Transferdagboek 17/07: Vlaar, Asensio en Götze

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 17/07: Vlaar, Asensio en Götze

Espanyol verkocht vandaag doelman Kiko Casilla voor zes miljoen aan Real Madrid, maar heeft in die onderhandelingen ook een andere naam laten vallen. Voorzitter Joan Collet bevestigde dat hij de negentienjarige middenvelder Marco Asensio graag op huurbasis de omgekeerde weg ziet bewandelen. De Koninklijke  hengelde de grote belofte in december al binnen, maar liet hem wel het seizoen afmaken bij Real Mallorca. De jeugdinternational, donderdag nog twee keer trefzeker namens Spanje op het EK Onder-19 in de halve finale tegen Frankrijk (2-0), ligt in Madrid nog vast tot medio 2020. 'Maar als Real Madrid besluit hem te verhuren, zijn wij daar klaar voor', stelt Collet. 'Ik ben positief gestemd dat hij naar ons toe komt, al hakt Real pas medio augustus definitief de knoop door', aldus de preses over de middenvelder, die een Nederlandse moeder heeft.

Over Nederlanders gesproken: bij Lazio wordt stilaan gebouwd aan een contingent Hollanders. Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Wesley Hoedt staan al in Rome onder contract en Ajacied Ricardo Kishna lijkt eveneens zijn loopbaan een vervolg te geven bij Lazio. Technisch directeur Igli Tare heeft evenwel tijdens een persconferentie laten weten dat Ron Vlaar zijn landgenoten níét zal gaan vergezellen. 'Hij is bij ons aangeboden, maar voor zover ik weet heeft hij te kampen met blessureleed. Daarom is hij voor ons geen optie', zo liet de bestuurder uit Albanië weten tijdens een persconferentie. Vlaar zit momenteel zonder club nadat zijn verbintenis bij Aston Villa was afgelopen.

Claudio Pizarro lijkt ook een nieuwe werkgever te hebben gevonden. Het contract van de 36-jarige spits bij Bayern München liep onlangs af, waardoor hij een gewild object was op de transfermarkt. Volgens Bild heeft VfL Wolfsburg de strijd om Pizarro gewonnen. Bij de nummer twee van afgelopen seizoen moet hij de concurrentie aangaan met Bas Dost.

Atlético Madrid-president Enrique Cerezo heeft bevestigd dat zijn club in onderhandeling is met Chelsea over Filipe Luis. 'Hij is een fantastische speler. We zullen dolgelukkig zijn als hij terugkeert', aldus Cerezo tegenover COPE. Filipe Luis speelde tussen 2010 en 2014 ook al voor Atlético. In zijn eerste seizoen bij Chelsea kon hij weinig potten breken, waardoor The Blues openstaan voor een verkoop.

Dat sommige geruchten echt uit de lucht zijn gegrepen bleek wel toen Arsène Wenger vrijdag werd gevraagd te reageren op het bericht van The Sun dat Arsenal voor 57,5 miljoen euro Karim Benzema wil overnemen van Real Madrid. 'Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar op dit moment speelt er niets', zei de enigszins verbaasde Wenger, die eraan toevoegde dat The Gunners zich deze zomer zullen beperken tot het aantrekken van 'een speler van wereldklasse'.

Of Pierre-Emerick Aubameyang onder die noemer mag worden geplaatst laten we in het midden. Wel is duidelijk dat Arsenal de eventuele interesse in de Gabonese spits van Borussia Dortmund, die naar verluidt eveneens in beeld was bij Paris Saint-Germain, op een laag pitje kan zetten. 'Ik heb veel gehoord, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat we op hem rekenen', stelt directeur Michael Zorc tegenover Kicker.

