Transferdagboek 06/07: Ramos, Casillas, De Gea, Pizarro

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 06/07: Ramos, Casillas, De Gea, Pizarro

Transfervrije spelers vormen over het algemeen een risicoloze investering. Met die gedachten in het achterhoofd lijken Kuban Krasnodar en FC Augsburg toe te gaan slaan. Hoewel het nog niet bevestigd is, wijst alles erop dat de Russen Andrei Arshavin (34) gaan binnenhengelen. De 75-voudig Russisch international zit sinds een week zonder contract omdat zijn verbintenis bij Zenit Sint-Petersburg ondanks zijn staat van dienst aldaar afliep. Russische media melden dat de middenvelder voor een jaar met een optie voor nog een seizoen gaat tekenen, waarmee de berichten over een pensioen dus ook naar de prullenbak kunnen.

En over staat van dienst gesproken: Claudio Pizarro (foto hieronder) kan op 36-jarige leeftijd bij FC Augsburg aan de slag. De meest trefzekere buitenlander aller tijden in de Bundesliga, voor Werder Bremen en Bayern München scoorde hij in totaal 176 keer, zag zijn verbintenis bij Der Rekordmeister aflopen. De Augsburger Algemeine Zeitung  meldt nu dat de spits, die in het verleden ook uitkwam voor Chelsea, aan de slag kan bij de revelatie van het vorige seizoen.

Juventus-directeur Giuseppe Marotta heeft in deze transferperiode al wél de nodige miljoenentransfers ondertekend, maar zegt dat er met het vertrek van Andrea Pirlo nu al een einde is gekomen aan de activiteiten van De Oude Dame deze zomer. In navolging van onder anderen Mario Mandzukic, Paulo Dybala, Sami Khedira, Neto en Simone Zaza komen er dus geen nieuwe spelers meer volgens Marotta. De komst van Isco (Real Madrid) is dus definitief van de baan en een vertrek van Arturo Vidal en/of Paul Pogba is daarmee dus ook niet langer mogelijk als we Marotta moeten geloven. Al zal hij niet de eerste directeur zijn die belofte breekt.

Anderlecht moet ondertussen vrezen voor een vertrek van Aleksandar Mitrovic. De twintigjarige spits staat in de belangstelling van FC Porto en AS Roma, meldt La Dernière Heure. Roma zou al twee keer een bod hebben uitgebracht op de Serviër. Het hoogste voorstel bedroeg twaalf miljoen euro, maar Paars-Wit wil op zijn minst vijftien miljoen ontvangen voor zijn talentvolle frontman. De Belgen zouden overigens best zaken willen doen met Porto, want Diego Reyes kan dan in de onderhandelingen betrokken worden. De Mexicaanse international in is Portugal geen vaste waarde en werd onlangs al aangeboden bij PSV. De Eindhovenaren stelden toen nog dat de verdediger pas in beeld zou komen als Karim Rekik definitief zou verkassen. Hetgeen dus gebeurde.

Zit er dan toch schot in de zaak rond Sergio Ramos? AS meldt dat de verdediger van Real Madrid een persoonlijk akkoord bereikt heeft met Manchester United. Hij zou in vijf jaar liefst 55 miljoen euro gaan verdienen bij de club van manager Louis van Gaal. En daarmee krijgt de Spaanse verdediger zijn zin. In Madrid verdient hij nu immers slechts  zes miljoen euro per jaar en had hij bij de onderhandelingen tien miljoen per seizoen geëist. De Koninklijke was niet bereid verder te gaan dan het allesbehalve bescheiden honorarium van 7,5 miljoen euro per jaar voor de verdediger die nog tot medio 2017 vastligt.

Probleem in de onderhandelingen is alleen een overeenkomst tussen United en Real, die er nog lang niet uit lijken. Een bod van 45 miljoen op Ramos werd immers naar de prullenbak verwezen, volgens AS  houden de Madrilenen vast aan het dubbele. En dat zou dan weer vanuit onderhandelingsoverwegingen zijn. Want vooralsnog is er sprake van een patstelling omdat United pas zijn medewerking wil verlenen aan een transfer van David de Gea als Real zich even soepel opstelt aangaande Ramos. United houdt ondertussen vast aan een vraagprijs van 46 miljoen euro. Oftewel: dit kan nog wel even duren…

David de Gea naar Real Madrid. Sergio Ramos naar Manchester United. Iker Casillas naar FC Porto. Hugo Lloris naar Manchester United. Stop de tijd... De transfercarrousel draait volop.
David de Gea naar Real Madrid. Sergio Ramos naar Manchester United. Iker Casillas naar FC Porto. Hugo Lloris naar Manchester United. Stop de tijd... De transfercarrousel draait volop.

