Transferdagboek 13/07: Dzeko, Elabdellaoui en Jovetic

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 13/07: Dzeko, Elabdellaoui en Jovetic

Als het aan Edin Dzeko ligt vertrekt hij naar AS Roma. De Bosnische spits heeft volgens diverse Italiaanse media zijn jawoord gegeven aan de Romeinen. Die moeten echter wel tot een akkoord komen met Manchester City. En wat beide clubs willen komt voorlopig niet met elkaar overeen. Roma hoopt Dzeko naar verluidt te huren met een optie tot koop van vijftien miljoen euro, City wil verspreid over twee jaar liefst 28 miljoen ontvangen voor de 29-jarige spits.

Toch is de verwachting dat The Citizens wel bereid zijn mee te werken aan de transfer van Dzeko. Omdat Raheem Sterling voor een recordbedrag van 68 miljoen euro zal overkomen van Liverpool, kan de vicekampioen van Engeland wel wat centen gebruiken. Mogelijk komt ook Stevan Jovetic daardoor terecht in Rome. De Montenegrijn mag net als Dzeko weg uit het Etihad Stadium. Ook Internazionale heeft de ex-speler van Fiorentina op de korrel, maar volgens La Gazzetta dello Sport alleen als het er niet in slaagt Mohamed Salah van Chelsea over te nemen.

Omar Elabdellaoui stond ooit te boek als veelbelovend talent bij Manchester City. Die status maakte de Noorse vleugelspeler, onder meer in 2012/13 op huurbasis in De Kuip, echter niet waar. Inmiddels is de ster van de 23-jarige international toch rijzende. Volgens Griekse media heeft zijn huidige werkgever Olympiakos Piraeus, waar hij het als rechtsback tot basisspeler heeft geschopt, een bod van vijfenhalf miljoen euro van Benfica van de hand gewezen. De verwachting is echter dat de Portugese topclub het daar niet bij laat zitten. Het kan verkeren in de voetbalwereld.  

Over rechtsbacks gesproken: Arsenal-manager Arsène Wenger heeft opmerkelijke plannen met Carl Jenkinson. De dagen van de 23-jarige Engelsman als Gunner leken geteld nadat hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan West Ham United, maar Wenger zou de enkelvoudige international nu een nieuw vijfjarig contract willen aanbieden. Om hem vervolgens opnieuw te verhuren aan West Ham. Dat dan weer wel.

Omar Elabdellaoui kwam drie jaar geleden slechts zeven keer in actie voor Feyenoord, maar is inmiddels international van Noorwegen.
Omar Elabdellaoui kwam drie jaar geleden slechts zeven keer in actie voor Feyenoord, maar is inmiddels international van Noorwegen.

De communicatielijnen tussen de Bundesliga en Serie A zijn de laatste dagen druk bezet, als we diverse berichten in buitenlandse media mogen geloven. Internazionale is daarbij de spin in het web. De Nerazzurri zijn al tijden met VfL Wolfsburg in gesprek om Ivan Perisic over te nemen. De geboden bedragen van vijftien en zeventien miljoen euro bleken echter niet genoeg. Dus moet Inter eerst Xherdan Shaqiri verkopen zodat het genoeg geld bij elkaar heeft om het tegensputterende Wolfsburg ertoe te bewegen de Kroatische buitenspeler te laten gaan.

Schalke 04 zit in hetzelfde schuitje, want Shaqiri moet minstens zeventien miljoen euro kosten. En dat geld hebben Die Königsblauen niet. Daarom overweegt manager Horst Heldt Jefferson Farfán te slijten aan geïnteresseerde clubs uit Turkije. De ex-PSV'er heeft zich tijdens de strijd om de Copa América met Peru, dat derde werd tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, in de kijker gespeeld van onder meer Galatasaray. De club van Wesley Sneijder moet natuurlijk wel wat gewicht in de schaal leggen op de transfermarkt door de koopzucht van Fenerbahçe, dat onder anderen Robin van Persie en Nani overnam van Manchester United.

