Transferdagboek 11/07: Casilla, Delph, Ronaldinho & RVP

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 11/07: Casilla, Delph, Ronaldinho & RVP

Met het oog op het vertrek van Iker Casillas naar FC Porto is Real Madrid op zoek naar een doelman. Espanyol heeft het bod van vier miljoen euro op doelman Kiko Casilla heeft echter geweigerd. Real had zijn ex-speler op het oog als goedkoper alternatief voor David de Gea. Casilla is nog voor de helft eigendom van De Koninklijke. De clubleiding dacht wel op korting te kunnen rekenen gezien de penibele financiële situatie van Espanyol, maar zal toch echt dichter in de buurt van het contractueel vastgelegde bedrag van tien miljoen moeten komen, zo liet preses Joan Collet weten.

Alternatieven is ook waar Louis van Gaal naar zoekt nu Robin van Persie op weg is naar Fenerbahçe. Dat de bijna 32-jarige spits voor 6,5 miljoen euro aan de Turkse topclub zal worden verkocht, zorgt ervoor dat Manchester United in de spits alleen nog Wayne Rooney en James Wilson heeft rondlopen. Er zijn al veel namen langsgekomen, maar de belangrijkste is toch wel die van Thomas Müller. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vertelde zaterdag echter dat hij na Bastian Schweinsteiger niet nog een speler naar United laat gaan. 'Ik kan alle fans geruststellen: wij zullen niet nog meer spelers leveren aan Manchester United. We hebben ook helemaal geen aanbiedingen voor Thomas Müller ontvangen', aldus Rummenigge.

Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller komen elkaar voortaan alleen nog tegen bij de Duitse nationale ploeg, want een hereniging bij Manchester United zit er niet in.
Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller komen elkaar voortaan alleen nog tegen bij de Duitse nationale ploeg, want een hereniging bij Manchester United zit er niet in.

De komst van Schweinsteiger betekent volgens Sky Sports overigens niet dat United de pogingen staakt om Morgan Schneiderlin over te nemen van Southampton. Dan zullen The Red Devils wel met een nieuw bod moeten komen, want Ronald Koeman liet vorige week nog weten dat het na het eerste – afgewezen – voorstel stil is gebleven rondom de Franse controleur. Maar de Nederlandse manager kan dus waarschijnlijk nog wel een nieuw bod tegemoet zien van zijn landgenoot.

Manchester City was volgens Engelse media juist van plan Fabian Delph voor het contractueel vastgelegde bedrag van elf miljoen euro weg te kapen bij Aston Villa, maar de Engelse international heeft zaterdag in een officieel statement gezegd helemaal niet weg te willen uit Birmingham. 'Ik ga niet weg. Ik blijf en kan als aanvoerder van deze geweldige club niet wachten op de start van het nieuwe seizoen.'

De kans dat Raheem Sterling naar City vertrekt is wat dat betreft groter. De verwachting was dat de nummer twee van Engeland de twintigjarige aanvaller van Liverpool al binnen zou hebben, maar manager Brendan Rodgers heeft Sterling zaterdag gewoon op de lijst met spelers gezet voor de toer door Thailand, Australië en Maleisië. De Engelse international meldde zich vrijdag voor het eerst op Melwood, nadat hij zich woensdag en donderdag nog ziek had afgemeld. Overigens gaat Mario Balotelli niet mee, maar of dat betekent dat Super Mario gaat vertrekken?

Rondom de toekomst van Ronaldinho waren de laatste tijd ook veel vraagtekens. De 35-jarige Braziliaan was een vrij man na zijn vertrek bij Querétaro FC en dat schudde veel clubs wakker. Want wie wil voor een bescheiden miljoenensalaris nu geen voormalig Wereldvoetballer van het Jaar zonder een transfersom te hoeven betalen? Het steeg vooral het hyperambitieuze Antalyaspor naar het hoofd, dat zelfs al stelde rond te zijn met de ex-speler van Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan. Ronaldinho is buiten het veld echter al even onnavolgbaar als binnen de lijnen. Volgens Globo heeft Fluminense de strijd om zijn handtekening gewonnen.

Het heeft er alle schijn van dat Ronaldinho niet naar Turkije maar naar zijn vaderland Brazilië gaat.
Het heeft er alle schijn van dat Ronaldinho niet naar Turkije maar naar zijn vaderland Brazilië gaat.

En dat terwijl de voorzitter van Antalyaspor Ronaldinho al dacht binnen te hebben. Het is hopen voor Fenerbahçe dat preses Aziz Yildirim het wel bij het rechte eind heeft door te stellen dat de transfer van Robin van Persie naar Turkije in kannen en kruiken is. 'Er komt opnieuw een sterspeler naar de club', meldde hij zaterdag vol trots aan de Turkse media. Eerder strikte de voormalige werkgever van Dirk Kuijt immers al de Portugees Nani. 'De transfer van Van Persie is rond. We hebben tot middernacht hard gewerkt en uiteindelijk een akkoord bereikt.'

Niet Stoke City maar Schalke 04 lijkt de nieuwe bestemming van Xherdan Shaqiri te worden. De Zwitserse aanvaller komt niet voor in de plannen van Roberto Mancini, in het afgelopen half jaar zijn coach bij Internazionale. Volgens Bild moet de linkspoot, die in het verleden nog uitkwam voor rivaal Bayern München, Klaas-Jan Huntelaar van bruikbare voorzetten voorzien.

Behalve een terugkeer naar de Bundesliga is ook de Premier League nog een optie. Stoke City, de club waar de Nederlanders Erik Pieters en Marco van Ginkel spelen, ziet de Zwitser graag komen. 'We wachten op zijn beslissing. Dat doen we niet heel lang meer, maar we hebben goede hoop dat hij voor ons gaat kiezen', zei Stoke-assistent Mark Bowen onlangs in de Engelse media.

Real Madrid wordt al maanden in verband gebracht met David de Gea, maar Manchester United is de 24-jarige doelman vooralsnog niet kwijt. Mocht dat wel zover komen, dan heeft manager Louis van Gaal zijn beoogde opvolger vast en zeker al in huis. En de clubleiding in Amsterdam kan volgens het Spaanse AS opgelucht ademhalen. Want niet Ajax-doelman en international Jasper Cillessen, maar Jan Oblak moet de opvolger worden van De Gea op Old Trafford.

De 22-jarige Sloveen kende een moeizame start bij Atlético Madrid, dat hem in de zomer van 2014 voor zestien miljoen euro overnam van Benfica. Inmiddels heeft Oblak zijn waarde bewezen, maar de kans is dus aanwezig dat hij na één seizoen alweer vertrekt uit de Spaanse hoofdstad. Oblak heeft een afkoopsom van een slordige 45 miljoen euro, maar daarvan lijkt United niet wakker te liggen. Sterker, de Engelse topclub heeft de eerste contacten al gelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.