Tottenham zal ook de ontwikkelingen rond De Gea (zie hierboven) in de gaten houden, omdat het met Hugo Lloris een potentiële opvolger in huis heeft. De Spaanse doelman van Manchester United meldde zich maandag dus gewoon op Carrington, het trainingscomplex waar de ploeg van manager Louis van Gaal zich gaat preparen op de seizoenstart.

Iker Casillas staat volgens Portugese media aan de vooravond van een zeer opmerkelijke overstap. FC Porto is naar verluidt de bestemming van de doelman van Real Madrid. De deal wordt formeel gemaakt zodra David de Gea door Real Madrid is overgenomen van Manchester United. Voor een loonsverlaging hoeft Casillas in Portugal niet te vrezen, want Real Madrid is bereid een deel van zijn salaris door te betalen. Een van de zaakwaarnemers van de goalie heeft inmiddels laten weten dat Casillas openstaat voor de belangstelling van Porto.

Stoke City en Internazionale zijn het al een tijdje eens over de transfersom voor Xherdan Shaqiri (foto), maar de Zwitserse dribbelaar lijkt zelf niet zo'n trek te hebben in een overgang naar de Engelse middenmoter. Stoke wil Shaqiri echter ten koste van alles binnenhalen en probeert hem nu te paaien met een opmerkelijke belofte. Als de 23-jarige aanvaller zich aan Stoke verbindt, belooft die club hem over een jaar voor een laag bedrag te verkopen aan een club die in de Champions League speelt.

Vanuit Engeland blijven de berichten dat Newcastle United achter Georginio Wijnaldum aanzit hardnekkig doorsijpelen. Zondag meldde The People al dat The Magpies contact hadden opgenomen met het kamp van de PSV'er, maandag schrijft The Telegraph dat de club van manager Steve McClaren een bod voorbereidt op de 24-jarige Oranje-international van ruim vijftien miljoen euro. McClaren zou vastberaden zijn Wijnaldum weg te kapen voor de neus van concurrenten als Zenit Sint-Petersburg. PSV heeft aan Voetbal International echter laten weten dat het rustig is rondom de middenvelder.

Van rust rondom Aymen Abdennour is geen sprake. Atlético Madrid is volgens L'Equipe een van de twee Spaanse clubs die denken de Tunesische verdediger te kunnen losweken bij AS Monaco. Dat heeft echter al nee gezegd tegen de twintig miljoen die Bayern München, Newcastle, AC Milan, Juventus en West Ham United stuk voor stuk hebben geboden voor het 25-jarige stuk graniet in de achterhoede van de Franse nummer drie van afgelopen seizoen. Voor vijf miljoen meer zou Monaco wel bereid zijn te praten.

Maandag is ook de dag dat gewilde spelers zich melden bij hun Engelse werkgevers. Zo hoopt Liverpool Raheem Sterling weer te verwelkomen, ondanks de aanhoudende belangstelling van Manchester City. De vraag is daarom hoelang Sterling nog tot de selectie van manager Brendan Rodgers hoort. City wil Sterling nog voor komende zondag, als The Reds naar Thailand vertrekken voor een trainingskamp, hebben overgenomen. Een bod van zeventig miljoen euro zou toereikend moeten zijn, nadat The Reds een voorstel van 55 miljoen onlangs van de hand hebben gewezen.

Dergelijke bedragen zijn ook nodig om het koppige Aston Villa ertoe te bewegen Christian Benteke te laten vertrekken. De 24-jarige spits heeft een gelimiteerde afkoopsom van 45 miljoen euro in zijn nog twee jaar doorlopende contract staan, schrijft The Daily Express maandagochtend. Liverpool is van plan die clausule deze week te activeren, mogelijk tegelijkertijd met het dreigende vertrek van Sterling. Met de Belgische aanvalsbeul uit Birmingham hoopt Rodgers het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona eindelijk op te kunnen vangen, al zouden ook Arsenal en Tottenham, dat ook een rechtszaak vreest in verband met het aantrekken van Toby Alderweireld, nog op de loer liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.