Transferdagboek 12/07: Gaitán, Di María, Mikel, Weidenfeller

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 12/07: Gaitán, Di María, Mikel, Weidenfeller

Paris Saint-Germain moest een jaar geleden met lede ogen toezien hoe Manchester United voor een recordbedrag van 75 miljoen euro beslag legde op Angel di María. De Franse kampioen laat het daar niet bij zitten. The Guardian meldt zondagavond dat PSG van United te horen heeft gekregen dat de Argentijnse vleugelflitser na een moeilijk eerste seizoen mag vertrekken als daar een mooie som geld tegenover staat. En dat is een kolfje naar de hand van PSG, dat door de versoepeling van de Financial Fair Play-regels meer slagkracht heeft dan vorige zomer en overweegt 65 miljoen te bieden.

Het zou meteen verklaren waarom Manchester United na het aantrekken van Matteo Darmian en Bastian Schweinsteiger driftig blijft doorzoeken naar versterkingen. Volgens Record is Nicolás Gaitán de volgende speler die The Red Devils willen hebben. De zaakwaarnemer heeft tegenover de Portugese krant bevestigd dat Benfica een bod heeft ontvangen. Goedkoop is de aanvallende middenvelder niet. In het nog drie jaar doorlopende contract van de 27-jarige Argentijn staat een gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro. En dan moet United nog zien af te rekenen met de concurrentie van Atlético Madrid en Valencia.

Mogelijk bewandelt Rafael da Silva de omgekeerde weg. De Braziliaanse rechtsback komt na de komst van Darmian niet meer voor in de plannen van Van Gaal en zou bij Benfica het gat kunnen opvallen dat Maxi Pereira achterlaat. De 31-jarige Uruguyaan besloot deze zomer zijn contract niet te verlengen. Opmerkelijk genoeg heeft de 105-voudige international al meerdere keren laten doorschemeren een gevoelige overstap naar FC Porto niet te schuwen. Dat zullen de fans van Benfica hem na acht jaar trouwe dienst ongetwijfeld niet in dank afnemen.

Volgt Nicolás Gaitán het voorbeeld van Maxi Pereira (rechts) door Benfica te verlaten?
Volgt Nicolás Gaitán het voorbeeld van Maxi Pereira (rechts) door Benfica te verlaten?

Jon Obi Mikel is al een jaar langer speler van Chelsea, maar houdt na de terugkeer van Nemanja Matic op Stamford Bridge vaker dan hem lief is de bank warm. Desondanks wil manager José Mourinho de Nigeriaanse controleur niet laten vertrekken, zo weet de BBC. Fenerbahçe had net als een paar clubs uit het Midden-Oosten serieuze interesse in Mikel, maar vindt de vijftien miljoen euro die Chelsea voor de 28-jarige middenvelder wil hebben teveel gevraagd. Bovendien moet de in 2006 van het Noorse Lyn overgekomen Mikel ook nog eens vijf miljoen euro per jaar verdienen.

Het zijn bedragen waaraan ook Eintracht Frankfurt zich niet waagt. De nieuwe club van Luc Castaignos is op zoek naar een doelman, maar de Bundesliga-club zwemt ook na de transfer van Kevin Trapp voor negenenhalf miljoen euro naar PSG nog niet in het geld. En dus slagen Die Adler er vooralsnog niet in een opvolger te vinden. Bild stelt dat het salaris en de afkoopsom van Roman Weidenfeller, die drie miljoen per jaar verdient bij Borussia Dortmund, een obstakel zijn. Club Brugge zit met de vraagprijs van vijf miljoen voor Mathew Ryan eveneens te hoog in de boom.

Vanwege zijn in de zomer van 2016 aflopende contract mag Ezequiel Lavezzi vertrekken bij Paris Saint-Germain. Zijn zaakwaarnemer Alejandro Mazzoni besloot om in Tuttosport een weinig subtiele open sollicitatie te doen bij Juventus. ‘Juve is een goede ploeg en Ezequiel wil graag naar Italië. Als ze bellen, staan we open voor onderhandelingen. Ik heb bovendien een prima relatie met technisch directeur Giuseppe Marotta en trainer Massimiliano Allegri.’

Fernando Llorente wil juist graag weg bij Juventus. De dertigjarige targetman zag deze transferperiode zijn kansen op een basisplaats aanzienlijk afnemen door de komst van Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Simone Zaza. Sport Mediaset meldt dat Tottenham Hotspur vijftien miljoen op hem heeft geboden, maar dat Liverpool en Arsenal ook nog in de race zijn.

Xherdan Shaqiri denkt na over zijn sportieve toekomst.
Xherdan Shaqiri denkt na over zijn sportieve toekomst.

