Transferdagboek 04/07: Jenner, Snijders, Darmian

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 04/07: Jenner, Snijders, Darmian

Notts County-manager Ricardo Moniz ziet deze weken al de nodige proefspelers aan zich voorbij trekken, onder wie ook Frank Demouge en Stanley Aborah. Maar om zijn selectie op peil te brengen zoekt hij niet alleen zijn heil in de gelukszoekers. Volgens de plaatselijke media richt Moniz zich op spelers met Eredivisie-ervaring. Want na Gill Swerts (vorig jaar NAC Breda) en Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles) staan namelijk ook Genaro Snijders en Julian Jenner op het punt zich te verbinden aan de club uit League Two. Volgens de Nottingham Post zijn beiden in verregaande onderhandelingen.

Hemelsbreed honderd kilometer verderop gaat het op de burelen van Manchester United over heel andere bedragen. De club van Louis van Gaal zou zich namelijk ook hebben gemeld voor Matteo Darmian. Torino was al in gesprek met AS Roma over de transfer van de 25-jarige verdediger en weet dat het de prijs misschien nog wel wat kan opdrijven door te schermen met de interesse van Man Utd, Napoli en Bayern München. De transferwaarde wordt geschat op twintig miljoen euro.

Manchester United werd ook nadrukkelijk genoemd als bestemming voor Sergio Ramos, die schijnbaar na een conflict over een nieuw contract op weg naar de uitgang van Santiago Bernabéu is. Maar de Spaanse verdediger van Real Madrid heeft al die speculaties de kop ingedrukt. 'Ik onderhandel met geen enkele club', zei hij tegen de Spaanse zender Cuarto zonder overigens te bevestigen dat hij De Koninklijke trouw blijft.

Juventus heeft zich deze transferperiode al uiterst bedrijvig getoond door Sami Khedira, Paulo Dybala, Simone Zaza en Mario Mandzukic aan te trekken, maar daarmee is het einde nog niet in zicht. De Oude Dame zoekt immers naar verdedigende versterking en is uitgekomen bij Aymen Abdennour, de reus die afgelopen seizoen met AS Monaco indruk maakte in de Champions League. Hij zou volgens Italiaanse media open staan voor de overgang, al is de Tunesiër wel duur. Het bieden begint bij twintig miljoen euro.

Mogelijk verschaft de verkoop van Arturo Vidal Juventus de nodige middelen. Volgens Chileense media zou de middenvelder immers op de weg zijn naar Real Madrid, waar hij een zeer lucratief contract van vijf jaar zou gaan ondertekenen. Er wordt zelfs al geopperd dat de overgang op korte termijn in Santiago, waar Vidal vanavond met Chili tegen Argentinië aantreedt in de finale om de Copa América, rondgemaakt kan worden. Wat dat zegt, moet nog maar blijken. Vidal werd immers onlangs ook al genoemd als nieuwe aanwinst van Arsenal.

Behalve Juventus is ook Internazionale uiterst actief. Ondrej Duda heeft erkend dat hij uitermate blij is dat zijn werkgever een akkoord met de Nerazzurri  bereikt heeft. Hoewel de overgang, waar zes miljoen euro mee gemoeid is, nog niet is afgerond, kijkt de middenvelder van Legia Warschau vol enthousiasme vooruit. 'Ik ben heel blij met het akkoord. Spelen in zo'n competitie is een ware uitdaging.'

Juan Cuadrado stapte in februari van dit jaar nog over van Fiorentina naar Chelsea, maar zijn verblijf in Londen kan nog niet echt een succes genoemd worden. De Colombiaan wordt dan ook in verband gebracht met een verhuurperiode aan het land waar hij wél succes kende. Juventus-baas Giuseppe Marotta - daar is De Oude Dame weer - toont zich alvast geïnteresseerd. 'Als Chelsea hem wil verhuren, dan staan we daar zeker voor open', zegt hij in een interview met Mediaset Premium Sport.

Marotta deed overigens ook een duit in het zakje wat betreft de geruchten rondom Mohamed Salah (ook Chelsea) en Stevan Jovetic (Manchester City). In hetzelfde interview werd hem gevraagd naar de link tussen Juve en de twee spelers. Zijn antwoord: 'Wij zijn niet in de race voor die twee. Ze gaan spelen voor een club die in Milaan speelt en gestreepte shirts heeft.' Hoewel dat zowel AC Milan als Internazionale kan zijn, lijkt hij te doelen op laatstgenoemde club.

Ronald Koeman wilde hem dolgraag naar Southampton halen, maar het lijkt er sterk op dat West Ham United met Angelo Ogbonna aan de haal gaat. Volgens Tuttosport laat de club van manager Slaven Bilic ook Everton en Aston Villa teleurgesteld achter: ook zij zouden achter de verdediger van Juventus aan hebben gezeten.

West Ham zou Koeman & co overigens op meerdere vlakken in de weg zitten. Sky Sport Italia meldt dat West Ham met miljoenen wil gaan smijten om Graziano Pellè te verleiden. De vraag is echter zeer of de spits, die nog tot vastligt tot medio 2017, wel oren heeft naar een stapje terug in sportieve zin. Het lijkt daarom de vraag of het salaris daarbij kan helpen.

The Daily Telegraph voorspelt dat Manchester City deze zomer een flinke zak met geld gaat uitgeven, nu de UEFA de restricties wat betreft transfers heeft verminderd. Honderd miljoen pond om precies te zijn, omgerekend zo'n 140 miljoen euro. Voor dat bedrag moeten spelers als Paul Pogba, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Fabian Delph naar het Etihad Stadium komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.