Transferdagboek 18/07: Kabasele, Roberts, Aké en Mitrovic

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 18/07: Kabasele, Roberts, Aké en Mitrovic

Roda JC Kerkrade testte zaterdag de Bosniër Mehmed Begzadic, maar die spits maakte geen beste indruk in het shirt van de Limburgers. Volgens diverse media gaat de promovendus zich binnenkort wel versterken met een oude bekende. Nathan Kabasele (21) speelde ooit een sterk halfjaar in het shirt van De Graafschap en kwam afgelopen seizoen regelmatig uit voor Anderlecht. Om hem meer aan spelen toe te laten komen, zou hij voor een seizoen worden verhuurd aan Roda.

Ook Nathan Aké gaat dit seizoen vermoedelijk op huurbasis zijn geluk beproeven. Volgens The Guardian wil Chelsea hem graag ergens in de Premier League stallen en is Leicester City favoriet om de Nederlandse linksback voor een jaartje in te lijven.

Manchester City staat op het punt zijn derde Engelse aanwinst binnen een week te presenteren. Na Raheem Sterling en Fabian Delph weet Sky Sports dat nu Patrick Roberts onderweg is naar de club. De achttienjarige aanvaller van Fulham zou binnen 48 uur worden gepresenteerd en aanvankelijk aan de slag gaan in het beloftenteam.

Met het kopen van Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Matteo Darmian en Bastian Schweinsteiger spendeerde Louis van Gaal deze zomer al een kleine honderd miljoen op de transfermarkt, maar de Manchester United-manager is volgens Engelse media nog niet uitgewinkeld. Zo schrijft The Independent dat target Nicolas Otamendi binnen een week wil weten waar hij aan toe is. Valencia-coach Nuno Santo wil de 27-jarige verdediger echter niet laten gaan. ‘Hij is van fundamenteel belang in ons project’, wordt hij geciteerd door EFE.

Over het aantrekken van Victor Valdés, die door Van Gaal op een zijspoor is gezet, wilde Santo niets kwijt. Zijn vervanger is volgens Sky Italia al onderweg naar Old Trafford. Het gaat om Sergio Romero, die eerder met Van Gaal werkte bij AZ. Hij was afgelopen seizoen reserve bij Sampdoria en zit momenteel zonder club.

In 2009 werden Sergio Romero en Louis van Gaal samen kampioen bij AZ. Lukt ze dat dit seizoen ook bij Manchester United?
In 2009 werden Sergio Romero en Louis van Gaal samen kampioen bij AZ. Lukt ze dat dit seizoen ook bij Manchester United?

Romero wordt overigens geen eerste keeper, want de BBC meldt dat David De Gea zijn tot de zomer van 2016 doorlopende contract bij Manchester United uitdient. The Reds vinden hem zo belangrijk dat ze hem liever transfervrij de deur uit laten lopen, dan dat ze hem voor een relatief kleine transfersom laten gaan naar Real Madrid. Alleen als Sergio Ramos ingezet wordt als ruilmateriaal schijnt Van Gaal nog te willen praten over een vertrek van De Gea, maar het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. Madrid legde vrijdag immers al Kiko Casilla vast als nieuwe doelman.

De vierde speler waarmee United vandaag door Engelse media in verband wordt gebracht is Pedro. De 28-jarige buitenspeler mag mogelijk vertrekken bij Barcelona en United voelt er wel wat voor om hem naar de Premier League te halen.

Ook de andere clubs in de Premier League zitten niet stil. Chelsea bracht volgens The Mirror namelijk een bod van bijna dertig miljoen euro uit op John Stones. Everton is echter niet van plan de 21-jarige verdediger te verkopen en wees de aanbieding resoluut van de hand. Een transfer van Stones naar de Engelse landskampioen lijkt daarmee ver weg.

Voor Aleksandar Mitrovic zit er juist wél schot in de zaak. De spits van Anderlecht wordt al de hele zomer met een groot aantal clubs in verband gebracht, maar als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, is er nu een deal. Mitrovic moet namelijk na Georginio Wijnaldum de tweede grote aankoop van Newcastle United worden. De twintigjarige Serviër kan in Engeland een contract van vijf jaar tekenen. Anderlecht verdient naar verluidt achttien miljoen euro aan de transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.