Transferdagboek 09/07: Llorente, Navas, Pogba, RVP & Sirigu

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 09/07: Llorente, Navas, Pogba, RVP & Sirigu

Met de presidentsverkiezing van Barcelona voor de deur begint het gestoei met namen in Camp Nou. Zo beloofde Joan Laporta in gesprek met Marca dat hij er wél in zou slagen Paul Pogba los te weken bij Juventus. 'Als ik win haal ik Pogba. Ik ken zijn zaakwaarnemer Mino Raiola goed', aldus de oud-voorzitter, die eerder al een sneer uitdeelde aan de uittredend preses Josep María Bartomeu, die het tot nu toe niet voor elkaar kreeg om de talentvolle Fransman aan te trekken.

Dat heeft alles te maken met de starre houding van Juventus. Die club liet vandaag bij monde van directeur Giuseppe Marotta nog maar eens weten Pogba helemaal niet te hoeven verkopen. 'We hebben het geld niet nodig, dus dan gaan we ook geen korting geven op onze spelers.' Sterker nog, volgens La Gazzetta dello Sport is de Champions League-finalist na 31 juli helemaal niet meer bereid te luisteren naar welk bod dan ook. Tot die tijd hoeven clubs voor Pogba niet aan te kloppen met minder dan tachtig miljoen, terwijl zijn Chileense collega Arturo Vidal 35 miljoen kost.

Of Paris Saint-Germain zich nog zal mengen in de strijd om Pogba is zeer de vraag. De geruchten dat de kampioen van Frankrijk Angel di María voor zestig miljoen euro van Manchester United zal overnemen worden steeds hardnekkiger. Of het aantrekken van de Argentijn in Parijs momenteel prioriteit heeft valt te betwijfelen. Door de komst van Kevin Trapp heeft Salvatore Sirigu volgens L'Equipe een transferverzoek ingediend. De Italiaanse doelman heeft geen zin in een concurrentiestrijd en zou inmiddels al een nieuwe club in gedachten hebben: Valencia.

Keepers zijn deze zomer sowieso veelvuldig het onderwerp van gesprek, niet in de minste plaats omdat David de Gea al tijden wordt genoemd als nieuwe doelman van Real Madrid. De transfer van de Spaanse sluitpost komt echter maar niet rond, omdat manager Louis van Gaal alleen akkoord gaat als zijn eisen worden ingewilligd. Dat Sergio Ramos de omgekeerde weg moet bewandelen was al bekend, maar nu stelt Marca dat ook Keylor Navas naar Old Trafford mag komen. De Costa Ricaanse reserve is in de ogen van Van Gaal de potentiële vervanger van De Gea.

Real gaat daar mogelijk niet mee akkoord, want Iker Casillas zal binnen afzienbare tijd worden gepresenteerd bij FC Porto. Als de Portugese werkgever van Bruno Martins Indi de ervaren Spanjaard binnen heeft, moet het nog op zoek naar een spits. Didier Drogba werd al genoemd als kandidaat, maar nu zou ook Fernando Llorente in beeld zijn. De landgenoot van Casillas mag vertrekken bij Juventus na de komst van Mario Mandzukic en Simone Zaza. O Jogo stelt echter dat Llorente zou moeten inleveren bij Porto, dat Jackson Martínez aan Atlético Madrid verkocht.

Mede door de mogelijke transfer van David de Gea naar Real Madrid lijkt er een echte keeperscarrousel op gang te komen, met Iker Casillas als een van de passagiers.
Mede door de mogelijke transfer van David de Gea naar Real Madrid lijkt er een echte keeperscarrousel op gang te komen, met Iker Casillas als een van de passagiers.

Tottenham Hotspur en AS Monaco liggen dan meer voor de hand. En dan zijn er nog meer kapers op de kust, want ook Sevilla heeft een nieuwe aanvalsleider nodig door de miljoenentransfer van Carlos Bacca naar AC Milan. Trainer Unai Emery denkt hardop na over de kandidaten. 'We denken na over Chicharito (Javier Hernández, red.) en Ciro Immobile, maar ook spelers als Llorente, al zal het niet makkelijk zijn om hem te halen.' Hernández en Immobile zitten in hetzelfde schuitje als Llorente, ze mogen weg bij Manchester United en Borussia Dortmund.

Dat Robin van Persie ook vertrekt bij United lijkt wel vast te staan nu Fenerbahçe heeft bevestigd dat het in gesprek is met de 31-jarige aanvaller. Volgens Sky Sports zal de Turkse topclub de komst van de aanvoerder van het Nederlands elftal maandag afronden. Van Persie zal dan zijn handtekening onder een vierjarig contract zetten. Dat is volgens het betrouwbare Engelse tv-station het enige wat nog moet gebeuren, al stelde Fener dat het nog bezig is met de onderhandelingen met speler en club.

Turkije is wellicht ook de volgende halte voor Balázs Dzsudzsák. De Hongaarse vleugelspits gaat door zijn in december aflopende contract waarschijnlijk vertrekken bij Dinamo Moskou. Hertha BSC leek aanvankelijk de beste papieren te hebben om de 28-jarige linkspoot in te lijven, maar de ex-PSV'er houdt de Duitse club volgens Kicker al weken aan het lijntje. Nu schijnt ook Besiktas zich gemeld te hebben bij Dzsudzsák, die angstvallig stil is sinds Hertha hem een contractvoorstel heeft gedaan.  

AS Roma lichtte de optie op koop Davide Astori niet, maar de Italiaanse verdediger van Cagliari hoeft niet te wanhopen. Voor vijfenhalf miljoen euro lijkt hij de overstap naar Napoli te maken. Cagliari is akkoord met het bod van Napoli, dat de komende dagen met de mandekker tot een vergelijk hoopt te komen.

De link tussen Bastian Schweinsteiger en Manchester United wordt steeds sterker. De dertigjarige middenvelder is trots op de interesse van zijn oude trainer Louis van Gaal, maar Bayern München is nog altijd voornemens zijn in 2016 aflopende contract te verlengen. 'Ik heb hem deze week aan de telefoon gehad', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'We gaan na zijn vakantie met elkaar rond de tafel, maar ik kan niet ontkennen dat Bastian gevleid is door de belangstelling vanuit Engeland.'

Dát Ángel di Maria Manchester United gaat verlaten, is ogenschijnlijk niet meer de vraag. Alleen de bestemming moet nog worden ingevuld. Zijn naam werd in verband gebracht met onder andere Arsenal en Bayern München. Maar nu borrelt een oude bekende boven: Paris Saint-Germain.

De Franse topclub was een jaar geleden door de opgelegde beperkingen vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-afspraken niet in staat de interesse in de Argentijn om te zetten in een transfer. Maar nu de sanctie is verlicht, kan PSG weer flinke zaken doen.

Maar vanuit Parijs worden niet alleen miljoenen euro geboden in de strijd om Di María. Volgens Le Parisien wordt ook Gregory van der Wiel betrokken in de deal. De Oranje-international zou als wisselgeld richting Old Trafford vertrekken.

Manchester United blijft wel de standplaats van Victor Valdés. De Spaanse goalie heeft volgens AS de kans laten lopen om bij Valencia aan de slag te gaan. Met het nog immer spelende afscheid van David De Gea ziet hij namelijk genoeg kansen bij Manchester United op een basisplaats.  Als Valencia al niet aantrekkelijk genoeg is, dan zal ongetwijfeld ook de aanbieding van Antalyaspor Valdés niet kunnen vermurwen. Of zou het vooruitzicht om met oude bekenden Samuel Eto'o en Ronaldinho te spelen, hem wel over de streep kunnen trekken?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.