', luidt het harde oordeel van het blad. De Zweed zou zelf ook wel oren hebben naar een vertrek bij Paris Saint-Germain. Een terugkeer naar AC Milan behoort tot de mogelijkheden.

Volgens Tuttosport is ook Fernando Llorente in beeld in de Italiaanse modestad. De aanvaller zou op meer speeltijd azen en de Rossoneri willen hem dat maar wat graag geven. Bij Juventus krijgt de lange Spanjaard zware concurrentie van onder anderen landgenoot Álvaro Morata. VfL Wolfsburg, AS Monaco en Tottenham Hotspur zouden ook op de loer liggen om de sterke spits in te lijven.

Sevilla zou in John Guidetti de ideale opvolger van Carlos Bacca zien, meldt het Zweedse Daily Expressen. De Colombiaan is op weg naar AC Milan. De voormalige Feyenoord-spits kwam het voorbije seizoen op huurbasis voor Celtic uit en is inmiddels transfervrij vertrokken bij Manchester City. Lazio zou ook in de race zijn voor de kersverse winnaar van het EK Onder-21.

John Guidetti was door het dolle heen na het winnen van het EK Onder-21.
John Guidetti was door het dolle heen na het winnen van het EK Onder-21.

Er gaat geen dag voorbij of Louis van Gaal en zijn Manchester United worden in verband gebracht met een paar van de beste spelers van de Europese velden. Vandaag ligt de focus op Thomas Müller. De Mancunians hebben volgens Bild  in totaal zo'n 160 miljoen over voor de veelzijdige Duitser. In het bedrag zouden ook vijf jaarsalarissen en tekengeld verwerkt zijn. De speler reageert nuchter op de geruchten. 'Een aanbieding van een grote club is een eer en een teken dat je het goed doet. Maar ik ben gelukkig bij Bayern en mijn contract loopt nog tot 2019', aldus de international tegen de Duitse krant.

Eduardo Vargas is één van de smaakmakers op het toernooi van de Copa América en dat wekt de interesse van Europese grootmachten. Landgenoot Alexis Sanchez zou de aanvaller graag bij Arsenal verwelkomen en ook werkgever Napoli lijkt welwillend tegenover een vertrek te staan. 'Krijgt hij een kans bij Napoli? Ik weet het niet, het is aan de club', reageert zaakwaarnemer Christian Ogalde op de geruchten. De 25-jarige aanvaller werd het voorbije seizoen verhuurd aan Queens Park Rangers.

Het Laatste Nieuws meldt dat een Engels avontuur lonkt voor Dries Mertens. De Rode Duivel van Napoli staat in de belangstelling van Everton. The Toffees beschikken binnenkort wellicht over een complete Belgische enclave. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas staan, ondanks de interesse van verschillende clubs, nog steeds onder contract op Goodison Park.  Ook Internazionale heeft oren naar de komst van de voormalige PSV'er.

Wellicht spelen Dries Mertens en Romelu Lukaku volgend seizoen niet alleen bij de Rode Duivels, maar ook op Goodison Park samen.
Wellicht spelen Dries Mertens en Romelu Lukaku volgend seizoen niet alleen bij de Rode Duivels, maar ook op Goodison Park samen.

Eerder meldden we al dat Lukas Podolski in beeld is bij Galatasaray en de transfer lijkt nu ook daadwerkelijk in de maak, weten Engelse media. De Duitser speelt geen rol van betekenis meer bij Arsenal en staat daarom open voor een vertrek. 'Ik zou graag voor Galatasaray spelen. De fans zijn geweldig en ik kreeg al veel reacties van ze op social media', aldus Prinz Poldi. De aanvaller zou de Turken zo'n drie miljoen euro moeten kosten.

Podolski is waarschijnlijk niet de enige die de Premier League verruilt voor de Turkse competitie. Nani is volgens Turkse media op weg naar Fenerbahçe. De Portugese buitenspeler gaat bij zijn nieuwe werkgever aan de slag onder landgenoot Vitor Pereira. De aanvaller lijkt geen aanspraak meer te kunnen maken op speelminuten bij Manchester United en kwam het voorbije seizoen op huurbasis voor jeugdliefde Sporting Lissabon uit. De flankspeler zou Van Gaal en co een kleine vijf miljoen euro op moeten leveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.