Uit de mond van Rafa Benítez kwamen vrijdag vergelijkbare woorden met betrekking tot het mogelijke vertrek van Sergio Ramos naar Manchester United. 'De voorzitter heeft al gezegd dat hij zal blijven. Als dat inderdaad zo is, ben ik de gelukkigste man op aarde. Hij is een geweldige professional, hij zou een geweldige aanvoerder zijn. Ik zie voor ons een toekomst met Sergio, want hij is dankzij zijn kwaliteiten, mentaliteit en leiderschap in de kleedkamer een sleutelspeler.'

Of het ervoor zorgt dat Ramos blijft is de vraag, maar het zal de marktwaarde van de Spaanse verdediger ongetwijfeld goed doen. En die is nu al niet gering. Wellicht dat Chelsea er daarvoor koos om circa 28 miljoen euro te bieden op John Stones, de 21-jarige verdediger van Everton. The Toffees gaan echter niet zomaar overstag. Ze willen volgens Sky Sports meer geld zien voor de Engelsman, die al vier interlands achter zijn naam heeft staan.

Mario Götze heeft alleen al dankzij zijn winnende goal in de WK-finale van vorig jaar heel wat meer internationale ervaring. Desondanks is hij na een matig seizoen niet zeker van een basisplaats bij Bayern München, zeker niet nu die club op het punt staat zich te versterken met Arturo Vidal. Juventus denkt daarom, behalve de transfersom van veertig miljoen, ook Götze (op huurbasis) te kunnen ophalen uit Zuid-Duitsland, zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

Als we verschillende media mogen geloven is Angel di María hard op weg speler van Paris Saint-Germain te worden. Volgens L'Equipe en The Times heeft de Argentijnse middenvelder al een principe-akkoord met de Franse kampioen, die nog wel in gesprek is met Manchester United. De club van manager Louis van Gaal kan spoedig een eerste bod van circa 55 miljoen euro verwachten.

Mogelijk obstakel in de onderhandelingen is dat Van Gaal Edinson Cavani graag de omgekeerde weg ziet bewandelen. De Uruguayaanse spits geldt echter niet als topkandidaat. En dat is maar goed ook, want PSG ziet in Cavani op termijn de vaste vervanger van Zlatan Ibrahimovic, die inmiddels 33 jaar oud is en de club mogelijk al deze zomer verlaat.

Wie Van Gaal dan wel gaat halen als extra spits nu Robin van Persie en Radamel Falcao zijn vertrokken is vooralsnog onduidelijk. Christian Benteke lijkt het ook niet te worden, want volgens BBC, The Mirror en Sky Sports staat Liverpool op het punt de clausule in het contract van de Belgische aanvaller ter waarde van ruim 46 miljoen euro te lichten. Het oefenduel met Sporting Braga laat Benteke daarom schieten.

De Birmingham Mail stelt dat in dat geval Rickie Lambert (Liverpool) naar Villa Park komt, maar volgens L'Equipe schakelt Aston Villa vervolgens meteen over naar Anthony Martial. De negentienjarige spits van AS Monaco maakte afgelopen seizoen met zijn snelheid onder meer indruk in de Champions League-wedstrijden tegen Arsenal. Martial was tijdens de vorige jaargang twaalf keer trefzeker.

Newcastle United richtte zich onder manager Alan Pardew ook veelvuldig op de Franse markt, maar dat tijdperk lijkt voorbij nu Steve McClaren er de scepter zwaait. Na het aantrekken van Georginio Wijnaldum moet Charlie Austin volgens The Mirror de volgende aanwinst worden, omdat Aleksandar Mitrovic Anderlecht alleen voor een Champions League-club wil verruilen.

Het wordt echter nog een lastig karwei om Austin naar St. James' Park te halen. Leicester City staat na een eerste afgewezen bod op het punt Queens Park Rangers een voorstel van twintig miljoen euro te doen, terwijl ook Crystal Palace en West Ham United in de race zouden zijn. Grootste struikelblok is de vraagprijs voor de Engelse international, die 21,5 miljoen euro moet kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.