Transferdagboek 08/07: Drogba, Guidetti, Van Persie & Witsel

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 08/07: Drogba, Guidetti, Van Persie & Witsel

Zaterdag bracht The Guardian al naar buiten dat Robin van Persie dichtbij een transfer naar Fenerbahçe is, nu is het de beurt aan Sky Sports. Het Engelse tv-station stelt dat de Turkse topclub de komst van de Oranje-international nog vóór het weekend bekend wil maken, maar dat er nog enkele details moeten worden besproken met de 31-jarige aanvaller voordat er sprake is van een definitief akkoord. Ook zou Fenerbahçe-directeur Guiliano Terraneo recent in Londen zijn geweest om te praten met Manchester United.

Van Persies zaakwaarnemer Kees Vos stelde vanavond tegenover Voetbal International echter dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn, ook niet ten opzichte van ons vorige telefoontje met hem. Zondag zei Vos: 'Als Robin een nieuwe club gevonden heeft, brengen we dat wel naar buiten. En ik ben ook gewoon in Nederland nu.' Ingaan op de onderhandelingen wilde hij toen ook al niet. 'Dat doen wij nooit, dat is een afspraak met onze cliënten.'

Elders in Istanbul is John Guidetti volgens NTVspor in beeld bij Galatasaray. De 23-jarige aanvaller, die onlangs Europees kampioen werd met Jong Zweden, heeft de clubs voor het uitkiezen nu hij zonder club zit na zijn transfervrije vertrek bij Manchester City. In Engeland zouden Everton, Watford en Norwich City wel interesse hebben, terwijl de Spaanse krant Faro de Vigo schrijft dat de plaatselijke club Celta de Vigo in verregaande onderhandeling is met Guidetti. Celtic, waar hij afgelopen seizoen op huurbasis speelde, is niet aan de orde.

Didier Drogba verkoos een status als vrij man deze zomer ook boven een langer verblijf in de Premier League. De 37-jarige Ivoriaan besloot na een jaar alweer te vertrekken bij Chelsea. Volgens Jornal de Noticias heeft Drogba nu een aanbieding van FC Porto op zak. De Portugese werkgever van Bruno Martins Indi, die volgens Marca ook bijna klaar is met het aantrekken van Iker Casillas, ziet in Drogba de opvolger van Jackson Martínez, die onlangs voor 35 miljoen euro naar Atlético Madrid verkaste. Het zou een flinke stunt zijn als Porto zowel Casillas als Drogba inlijft.

Didier Drogba, hier in actie in een oefenduel met FC Porto namens Galatasaray, wordt in Portugal mogelijk ploeggenoot van Iker Casillas.
Didier Drogba, hier in actie in een oefenduel met FC Porto namens Galatasaray, wordt in Portugal mogelijk ploeggenoot van Iker Casillas.

Stunten is ook wat Napoli wil, alleen dan wel met Gonzalo Higuaín in de gelederen. De Argentijnse aanvaller zou bovenaan de verlanglijst staan van Arsenal, zoals ook al het geval was toen hij mocht vertrekken bij Real Madrid. Napoli kreeg uiteindelijk de voorkeur van Pipita, die twee zomers terug al 37 miljoen kostte. Dat is inmiddels bij lange na niet meer genoeg, zeker omdat voorzitter Aurelio De Laurentiis niet van zijn topschutter af wil ondanks diens vertrekwens. En het lijkt uitgesloten dat de doorgaans zuinige Arsène Wenger de clausule van 94 miljoen gaat lichten.

Zenit Sint-Petersburg telde drie jaar geleden dat astronomische bedrag neer voor twee spelers: Hulk en Axel Witsel. Dat de Russen nu niet akkoord gaan met het bod van twintig miljoen van AC Milan op de Belgische middenvelder is daarom niet zo heel verwonderlijk. Desondanks is Zenit bereid om Witsel te laten gaan, als de Rossoneri er nog tien miljoen bovenop doen. Althans, dat zegt de zaakwaarnemer van de 26-jarige international. Zelf heeft hij al ja heeft gezegd tegen de grootmacht in verval, die probeert op te krabbelen via de transfermarkt.