Een andere, goedkopere, optie voor Schalke is om Alessio Cerci te huren van Atlético Madrid. De 27-jarige Italiaan staat eigenlijk nog een seizoen onder contract bij AC Milan, maar lijkt daar niet langer toekomst te hebben na de aanstelling van de nieuwe trainer Sinisa Mihajlovic. La Gazzetta dello Sport stelt daarom dat de vleugelspits wel eens naar de Bundesliga zou kunnen verhuizen. Want niet alleen Schalke, maar ook Bayer Leverkusen ziet het wel zitten om de huurovereenkomst tussen Atlético en Milan als het ware over te nemen.

De toekomst van Víctor Valdés is al even ongewis. Opvallend genoeg heeft manager Louis van Gaal de Spaanse doelman niet op de lijst van 26 spelers gezet voor het trainingskamp in de Verenigde Staten. En dat terwijl de ex-speler van Barcelona bij monde van zijn zaakwaarnemer onlangs nog stelde voor zijn kansen te willen gaan op Old Trafford, in plaats van in te gaan op de avances van het ambitieuze Antalyaspor. David de Gea, al maandenlang het doelwit van Real Madrid, gaat dan weer wél mee naar Amerika.

Het duidt erop dat de onderhandelingen met Manchester United nog niet in het laatste stadium zijn aanbeland. Sterker nog, Valdés is volgens Sport nu aangeboden bij De Koninklijke. Het zou een wel heel pikante transfer zijn. Al ligt het meer voor de hand dat Valencia de 33-jarige doelman overneemt door de zware knieblessure van Diego Alves, de afgelopen jaren eerste keus in Mestalla.

Wat gaat er gebeuren met Víctor Valdés, nu hij in tegenstelling tot David de Gea niet meegaat op trainingskamp naar de Verenigde Staten?
Wat gaat er gebeuren met Víctor Valdés, nu hij in tegenstelling tot David de Gea niet meegaat op trainingskamp naar de Verenigde Staten?

Pedro wordt bij Barcelona alom gerespecteerd, maar is geen vaste waarde meer. Over belangstelling heeft de Spaanse aanvaller niet te klagen. Eerder werden Arsenal en Liverpool al genoemd, maar nu zou Chelsea geïnteresseerd zijn volgens Sport.

Pedro verlengde recent nog zijn contract tot medio 2019, maar zou bij uitzicht op meer speeltijd wel eens kunnen vertrekken. Bovendien zal Barcelona een transfersom, naar verluidt een bedrag van rond de dertig miljoen euro, ook welkom vinden. En omdat het transferverbod toch omzeild kan worden door een aanwinst eerst een half jaar op de training te laten acclimatiseren, is de noodzaak tot het behouden van álle spelers ook niet aanwezig.

Mocht Chelsea naast de Barcelona-aanvaller grijpen, is de Chileen Charles Aránguiz (26) volgens de tabloids het volgende doelwit. De middenvelder van Internacional is wel aanmerkelijk goedkoper: tien miljoen euro. Aránguiz verneemt de interesse overigens van zijn vakantieadres. Hij won met Chili de Copa América en is daar nog van aan het uitrusten.

Arsenal heeft volgens Metro  ook een Spanjaard op het oog als versterking. Arsène Wenger zou immers José Callejón graag naar Londen halen. De aanvaller van Napoli, die in het verleden uitkwam voor Espanyol en Real Madrid, heeft in Napels nog een contract tot medio 2018. Overigens is Arsenal niet de enige club die belangstelling heeft. Ook Liverpool volgt de verrichtingen van Callejon op de voet.

Tot slot eens een voetballer die Manchester United mogelijk geld gaat opleveren. Jonny Evans is bij manager Louis van Gaal immers niet echt in beeld in de achterhoede en zou mogen uitkijken naar een andere club. De rivalen Tottenham Hotspur én Arsenal zouden het volgens The Mirror wél zien zitten in de Noord-Ier, al zal hij ook daar niet de onbetwiste leider van de defensie worden. Een transfersom van om en nabij de zeven miljoen euro zou daarom genoeg moeten zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.