Transferdagboek 14/07: Michu, Otamendi en Witsel

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 14/07: Michu, Otamendi en Witsel

AC Milan zal zich deze transferperiode niet meer versterken met Axel Witsel. Vicevoorzitter Adriano Galliani heeft laten weten dat de 26-jarige middenvelder van Zenit Sint-Petersburg niet langer in beeld is bij de Rossoneri, die zich eerder al versterkten met onder anderen Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk), Andrea Bertolacci (Genoa) en Carlos Bacca (Sevilla). 'We zoeken alleen nog naar een centrale verdediger', aldus Galliani.

Er is bij Swansea City geen plaats meer voor Michu. Manager Garry Monk heeft de 29-jarige Spaanse spits niet meer nodig. 'Vorig seizoen wilde hij vertrekken, waardoor we hem hebben verhuurd aan Napoli. Sindsdien heeft de selectie stappen gemaakt', aldus Monk. 'Voorzitter Huw Jenkins zal het verder afhandelen met Michu en zijn zaakwaarnemer.' De aanvaller werd in de zomer van 2012 overgenomen van Rayo Vallecano en kende een geweldig eerste seizoen, waarin hij liefst achttien keer scoorde in de Premier League. De afgelopen twee jaar kwam hij namens Swansea City en Napoli in totaal tot slechts zes doelpunten.

Louis van Gaal zou de defensie van Manchester United graag willen versterkten met Nicolás Otamendi, die daar wel oren naar heeft. Sterker nog, de 27-jarige Argentijn ziet het totaal niet zitten om zich nog te melden bij Valencia. Otamendi heeft nog een verbintenis tot medio 2019, maar heeft zijn auto en huis al te koop gezet. Verschillende Spaanse media melden dat United deze week al gesprekken voerde met zaakwaarnemer Jorge Mendes. Valencia wil de verdediger echter niet kwijt, waardoor de kans groot is dat de contractueel vastgestelde afkoopsom van vijftig miljoen euro moet worden betaald.

Na het vertrek van Robin van Persie naar Fenerbahçe kan United ook nog wel een nieuwe aanvaller gebruiken en Van Gaal zou zijn oog hebben laten vallen op Robert Lewandowski, maar ook dat wordt een dure grap. Zaakwaarnemer Cezary Kucharski van de Bayern München-spits heeft verklaard dat er ook minimaal vijftig miljoen euro op tafel gelegd moet worden. Het alternatief speelt in Frankrijk en is minstens zo duur: Edinson Cavani. Maar aangezien zijn werkgever Paris Saint-Germain zich graag wil versterken met United-middenvelder Ángel Di María, lijkt die deal veel aannemelijker.

Edinson Cavani speelt bij Paris Saint-Germain zelden als spits vanwege de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic.
Edinson Cavani speelt bij Paris Saint-Germain zelden als spits vanwege de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic.

De kans dat Pedro deze transferperiode vertrekt bij Barcelona is groot, al heeft trainer Luis Enrique dinsdag laten weten dat de aanvaller wat hem betreft de club trouw blijft. 'Eigenlijk wil ik dat er helemaal niemand vertrekt. Maar de situatie rond Pedro is duidelijk. Hij heeft een contract met daarin een afkoopsom. Als die betaald wordt, zal hij vertrekken.' Naar verluidt is Chelsea een van de geïnteresseerde ploegen. Pedro zou al besloten hebben om naar de Londense club te vertrekken, meldt Sport.

Anderlecht ruikt zijn kans om Mbark Boussoufa terug te halen. Volgens Het Nieuwsblad gaat de Belgische topclub een nieuwe poging wagen het nog een jaar doorlopende contract van de Marokkaan af te kopen. De spelmaker heeft bij zijn huidige club Lokomotiv Moskou ruzie gekregen met coach Igor Cherevchenko, die hem op de bank hield tijdens de verloren strijd om de Super Cup tegen Zenit Sint-Petersburg. Boussoufa laat via Twitter echter weten dat er helemaal niets mis is met de relatie met zijn trainer.

Eljero Elia zit op dood spoor, maar de zoektocht naar een nieuwe club wordt daarbij ook nog eens bemoeilijkt. Directeur Thomas Eichin benadrukt tegen de krant Bild dat de flankspeler wel wat moet opleveren. En ook Elia zelf heeft natuurlijk een stem. Mocht er een club met geld over de brug komen, dan moet hij er zelf ook wel oren naar hebben. Afgelopen halfjaar maakte Elia als huurling zijn minuten op huurbasis in het shirt van Southampton. Zijn contract in Duitsland loopt nog slechts een jaar door, waardoor Elia hoopte dat de club zich flexibel zou opstellen.

In La Gazzetta dello Sport doet Thiago Motta een open sollicitatie bij zijn oude club Internazionale. De verdedigende middenvelder won in 2010 de Champions League met de Milanezen, waarna hij in 2012 naar Paris Saint-Germain vertrok. Maar naar eigen zeggen heeft zijn Franse uitstapje de langste tijd gehad, ondanks zijn doorlopende contract in de Franse hoofdstad. Mocht Inter niet happen, dat ziet hij ook een terugkeer bij Atlético Madrid wel zitten. Bij die club kwam hij wegens vele blessures maar tot tien optredens.

Michy Batshuayi kan bij Tottenham Hotspur de vijfde Belg worden in de selectie.
Michy Batshuayi kan bij Tottenham Hotspur de vijfde Belg worden in de selectie.

Diezelfde krant weet te melden dat Michy Batshuayi zich in de belangstelling mag verheugen van Tottenham Hotspur, waar de huidige spits van Olympique Marseille de vijfde Belg in de selectie kan worden. Aanvankelijk richtten de Londenaren zich op Christian Benteke, maar de targetman van Aston Villa had toch wel een erg hoog prijskaartje om zijn nek hangen: een slordige 45 miljoen euro. Batshuayi, die door zijn productiviteit in het nieuwe jaar ook debuteerde bij de Rode Duivels, treft bij een transfer naar Londen zijn collega-internationals Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli.

AC Milan is nog lang niet uitgewinkeld. Il Giornale weet dat de Milanezen bereid zijn 22 miljoen euro op tafel te leggen voor Alessio Romagnoli. De twintigjarige verdediger staat onder contract bij AS Roma, maar maakte afgelopen seizoen veel indruk als huurling bij Sampdoria. Dat deed hij onder de hoede van trainer Sinisa Mihajlovic, die nu de hoofdverantwoordelijke is in San Siro. De nummer tien van afgelopen seizoen versterkte zich al flink in zijn drang om snel weer tot de Italiaanse top te behoren. Zo legde de club Carlos Bacca, Luiz Adriano, Andrea Bertolacci en José Mauri al vast.

Roma is op zijn beurt naarstig op zoek naar een spits. De Bosnische spits Edin Dzeko is eerste keuze van de Romeinen, maar zijn huidige club Manchester City houdt vast aan een vraagprijs van een kleine dertig miljoen euro. Daarom denkt de club uit de Italiaanse hoofdstad aan alternatieven, waarbij José Salomón Rondón wordt gezien als een interessante optie. De Venezolaan van Zenit Sint-Petersburg zal volgens Sky Sports een kleine twintig miljoen moeten kosten, het bedrag dat Roma aanvankelijk ook aan Dzeko wilde spenderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.