Transferdagboek 22/07: Jovetic, Callejon, Rolán en Adebayor

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 22/07: Jovetic, Callejon, Rolán en Adebayor

Internazionale heeft volgens Sky Sport Italia een akkoord bereikt met Manchester City over de tijdelijke komst van Stevan Jovetic. De Italiaanse topclub wil de 25-jarige aanvaller in eerste instantie huren en is na dit seizoen van plan om een slordige vijftien miljoen euro, exclusief bonussen, op tafel leggen. De verwachting is dat Jovetic volgende week gepresenteerd gaat worden.

Chelsea is in de zoektocht naar een vleugelaanvaller ondertussen uitgekomen bij José Callejon. De 28-jarige Spanjaard geldt nu als voornaamste kandidaat bij manager José Mourinho, die in eerste instantie hoopte op de komst van Barcelona-aanvaller Pedro. Die lijkt echter op weg naar het Manchester United van Louis van Gaal. Mochten de Londenaren daadwerkelijk willen inzetten op de komst van Callejon, wil zijn huidige werkgever Napoli volgens diverse Italiaanse media minimaal vijftien miljoen euro ontvangen.

Aston Villa is Christian Benteke nog maar net kwijt, maar manager Tim Sherwood heeft de beoogde opvolger al in het vizier. Alleen welke spits favoriet is om de Belg op te volgen op Villa Park is niet helemaal duidelijk. The Telegraph meldt dat Sherwood hoopt op de komst van oude bekende Emmanuel Adebayor, met wie hij eerder samenwerkte bij Tottenham Hotspur. The Daily Mail schrijft evenwel dat Diego Rolán voor ruim twintig miljoen euro wordt overgenomen van Giondins Bordeaux.

Juventus zoekt naar een spelmaker en Wesley Sneijder is volgens La Repubblica een van de voornaamste kandidaten. De Oude Dame zou een bod van zo'n zes miljoen euro hebben uitgebracht op de Nederlandse vedette van Galatasaray. Mocht het tot een transfer komen, dan keert Sneijder terug in de Serie A. De 115-voudige international speelde tussen 2009 en 2013 voor Internazionale en legde met die club beslag op vele prijzen, waaronder de Champions League.

Alexandre Pato maakt zijn rentree op de Europese velden waarschijnlijk op Engelse bodem. Britse media denken dat de 25-jarige Braziliaan van Corinthians in beeld is bij de Londense stadgenoten Crystal Palace en West Ham United. De spits maakte op jonge leeftijd naam bij AC Milan, maar keerde in 2013 terug naar eigen land. Voor de Rossoneri scoorde de aanvaller 63 keer in 150 optredens. De 25-jarige Pato speelt momenteel op huurbasis voor São Paulo.

Als het aan Fenerbahçe ligt, moet Aaron Lennon het voorbeeld van Robin van Persie volgen door de Premier League te verruilen voor de Turkse competitie. The Sun meldt dat de club uit Istanbul zich graag wil versterken met de flankspeler van Tottenham Hotspur. De rechtsbuiten staat sinds 2005 onder contract bij Spurs. De voorbije maanden speelde de 28-jarige Engelsman op uitleenbasis voor Everton.

Ook Abel Hernández laat de Engelse competitie deze zomer mogelijk achter zich. De Uruguayaanse spits van Hull City staat op de radar van Napoli. De frontman moet in Italië Duvan Zapata vervangen. Laatstgenoemde speelt komend seizoen op huurbasis voor Udinese. De Colombiaanse aanvaller werd gebruikt als tijdelijk ruilmiddel bij de transfer van middenvelder Allan. De 24-jarige Hernández speelde in de Serie A al voor Palermo.

De komst van Benteke naar Liverpool lijkt ook het vertrek van verschillende spelers in te luiden. Aan de periodes van Rickie Lambert en Fabio Borini op Anfield lijkt immers een einde te komen. Volgens The Independent is West Bromwich Albion geïnteresseerd in de diensten van Lambert, terwijl West Ham United manager Brendan Rodgers graag wil verlossen van Borini.    

Bij Paris Saint-Germain denkt men niet alleen maar aan het heden, de Franse hoofdstedelingen hopen een flinke slag te slaan met het oog op de toekomst. De club van Zlatan Ibrahimovic en co hoopt wonderkind Kaïs Ruiz over te nemen van Barcelona. De dertienjarige Fransman wordt regelmatig vergeleken met Lionel Messi. Door een straf van de FIFA kwam de jeugdspeler sinds vorig jaar niet meer in actie voor de Blaugranas.

Kaïs Ruiz maakte onlangs alvast kennis met Zlatan Ibrahimovic.
Kaïs Ruiz maakte onlangs alvast kennis met Zlatan Ibrahimovic.

De Spaanse kampioen dreigt ook Sergi Samper te verliezen. Volgens El Mundo Deportivo staat Arsenal op het punt de afkoopclausule van twaalf miljoen euro te lichten. Manager Arsène Wenger probeerde de Spaanse middenvelder in 2011 al bij Barcelona weg te kapen. De twintigjarige middenvelder wil de stap naar de hoofdmacht maken, maar moet nog een flink aantal concurrenten voor zich dulden.

Vorige week werd Robin van Persie gepresenteerd bij Fenerbahçe, maar verschillende Spaanse media meldden dat de 31-jarige aanvaller werd afgewezen door Sevilla. Maar daar klopt helemaal niets van, meldt Sevilla-directeur Ramón Rodríguez Verdejo. 'Van Persie afwijzen zou hetzelfde zijn als nee zeggen tegen Messi. Hij is een topspeler en ik zou het niet durven hem af te wijzen. Ik zou hem altijd halen als ik de kans kreeg.' Overigens kon Van Persie in 2004 wél naar Sevilla, maar het talent koos destijds voor Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.