Dumfries moet op boete rekenen na tonen spandoek Hernández

Reacties

De kans is groot dat de tuchtcommissie van de Italiaanse bond een onderzoek opent naar Denzel Dumfries. De Nederlandse back toonde een spandoek met AC Milan-verdediger Theo Hernández afgebeeld als hond. In vergelijkbare zaken werden boetes uitgedeeld.

Dumfries moet op boete rekenen na tonen spandoek Hernández
© Pro Shots

Het is zeker niet de eerste keer dat rivalen tijdens een voetbalfeest worden getreiterd. Twee jaar geleden ging het ook al mis in Milaan, toen AC Milan de landstitel pakte. Sandro Tonali, Hernández, Mike Maignan en Rade Krunic kregen na het titelfeest een boete, omdat ze per spandoek duidelijk maakten dat Inter de gewonnen Coppa Italia ergens in konden steken.

Ook Gianluca Mancini van AS Roma ging recentelijk in de fout, door met een vlag met de clubkleuren van Lazio en een afgebeelde rat te zwaaien. Volgens La Gazzetta dello Sport is het dan ook de verwachting dat Dumfries voor het tonen van het spandoek van Hernández een boete gaat krijgen. Het boetebedrag zal tussen de vierduizend en vijfduizend euro liggen, gelet op de strafmaat van de eerder genoemde vergrijpen.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.