Transferdagboek 05/07: Mastour, El Haddadi en Moutinho

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 05/07: Mastour, El Haddadi en Moutinho

Hoewel hij zijn debuut nog moet maken voor AC Milan, wordt Hachim Mastour gezien als een van de grootste talenten ter wereld. De nog altijd pas zeventienjarige middenvelder annex aanvaller zou volgens Corriere dello Sport de inzet zijn van een gevecht tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco. PSG zou in de recent voor Marokko gedebuteerde belofte niet alleen een speler voor de toekomst zien, maar ook een commerciële melkkoe. Calciomercato.it meldt dat de Monegasken al een bod van twee miljoen hebben uitgebracht, hetgeen van tafel geveegd zou zijn in Milaan. PSG zou bereid zijn vijf miljoen euro mee te brengen, waardoor de Franse tweestrijd nog wel even aan kan houden. Als Milan überhaupt al wil meewerken.

De overgang van de Braziliaan Fernando (23) is wél als zo goed als rond. Alleen de medische keuring van maandag kan zijn overgang van Shakhtar Donetsk naar Sampdoria nog in de weg staan, zo beaamt hij zelf bij Sky Sport Italia. 'Ik ben heel blij hier te zijn en ben er helemaal klaar voor', vertelde de middenvelder na te zijn ontvangen op het vliegveld. Na Luiz Adriano (naar AC Milan) en Douglas Costa (naar Bayern München) zou hij daarmee al de derde zijn die voor de nodige miljoenen verkast bij Shakthar. Samp gaat naar verluidt acht miljoen euro betalen.

Aan het begin van het afgelopen seizoen veroverde Munir El Haddadi een basisplaats bij Barcelona. De negentienjarige aanvaller moest echter een pas op de plaats maken voor Luis Suarez, nadat die terugkeerde van zijn schorsing. Al snel sijpelden er berichten door dat El Haddadi in de voetsporen kon treden van Cesc Fabregas en Hector Bellérin door Barcelona te verruilen voor Arsenal, maar nu schrijft Marca dat ook Chelsea hem wil inlijven. De kans dat deze transfer doorgang vindt, is echter klein. Trainer Luis Enrique verklaarde eerder namelijk El Haddadi niet te willen verkopen.

Bij Sidney Sam is dat radicaal anders. De 27-jarige buitenspeler werd namelijk in april uit de selectie van Schalke 04 gezet. Sam mag voor elk aannemelijk bod vertrekken uit Gelsenkirchen en Eintracht Frankfurt biedt volgens Kicker uitkomst. Frankfurt wil Sam de komende jaargang huren, met een optie tot koop. 'Sam heeft de kwaliteit om ons sterker te maken. Het is niet uitgesloten dat hij al aansluit bij ons trainingskamp', aldus technisch directeur Bruno Hübner.

De koopzucht van Internazionale is ondertussen nog steeds niet gaan liggen. De Italiaanse topclub haalde eerder Miranda, Geoffrey Kondogbia, Martin Montoya en Jeison Murillo binnen. Nu melden Franse media dat Inter zijn pijlen richt op João Moutinho. De Portugese middenvelder van AS Monaco moet 25 miljoen euro kosten.

João Moutinho kan de volgende topaankoop van Internazionale worden. Ook Zenit Sint-Petersburg wil hem graag aantrekken.
João Moutinho kan de volgende topaankoop van Internazionale worden. Ook Zenit Sint-Petersburg wil hem graag aantrekken.

ADO Den Haag leek al een half miljoen rijker door de verkoop van Wilfried Kanon aan Lille. Volgens de Franse krant La Voix du Nord loopt de transfer van de Ivoriaanse verdediger echter gevaar door zijn fysieke staat. De 22-jarige linkspoot, die bij de Franse Ligue 1-club zou worden herenigd met voormalig Ivoorkust-bondscoach Hervé Renard, staat nog zes weken aan de kant door de naweeën van een knieblessure en zou ook kampen met hartproblemen. Een tweede test zou dinsdag of woensdag uitsluitsel moeten brengen. ADO stelt tegenover VI echter van niets te weten.

Héctor Moreno is inmiddels al lang en breed weer hersteld van de scheenbeenbreuk die hem begin dit seizoen aan de kant hield. Toch is de interesse van AC Milan voor de Mexicaanse verdediger  van Espanyol volgens Marca bekoeld. De 27-jarige ex-speler van AZ heeft nog altijd geen EU-paspoort aangevraagd en bij Milan is geen ruimte meer voor nog een buitenlander, nu de club onlangs de komst van Carlos Bacca en Luiz Adriano afrondde. Desondanks moet Espanyol vrezen dat Moreno deze zomer voor een stap hogerop kiest.

Datzelfde geldt voor Stoke City in het geval van Asmir Begovic. De Bosnische doelman heeft zich dankzij zijn uitstekende reflexen in de kijker gespeeld bij Chelsea als vervanger van de naar Arsenal verkaste Petr Cech. The Daily Mail stelt zondag dat The Blues concurrentie krijgen van Manchester United. Louis van Gaal zou de sluitpost van Stoke willen aantrekken zodra de transfer van David de Gea naar Real Madrid is voltooid. The Potters zouden een bod van elf miljoen van Chelsea hebben afgewezen, zoals Torino de vijftien miljoen van United voor Matteo Darmian niet genoeg vond.

Ook Mauricio Isla zou er wel eens flink op vooruit kunnen gaan, nu hij met Chili de Copa América heeft gewonnen. De 27-jarige rechtsback hoeft bij Juventus niet op speeltijd te rekenen en werd daarom afgelopen seizoen al verhuurd aan Queens Park Rangers, dat degradeerde naar het Championship. Nu lonkt voor Isla de Champions League. Europa League-winnaar Sevilla gaat zich volgens Marca en Sky Sport Italia melden bij Juventus met een bod van acht miljoen euro. Die toenadering heeft wellicht kans van slagen, al wil De Oude Dame tien miljoen hebben.

