Transferdagboek 15/07: Mascherano, Romero en Vidal

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 15/07: Mascherano, Romero en Vidal

Bayern München lijkt een opvolger gevonden te hebben voor de naar Manchester United vertrokken Bastian Schweinsteiger. Verschillende Italiaanse media, waaronder Sky Italia, Sportitalia en Tuttosport, melden dat de Duitsers dicht bij een akkoord zijn met Juventus over de transfer van Arturo Vidal. De 28-jarige middenvelder zou veertig miljoen euro moeten kosten. Er is echter nog een kaper op de kust, want ook Real Madrid zit nog achter de Chileen aan.

De Koninklijke is na het vertrek van Iker Casillas naar FC Porto ook nog op zoek naar een nieuwe doelman, maar de jacht op David de Gea verloopt niet voorspoedig (zie ook hieronder). Nu heeft Real Madrid een alternatief op het oog. Een veel goedkoper alternatief zelfs, want Sergio Romero zit op dit moment zonder club. Nadeel is echter dat de 28-jarige Argentijn meer ijzers in het vuur heeft. United bijvoorbeeld. Romero, die Van Gaal nog kent van zijn tijd bij AZ, heeft ook een aanbieding van AS Roma op zak. De Romeinen zouden de beste papieren hebben om de bij Sampdoria vertrokken sluitpost in te lijven.

Waar staat Sergio Romero komend seizoen onder de lat? De doelman heeft wat te kiezen.
Waar staat Sergio Romero komend seizoen onder de lat? De doelman heeft wat te kiezen.

Opmerkelijk nieuws uit Italië, althans als de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport klopt. AS Roma zou bij Barcelona hebben geïnformeerd naar de mogelijkheid om Javier Mascherano over te nemen. De 31-jarige Argentijn verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2018 en is een vaste waarde in de ploeg van trainer Luis Enrique. Toch zou de controlerende middenvelder wel open staan voor een transfer naar Stadio Olimpico, zeker omdat Roma bereid is hem een jaarsalaris te bieden van drieënhalf miljoen euro.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Barcelona door het tot 2016 lopende transferverbod nu al meewerkt aan die overgang. De vraag is bovendien of Roma wel het geld heeft om het contract van Mascherano af te kopen. De Giallorossi hebben immers al grote moeite om met Manchester City tot een akkoord te komen over Edin Dzeko. Roma kan alleen voldoen aan de eisen van City als AC Milan na het afgewezen bod van 25 miljoen op Roma-verdediger Alessio Romagnoli met nóg meer geld over de brug komt.

Dick Advocaat dacht met Nicolas Lombaerts al een nieuwe verdediger binnen te hebben, maar de Belg kwam volgens Sky Sports niet door de medische keuring. De dertigjarige international stelt in gesprek met Sporza echter dat dit niet klopt. 'Ik heb zelf de keuze gemaakt om niet naar Sunderland te verhuizen', laat de verdediger van Zenit Sint-Petersburg weten. 'Het verhaal van die medische testen klopt niet', aldus Lombaerts, die vanwege zijn eerdere samenwerking met Advocaat in Rusland kon rekenen op interesse van Sunderland.

Een andere verdediger met een Nederlandse link, voormalig FC Twente-speler Douglas, staat volgens de NOS aan de vooravond van een transfer naar Sporting Lissabon. Het Portugese A Bola schreef vandaag echter dat de transfer van de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan op losse schroeven staat. Sporting was dinsdag wel tot een akkoord gekomen met Dinamo Moskou over de transfersom van naar verluidt twee miljoen euro, maar het verschil tussen vraag en aanbod in de gesprekken met 27-jarige mandekker zou te groot zijn. Douglas wil naar verluidt vijf ton meer dan de club van Zakaria Labyad hem kan geven.

Berichten uit Italiaanse en Engelse media over de transferontwikkelingen bij Arsenal zorgen ook voor verwarring. Arsenal heeft volgens Mediaset een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Faouzi Ghoulam, de Algerijnse linksback van Napoli. Die interesse is gezien de informatie van AS logisch. Athletic de Bilbao zou voor hetzelfde bedrag Nacho Monreal willen terughalen naar Baskenland, maar manager Arsène Wenger schijnt de 29-jarige Spanjaard juist een nieuw contract te willen aanbieden. En om naast Kieran Gibbs en Monreal met Ghoulam nog een derde linksback naar Londen te halen lijkt dan ook wat overdreven.

Zolang Louis van Gaal zijn zin niet krijgt met het aantrekken van Sergio Ramos, lijkt Real Madrid deze zomer de komst van David de Gea te kunnen vergeten.
Zolang Louis van Gaal zijn zin niet krijgt met het aantrekken van Sergio Ramos, lijkt Real Madrid deze zomer de komst van David de Gea te kunnen vergeten.

De transfersoap tussen Manchester United en Real Madrid blijft voortduren. Want nog altijd is er tussen beide clubs geen akkoord over de eventuele ruil met David de Gea en Sergio Ramos. Real heeft geen zin Ramos te verkopen voor minder dan negentig miljoen euro, zo schrijft AS. Een nieuw bod van 45 miljoen zal daar waarschijnlijk niets aan kunnen veranderen. Als dat betekent dat De Gea op Old Trafford blijft komt hij volgend jaar door zijn aflopende contract transfervrij naar Real. Om er zeker van te zijn dat dat gebeurt wil De Koninklijke hem volgens Marca vijf miljoen euro tekengeld aanbieden.

In tegenstelling tot United heeft Chelsea zich tot dusverre relatief bescheiden opgesteld op de transfermarkt. Na het aantrekken van Radamel Falcao en Asmir Begovic moet Pedro de derde versterking worden. Volgens Engelse media hebben The Blues de clausule in het contract van de Barcelona-aanvaller inmiddels gelicht door dertig miljoen euro te bieden. Het zou volgens Corriere dello Sport de weg vrijmaken voor Juan Cuadrado naar Juventus. Dat wil de Colombiaanse rechtsbuiten huren met een verplichte optie tot koop van in totaal 28 miljoen euro, maar manager José Mourinho gaat daarmee pas akkoord als Pedro binnen is.

Schalke 04 kan eindelijk overgaan tot het aantrekken van Xherdan Shaqiri. Jefferson Farfán is op weg naar de zandbak. Bild meldt dat de Peruviaanse ex-PSV-er een driejarig contract van Al-Jazira in beraad heeft. Farfán kan in de Verenigde Arabische Emiraten volgens de Duitse boulevardkrant 10,7 miljoen euro per jaar verdienen. Die deal lijkt daarom wel rond te komen, zeker omdat Schalke op deze manier nog wat verdient aan de dertigjarige aanvaller, die nog een eenjarig contract heeft. Met het geld dat Die Königsblauen voor hem krijgen, kunnen ze Shaqiri overnemen van Internazionale, dat dan weer genoeg geld heeft voor Ivan Perisic (VfL Wolfsburg).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.