Transferdagboek 23/07: Diaby, Dzeko en Müller

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 23/07: Diaby, Dzeko en Müller

Abou Diaby krijgt mogelijk een herkansing in de Premier League. Volgens The Birmingham Mail overweegt West Bromwich Albion in zee te gaan met de voormalige middenvelder van Arsenal. Diaby zit op dit moment zonder club. Door ernstig blessureleed kwam hij de afgelopen twee seizoenen slechts een kwartier in actie.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini sluit niet uit dat Edin Dzeko op korte termijn vertrekt. 'Hij heeft de afgelopen oefenwedstrijd niet meegespeeld omdat het zou kunnen dat hij verkocht wordt. Maar zolang dat nog geen feit is traint hij gewoon met ons mee.' AS Roma lijkt de bestemming te worden van de spits, die eerder voor VfL Wolfsburg speelde.

Thomas Müller werd de afgelopen dagen gelinkt aan Manchester United, maar Bayern München heeft een mogelijke transfer uitgesloten. 'Er zijn spelers die onbetaalbaar zijn', aldus Karl-Heinz Rummenigge. Müller is daar een van. 'Want we zouden wel gek zijn als we hem laten gaan. De verhalen over zijn afscheid zijn een hoax.'

Manchester City staat aan de vooravond van een geruchtmakende transfer, meldt The Daily Mirror. Manager Manuel Pellegrini hoopt namelijk Nicolás Otamendi weg te kapen voor de neus van buurman Manchester United. De 27-jarige Argentijnse verdediger heeft nog een contract tot medio 2019 met Valencia, maar de afkoopsom van naar verluidt vijftig miljoen euro is geen probleem voor The Citizens. Otamendi zou bij City herenigd worden met Eliaquim Mangala. Beiden speelden in de periode 2011-14 samen bij FC Porto.

Rayo Vallecano wil Michu verlossen van zijn bijrol in Wales. De 29-jarige spits behoort niet meer tot de selectie van Swansea City, aangezien de Spanjaard vorige zomer een transfer probeerde te forceren. Uiteindelijk werd hij verhuurd aan Napoli, maar die club besloot de koopoptie niet te lichten. Michu werd in de zomer van 2012 door Swansea overgenomen van Rayo en kende een geweldig eerste seizoen, waarin hij liefst achttien keer scoorde in de Premier League. De afgelopen twee jaar kwam hij namens Swansea City en Napoli in totaal tot slechts zes doelpunten. Michu was in het seizoen 2011/12 liefst vijftien keer trefzeker namens Rayo in de Primera División.

Napoli zag de definitieve komst van Michu niet zitten, maar is wel dicht bij het aantrekken van twee andere spelers. Zo heeft het een bod van 24 miljoen euro gedaan op Mohamed Salah, die eigenlijk nog een seizoen door Chelsea verhuurd zou worden aan Fiorentina. Om de club uit Florence tegemoet te komen, zou Napoli Juan Camilo Zúñiga kosteloos willen afstaan aan Viola. Marc Bartra zou ook op weg zijn naar de Partenopei. Voor zo'n vijftien miljoen euro inclusief bonussen zou de verdediger worden overgenomen van Barcelona. Persoonlijk is de vijfvoudige international van Spanje al akkoord met Napoli.

Ook Julian Draxler is komend seizoen hoogstwaarschijnlijk te zien in de Serie A, want woensdag na de 1-0 oefenzege van Schalke 04 op Lechia Gdansk zou de 21-jarige aanvallende middenvelder al een afscheidsfeest hebben gegeven voor zijn vrienden. Eerder op de dag had zijn zaakwaarnemer Roger Wittmann al laten weten dat Juventus en Schalke 04 dicht bij een akkoord waren. Naar verluidt moet Draxler zo'n 25 miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.