Transferdagboek 16/07: Rooney, Van Gaal, Vidal en Kenedy

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 16/07: Rooney, Van Gaal, Vidal en Kenedy

Hoewel Louis van Gaal zich voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken over een vertrek van Wayne Rooney, heeft de aanvaller van Manchester United erkend dat hij in de toekomst een transfer naar Amerika zeker zal overwegen. In gesprek met de Seattle Times geeft de Engelsman toe dat het hem na zijn tijdperk bij Manchester United wel wat lijkt om in de voetsporen van Frank Lampard en Steven Gerrard te treden. Ook zij maakten al de overstap naar de Major League Soccer (MLS). 'Voorlopig focus ik me echter op United', aldus Rooney, die nog tot medio 2019 vastligt bij de werkgever van Louis van Gaal.

Vragen over een transfer van Rooney krijgt Van Gaal dus niet, maar tijdens de trip door Amerika wordt hij wel steeds gevraagd naar de toekomst van David de Gea en Ángel di María. Het antwoord was even duidelijk als vermakelijk.

We meldden drie weken geleden al dat het Braziliaanse talent Kenedy op weg is naar Chelsea. Fluminense en Chelsea maakten evenwel nog geen melding van de afronding van deze overgang. Dat duurt wat lang, moet Oscar gedacht hebben. Hij deelde via social media daarom maar een foto die het laatste restje twijfel wegneemt: de negentienjarige aanvaller Kenedy staat op de foto met Oscar, Diego Costa en Ramires. In Chelsea-kledij welteverstaan… Met de overgang zou volgens Braziliaanse media negen miljoen euro gemoeid zijn.

Vanmorgen brachten Engelse media nog het nieuws dat Christian Benteke de overstap ging maken naar Manchester United, maar The Times meldt dat Liverpool als eerste een akkoord bereikt heeft met Aston Villa. The Reds betalen de vertrekclausule die is opgenomen in het contract van de spits: 46 miljoen euro.  Liverpool heeft geld te besteden sinds Raheem Sterling de overstap maakte naar Manchester City.

Ook de transfer van Arturo Vidal lijkt in kannen en kruiken. Sky Sport Italia meldt dat Bayern München veertig miljoen euro, waarvan vier miljoen aan bonussen, betaalt voor de middenvelder van Juventus. In München gaat hij een contract tekenen dat loopt tot de zomer van 2019. Eerder speelde Vidal in de Bundesliga voor Bayer Leverkusen. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigde dat de komst van Vidal bijna rond is. 'We moeten nog even geduld hebben, maar ik hoop dat hij nog aan het einde van deze dag speler van Bayern is', aldus de Duitse bestuurder.

De aanstaande transfer van Vidal roept de vraag op wie hem moet opvolgen in Turijn. Volgens Sky Italia is Juventus niet voornemens Vidal een-op-een op te vervangen. De Oude Dame zou van plan zijn de transfersom die het voor Vidal ontvangt te investeren in een aanvallende middenvelder. Julian Draxler (Schalke 04) en Oscar (Chelsea) worden genoemd. De belangenbehartiger van Draxler heeft reeds laten optekenen van niets te weten, maar of dat nou alles zegt?

Pedro moet juist nog even wachten tot hij weet waar zijn sportieve toekomst ligt. De Spaanse aanvaller tilt zijn beslissing heen over de presidentsverkiezingen bij Barcelona van aanstaande zaterdag. Volgens Diario Sport heeft Pedro na de verkiezing een beter beeld van zijn positie in de selectie. Wanneer de 27-jarige vleugelspeler besluit te vertrekken, kan hij kiezen uit verschillende clubs in de Premier League.

Clubs als Arsenal, Chelsea en Liverpool moeten nog even geduld hebben voordat ze Pedro kunnen wegkopen bij Barcelona.
Clubs als Arsenal, Chelsea en Liverpool moeten nog even geduld hebben voordat ze Pedro kunnen wegkopen bij Barcelona.

De transfersoap rond Xherdan Shaqiri duurt nog langer dan die rond Pedro. Internazionale is de Zwitserse aanvaller liever vandaag dan morgen kwijt, maar Shaqiri zelf houdt de boot nog af. Nu lijkt er schot in de zaak te komen, aangezien Jefferson Farfán naar Al Jazira kan vertrekken en Inter bereid zou zijn de vraagprijs voor Shaqiri te verlagen tot vijftien miljoen euro. Daarmee lijkt het einde van het getouwtrek om de buitenspeler in zicht, want Shaqiri mag nu gaan praten met Schalke.

Víctor Valdés is trending topic in Engeland en Spanje, nu bekend is dat Louis van Gaal de Spaanse international wil lozen. De keeper van Manchester United zou in de belangstelling staan van Valencia, dat op zoek is naar een tijdelijke doelman vanwege de zware knieblessure van Diego Alves. Los Che willen de 33-jarige Valdés voor een seizoen huren van United.

Antonio Cassano zit inmiddels al een half seizoen zonder club na zijn vertrek bij het inmiddels failliete Parma. De Italiaanse aanvaller werd al gelinkt aan diverse clubs uit Italië, maar heeft volgens La Gazzetta dello Sport een aanbieding op zak van Antalyaspor. Indien Cassano overstapt naar de Turkse club gaat hij daar een tandem vormen met Samuel Eto'o, die al werd overgenomen van Sampdoria.

De kans dat Balázs Dzsudzsák volgend seizoen in de Bundesliga te bewonderen is, lijkt bijzonder klein. Hertha BSC deed de voormalige speler van PSV een aanbieding, maar deze zou door de Hongaar als 'veel te laag' zijn betiteld. Volgens Kicker schermt Dzsudzsák met interesse uit andere landen waaronder Turkije. Zijn contract bij Dinamo Moskou loopt aan het einde van dit kalender jaar af.

Yuto Nagatomo ruilt de Serie A mogelijk in voor de Premier League. De Japanse vleugelverdediger komt niet in de plannen voor van Internazionale en staat in de belangstelling van West Bromwich Albion. Ondertussen zou Galatasaray op het vinkentouw zitten voor de 28-jarige back.

Pablo Osvaldo is onnavolgbaar. In het veld én daarbuiten. Want de 29-jarige spits heeft de Mexicaanse club Cruz Azul in totale verbijstering achtergelaten. De vereniging uit Mexico-Stad dacht een akkoord te hebben en liet Osvaldo medisch keuren, waarna de Italiaanse international doodleuk alsnog besloot van de transfer af te zien. Dat is de lezing van Mexicaanse media althans. 'Het ligt anders', beweert zijn zaakwaarnemer Dario Decoud. 'Het zijn valse verhalen. Cruz Azul heeft ons een voorstel gedaan waar we gewoon niet mee konden leven.'

Decoud meldt dat Real Betis nu een van de gegadigden is voor de clubhopper die eerder onder meer Southampton, Internazionale, Juventus en AS Roma diende. We wensen Rafael van der Vaart en consorten alvast veel sterkte indien de beruchte lastpak daadwerkelijk arriveert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.