Waar Llorente zijn sportieve toekomst nog in eigen handen heeft, wordt Xherdan Shaqiri steeds meer voor het blok gezet. Schalke 04 wil hem dolgraag overnemen van Internazionale. Technisch directeur Piero Ausillo adviseert bij Inter Channel de Zwitserse international - die de knoop nog niet heeft doorgehakt - dringend om dat aanbod te accepteren. 'Sommige spelers hebben in een eerder stadium een transfer afgewezen. Zij moeten begrijpen dat er misschien geen tweede kans komt.' La Gazzetta dello Sport meldt dat nu ook Everton zich gemeld heeft voor Shaqiri.

Diezelfde Italiaanse sportkrant komt met een opmerkelijke dominotheorie naar aanleiding van de transfer van Stephan El Shaarawy naar AS Monaco. Dit zal AC Milan namelijk de middelen verschaffen om verdediger Alessio Romagnoli over te nemen van AS Roma voor een slordige twintig miljoen. De Romeinen kunnen dit geld dan weer gebruiken om Edin Dzeko op te pikken bij Manchester City.

Minstens zo opmerkelijk is het gerucht over Mario Balotelli en Mario Gómez. De twee sterren van het EK 2012 worden mogelijk tegen elkaar geruild. Liverpool overweegt volgens Sport Mediaset om Balotelli te verhuren aan Fiorentina. De dertigjarige Gómez kan dan de omgekeerde weg gaan bewandelen. La Viola heeft met Mattia Destro overigens nog een ijzer in het vuur.

Eerder leek het Christian Benteke te willen aantrekken als nieuwe spits, maar als we The Sun moeten geloven, heeft Manchester United nu de beste papieren om hem over te nemen van Aston Villa. Manager Louis van Gaal wil naar verluidt met Benteke de leemte opvullen die Robin van Persie (Fenerbahçe) en Radamel Falcao (Chelsea) achterlaten.

Wordt Christian Benteke de nieuwe spits van Manchester United?
Wordt Christian Benteke de nieuwe spits van Manchester United?

Ajax struint de Europese velden af op zoek naar versterkingen. Zo ook in Frankrijk, waar Anthony Mounier (27) schijnbaar op de Amsterdamse radar is gekomen. Franse media maken melding van een Ajax-scout die zaterdag de aanvaller van Montpellier aan het werk zag tegen Mende. De Amsterdamse club wil de interesse bij navraag van VI niet bevestigen. Dat Mounier overigens nog beschikbaar is, komt door de Griekse eurocrisis. Daardoor kon Olympiakos Piraeus de interesse niet concreet maken.

Concreet is in elk geval wel de belangstelling van Manchester City voor Raheem Sterling. In afwachting van de verwachte en gewenste transfer blijft de aanvaller van Liverpool tot zijn genoegen thuis, terwijl The Reds zich opmaken voor een toer door Australië en Zuid-Oost-Azië. De twintigjarige Sterling stuurde al aan op een vertrek naar City, dat nog wel tot een vergelijk moet komen met Liverpool. De laatste berichten waren dat het bod van ruim zestig miljoen euro nog niet genoeg was.

Rivaal Manchester United is ook op zoek naar aanvallende versterking. Manager Louis van Gaal heeft na het vertrek van Robin van Persie naar Fenerbahçe een vacature openstaan. Gonzalo Higuaín staat schijnbaar op het lijstje van kandidaten. Voor een slordige 95 miljoen euro kan de Argentijn Napoli verlaten.

Manchester United ziet na Radamel Falcao en Van Persie meer spitsen met sombere perspectieven Old Trafford verlaten. Zo onderneemt Orlando City een nieuwe poging Javier Hernández voor zich te winnen. De Amerikanen staakten de onderhandelingen vorige week nog vanwege de te hoge eisen van de Mexicaan, maar volgens voorzitter Flavio Augusto da Silva is er beweging. In Mexico wordt gesproken van een bedrag van bijna negen miljoen euro dat Chicharito op jaarbasis kan verdienen bij de Amerikaanse club.

Ángel di María staat ook in de etalage bij Manchester United. Trainer Laurent Blanc ziet de Argentijn graag naar Paris Saint-Germain komen, zo vertelt hij in Le Parisien. 'Het is een speler naar mijn hart. Maar we zijn niet de enige club die hem wil hebben. Het moet passen of we moeten op zoek naar alternatieven. Ons transferbeleid is veranderd na het opheffen van de Financial Fair Play-sancties.'

De naam Zlatan Ibrahimovic wordt ook flink gehoord in de speculaties en geruchten op de transfermarkt. Maar Blanc maakt zich geen zorgen dat de Zweedse spits Parc des Princes achter zich gaat laten. 'Ik heb nooit getwijfeld dat hij deel uitmaakt van de selectie voor het seizoen 2015/16.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.