Transferdagboek 10/07: Schweinsteiger, Delph en Özil

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 10/07: Schweinsteiger, Delph en Özil

Eerder op de dag weigerde Louis van Gaal uit te weiden over meer aankopen van manchester United. 'We willen er niets over zeggen, we willen onze strategie op de transfermarkt niet verraden om onze concurrentie niet wijzer te maken', zei de Nederlander bij de presentatie van Memphis Depay.

Maar later op de avond werd in Duitsland bericht dat Bastian Schweinsteiger hard op weg is naar Old Trafford. Sterker nog, op enkele details na is de overgang beklonken. De Duitse international van Bayern München zou een driejarig contract krijgen met een jaarsalaris van dertien miljoen euro. Zaterdag staat de medische keuring op het programma.

In de Premier League kijken ze niet om een pond meer of minder. Manchester City, dat toch te boek staat als een big spender, lijkt zich voor slechts ruim elf miljoen euro te verzekeren van middenvelder Fabian Delph (25). Een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract biedt City deze kans. Aston Villa ziet de aanvoerder waarschijnlijk nog komend weekend na zes jaar vertrekken.

Sevilla zoekt een vervanger voor de naar AC Milan vertrokken Carlos Bacca en staat volgens Sky Sport Italia op het punt Ciro Immobile in te lijven. De Italiaanse spits arriveerde vorige zomer bij Borussia Dortmund, maar lijkt de Bundesliga na een seizoen alweer vaarwel te zeggen. De 25-jarige aanvaller kwam in 24 competitiewedstrijden slechts drie maal tot scoren voor BVB. Immobile moet zo'n twaalf miljoen euro kosten.

Dat geld zou volgens AS ook aan Javier Hernández kunnen worden uitgegeven. De Spaanse krant denkt te weten dat de Mexicaan van Manchester United een voorname kandidaat is om topschutter Bacca op te volgen. Trainer Unai Emery laat het verloop van de zoektocht in het midden: 'Het is niet makkelijk, maar er zijn mogelijkheden: we kijken naar Chicharito en Immobile, maar ook naar Juventus-speler Fernando Llorente. De motivatie is het belangrijk, niet de leeftijd.'

Mocht Robin Van Persie daadwerkelijk voor Fenerbahçe kiezen, dan krijgt de Nederlander in de Turkse competitie mogelijk gezelschap van Mario Gomez. De spits is in beeld bij Besiktas. Het hangt al langer in de lucht dat de aanvaller Fiorentina gaat verlaten. De Duitse international wist met veertien doelpunten in twee seizoenen niet te overtuigen in Florence. De salariseis van ruim vier miljoen euro vormt geen probleem voor de Turken.

Mario Gomez in betere tijden met ploeggenoot Joaquín.
Mario Gomez in betere tijden met ploeggenoot Joaquín.

Juventus wil er na het successeizoen graag nog een schepje bovenop doen en zoekt naar versterkingen. Onder andere Paulo Dybala, Mario Mandzukic, Simone Zaza en Sami Khedira arriveerden al in Turijn en de Italiaanse titelhouder voegt Mesut Özil en Matija Nastasic volgens Tuttosport graag aan dat rijtje toe. De Arsenal-middenvelder kan in Londen de torenhoge verwachtingen nog niet waarmaken en de Oude Dame hoopt te profiteren. Schalke 04-verdediger Nastasic moet de Italiaanse defensie verjongen.

Vanwege het naderende vertrek van Robin van Persie - naar Fenerbahçe - wil Louis van Gaal eerst een aanvaller naar Manchester halen en daarbij is hij ook uitgekomen bij zijn oude club Bayern. United zou zo'n tachtig miljoen euro over hebben voor Thomas Müller, meldt The Daily Star. Op het schaduwlijstje van de nummer vier uit de Premier League staan Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) en Diafra Sakho (West Ham United).

Thomas Müller moet Robin van Persie doen vergeten op Old Trafford.
Thomas Müller moet Robin van Persie doen vergeten op Old Trafford.

Dan over naar Kevin Kurányi, die op het punt staat terug te keren in de Bundesliga. De 33-jarige in Brazilië geboren spits, die 52 interlands voor Duitsland speelde, is transfervrij na zijn vertrek bij Dinamo Moskou. Volgens verschillende Duitse media is hij in beeld bij FC Augsburg en VfB Stuttgart. Bij die laatste club stond hij in de periode 1997-05 ook al onder contract, maar met Augsburg kan hij uitkomen in de Europa League.

Na de komst van Kevin Trapp dreigt Salvatore Sirigu zijn basisplaats bij Paris Saint-Germain kwijt te raken, waardoor de 28-jarige Italiaanse doelman zelfs al een transferverzoek zou hebben ingediend. Na vier seizoenen eerste keus te zijn geweest in de Franse hoofdstad lonkt nu een transfer naar AS Roma, waar de 38-jarige Morgan De Sanctis vorig seizoen onder de lat stond. Sirigu mag voor elf miljoen euro vertrekken bij PSG, weet Corriere dello Sport te melden.

Net als Sirigu staat ook Stevan Jovetic voor een rentree in de Serie A. Verschillende Engelse en Italiaanse media maken melding van een akkoord tussen Manchester City en Internazionale over de 25-jarige aanvaller uit Montenegro. Jovetic speelt sinds de zomer van 2013 in Engeland, maar wist daar de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. De vijf seizoenen ervoor kwam hij namens Fiorentina tot 35 doelpunten in 116 competitieduels. Voor zo'n twintig miljoen euro mag de 36-voudige international overstappen naar Milaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.