Ondanks de vele prijzen die Pedro met Barcelona kan winnen, lijkt de Spaanse spits aan te sturen op een vertrek naar de Premier League.
Ondanks de vele prijzen die Pedro met Barcelona kan winnen, lijkt de Spaanse spits aan te sturen op een vertrek naar de Premier League.

In het geval Pedro vertrekt bij Barcelona is dat eerder een stap terug. De Spaanse spits is dan ook selectief met de keuze voor zijn nieuwe club. AS schrijft dat de 27-jarige aanvaller nee heeft gezegd tegen Atlético Madrid, dat hem wel van zijn bijrol in Camp Nou achter Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez wilde verlossen. Pedro neemt echter alleen genoegen met een transfer naar het buitenland. Bijvoorbeeld naar de Premier League. Arsenal en Liverpool hebben volgens Spaanse media contact opgenomen.

De transfer van Arturo Vidal naar Real Madrid lijkt definitief van de baan. Chileense media speculeerden dat hij direct na de Copa América-finale tegen Argentinië een overstap zou aankondigen. Nu meldt La Stampa echter dat Juventus-directeur Beppe Marotta vijftig miljoen euro heeft gevraagd voor Vidal. Dat zou Madrid te gortig hebben gevonden, waardoor de Chileense middenvelder gewoon in Turijn blijft.

Ook Mohamed Salah lijkt toch open te staan voor een langer avontuur in Italië, al is het nog maar de vraag of dat bij Fiorentina of bij Internazionale is. De Egyptenaar maakte het afgelopen halfjaar als huurling veel indruk bij La Viola, maar leek aan te sturen op een vertrek. Salah claimde geen overeenkomst te hebben met de Italiaanse club en nog gewoon eigendom te zijn van Chelsea. Zijn zaakwaarnemer deed er vervolgens een schepje bovenop door Fiorentina 'pathetisch' te noemen. Salah probeert op Twitter nu het relletje te sussen. 'De geruchten in de media zijn niet altijd betrouwbaar. Ik heb respect voor Fiorentina.' De woede bij Fiorentina, dat meende Salah nóg een jaar te mogen huren door een afgesproken optie, richt zich vooral op Internazionale. De Nerazzurri lijken immers met de Egyptenaar aan de haal te gaan.

Desondanks zou Internazionale een bod hebben uitgebracht op Salah. Chelsea twijfelt echter of het de twintig miljoen voor de Egyptenaar moet accepteren. Fiorentina zou de optie om Salah nog een jaar te huren voor het bescheiden bedrag van één miljoen al hebben geactiveerd. En dus zouden Chelsea, Inter en Salah zich schuldig kunnen maken aan contractbreuk als de speler zich binnenkort niet meldt op de eerste training van Fiorentina. Een tegenvaller voor Inter, zeker omdat ondertussen AS Roma zich zou hebben gemengd in de strijd om Stevan Jovetic.

Aleksandar Mitrovic heeft naar eigen zeggen de clubs voor het uitkiezen.
Aleksandar Mitrovic heeft naar eigen zeggen de clubs voor het uitkiezen.

De Romeinen, die ook bezig zijn met Edin Dzeko, lijken op meerdere paarden te wedden, want Aleksandar Mitrovic heeft toegegeven dat hij kan overstappen naar de Giallorossi. 'Ik heb inderdaad een aanbieding van Roma gehad, maar ook Benfica is zeer geïnteresseerd. Ik maak snel mijn beslissing bekend', aldus de Servische spits van Anderlecht tegenover La Gazzetta dello Sport.

Ook voor Guillermo Ochoa, die op het WK 2014 veel indruk maakte als doelman van Mexico, lonkt een mooie transfer. Fenerbahçe heeft tegenover Spaanse media namelijk bevestigd dat het Ochoa wil overnemen van Málaga. De 29-jarige keeper moest afgelopen seizoen genoegen nemen met een plek op de reservebank, aangezien Carlos Kameni de eerste keus onder de lat is bij de Spaanse subtopper.

Yohan Cabaye lijkt voor een opmerkelijke transfer te staan. Crystal Palace-manager Alan Pardew is namelijk van plan om hem  over te nemen van Paris Saint-Germain. Eerder werkte Pardew met Cabaye bij zijn vorige club Newcastle United. ‘We willen Cabaye absoluut hebben’, bevestigt voorzitter Steve Parish in Engelse media.

We besluiten met slecht nieuws voor Ronald Koeman. Volgens Sky Italia is Tottenham Hotspur namelijk bezig met het afronden van de transfer van Toby Alderweireld. De verdediger van Atlético Madrid werd vorig seizoen nog verhuurd aan het Southampton van Koeman. Bij Tottenham kan Alderweireld net als eerder bij Ajax een centraal verdedigingsduo gaan vormen met zijn landgenoot Jan Vertonghen.

Overigens legt Southampton zich niet zomaar neer bij het naast de komst van Alderweireld grijpen. Volgens Sky Sports  denkt de club van manager Ronald Koeman er over naar de rechter te stappen als de Belg daadwerkelijk voor vijftien miljoen euro naar Londen verkast. Volgens The Saints  heeft Atlético Madrid immers contractbreuk gepleegd. De Madrilenen moesten een optie tot koop afkopen door voor een bepaalde termijn twee miljoen euro over te maken. Omdat dat niet gebeurd is, zou Southampton nu een eerste recht tot koop hebben. Mogelijk verplaatst het wapengekletter zich dus van de transfermarkt naar de rechtbank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.