Van opkrabbelen is bij Barcelona geen sprake. Toch zitten ook de Catalanen na het winnen van de treble niet stil. Stilstand is immers achteruitgang. Met dat adagium in het achterhoofd trok Barça Arda Turan aan, om het middenveld na het afscheid van Xavi van nieuw elan te voorzien. Omdat de Turkse strijder pas in januari weer in actie mag komen wegens het transferverbod van de FIFA, lag het voor de hand om hem tot die tijd nog even te stallen bij zijn oude club Galatasaray. Luis Enrique ziet daar echter geen heil in, zo stellen Spaanse kranten. Arda moet het half jaar benutten om te acclimatiseren in Camp Nou.

Yohan Cabaye staat op het punt een opmerkelijke transfer te maken. De Franse middenvelder gaat Paris Saint-Germain namelijk verruilen voor Crystal Palace. Daar wordt hij herenigd met Alan Pardew, met wie hij bij Newcastle jarenlang succesvol samenwerkte. Volgens The Guardian is de deal zo goed als rond en wordt Cabaye (29) de duurste speler in de historie van Palace. Naar verluidt is met de overgang een transfersom van rond de vijftien miljoen euro gemoeid.

Bild maakt melding van een megadeal tussen Manchester United en Bayern München. Daarbij zou Angel Di María naar Duitsland verhuizen en Mario Götze of Bastian Schweinsteiger de omgekeerde weg bewandelen. Indien de onderhandelingen op niets uitlopen hoopt Arsenal zijn slag te slaan op Old Trafford, want ook Arsène Wenger ziet Di María graag komen.

De overgang van Matteo Darmian (foto) naar Manchester United is in kannen en kruiken. Torino en United zijn het eens over de transfersom, die inclusief bonussen kan oplopen tot twintig miljoen euro. Darmian heeft ook ingestemd met de overgang en wordt volgens Engelse en Italiaanse kranten later deze week gepresenteerd. Het is de bedoeling dat de Italiaanse international, die als rechts- en linksback uit de voeten kan, de vacature van rechtsachter gaat vervullen in de ploeg van Louis van Gaal.

Xherdan Shaqiri laat Stoke City nog steeds in de wachtkamer. 'We wachten op zijn beslissing', zegt Stoke-assistent Mark Bowen. 'Dat doen we niet heel lang meer, maar we hebben goede hoop dat hij voor ons gaat kiezen.' Shaqiri houdt de boot uit Stoke vooralsnog af omdat hij hoopt op een transfer naar een grotere club. Bij Internazionale lijkt geen perspectief voor de in januari aangetrokken Zwitser.

Raheem Sterling (20) ligt op ramkoers met Liverpool. De dribbelaar wil de club zo snel mogelijk verlaten en heeft laten weten dat hij niet van plan is mee te reizen naar Azië en Australië, waar Liverpool zich vanaf maandag voorbereidt op het nieuwe seizoen. Hij zou zich zelfs ziek hebben gemeld. Sterling hoopt dat als pressiemiddel te kunnen gebruiken voor een afscheid van Liverpool, dat tot nu toe interesse van diverse clubs afwimpelde. Onder meer Manchester City is zeer concreet voor de Engelse international en is van plan deze week een derde bod uit te brengen.

AS Roma ziet in Edin Dzeko de gewenste versterking voor de aanvalslinie, maar de komst van de spits van Manchester City is op dit moment ver weg. Roma heeft volgens The Guardian een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op de 29-jarige aanvaller, maar City vindt dat niet voldoende. Het is de vraag of Roma bereid is zijn bod te verhogen. Als de Italianen hun belangstelling voor Dzeko beëindigen, ligt een bod op Aleksandar Mitrovic van Anderlecht in de lijn der verwachting.

Filipe Luís (op de foto met Toby Alderweireld) keert mogelijk al na een seizoen bij Chelsea terug bij Atlético Madrid. Volgens Spaanse kranten is een akkoord tussen de Engelse en Spaanse club dichtbij. De 29-jarige linksback zou bij Chelsea vervangen moeten worden door Abdul Baba van FC Augsburg. José Mourinho zou een grote fan zijn van de 21-jarige verdediger.

Na de van Arsenal afkomstige Lukas Podolski krijgt Wesley Sneijder bij Galatasaray mogelijk nog een nieuwe ploeggenoot. De Turkse kampioen heeft namelijk zijn oog laten vallen op Gökhan Inler van Napoli. Inler kan in Istanbul in drie jaar negen miljoen euro gaan verdienen en wil de stap dan ook graag maken. Napoli is echter nog niet rond met Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.