Transferdagboek 20/07: Mertens, Draxler en Müller

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 20/07: Mertens, Draxler en Müller

Nu bekend is dat Juventus ook Arturo Vidal kwijtraakt, begint het speculeren over prominente aanwinsten voor De Oude Dame. Met de 35 miljoen euro die Bayern München gaat betalen voor Vidal wil Juventus een aanvallende middenvelder aantrekken. Een belangrijke kandidaat-versterking is Julian Draxler. Volgens La Stampa is Juventus enorm gecharmeerd van de dribbelaar van Schalke 04, maar zijn er wel zorgen over de fysieke gesteldheid van de 21-jarige technicus. De afgelopen jaargang speelde Draxler door blessureleed namelijk slechts acht duels voor Schalke.

Dries Mertens wordt door Italiaanse kranten in verband gebracht met een vertrek bij Napoli, maar ontkent dat hij van plan is Napels te verlaten. 'Ik heb het enorm naar mijn zin hier. Ik ga niet weg', aldus de ex-PSV'er, die in beeld zou zijn bij Internazionale en nog tot 2017 vastligt.

Het Duitse Sport1 schrijft dat Manchester United het waanzinnige bedrag van honderd miljoen euro heeft geboden voor Thomas Müller. Het zou het tweede bod zijn van de club van Louis van Gaal op de aanvaller. Het eerste voorstel à 82 miljoen zou verworpen zijn door Der Rekordmeister. Indien Müller daadwerkelijk overstapt naar Old Trafford wordt hij met afstand de duurste Mancunian aller tijden. Die titel wordt nu gedragen door Ángel Di María, die vorig jaar voor 75 miljoen overkwam van Real Madrid.

Arsenal zit al niet dun in zijn spitsen, maar Arsène Wenger is nog niet tevreden en richt zijn pijlen op Karim Benzema. Volgens Spaanse media hebben de Londenaren een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op de spits van Real Madrid. De Koninklijke zou na kort beraad besloten hebben het bod af te wimpelen.

AS Roma hoopt zich nog steeds te ontdoen van Gervinho. De Ivoriaan weigerde eerder deze maand een overstap naar Al Jazira, dat schande sprak van zijn buitensporige eisen. Galatasaray zou de 28-jarige dribbelaar nu willen huren. Roma is bereid mee te werken aan een dergelijke deal, maar alleen als Cim Bom Bom het volledige jaarsalaris van drie miljoen euro overneemt.

Paris Saint-Germain weet het zeker: Ángel di María wil naar de Franse hoofdstad en de speler heeft het transferverzoek zelfs al ingediend bij zijn huidige werkgever Manchester United. Volgens L'Equipe en The Times heeft de Argentijnse middenvelder al een tijdje een principe-akkoord met PSG, dat een bod heef gedaan bijna zestig miljoen euro. Volgens manager Louis van Gaal is dat niet voldoende. De Nederlandse oefenmeester wil volgens de Franse sportkrant minimaal 75 miljoen euro ontvangen voor de creatieve linkspoot. Ondertussen denkt Van Gaal aan Barcelona-aanvaller Pedro als mogelijke vervanger van Di María.

We blijven in Manchester. Louis van Gaal gaf deze zomer al een slordige honderd miljoen euro uit aan de komst van Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian en Bastian Schweinsteiger. Alleen de naam van een topspits ontbreekt in dit lijstje en dat kan wel eens zo blijven. Waar diverse media in de voorbije maanden steevast centrumspitsen als Karim Benzema, Harry Kane, Robert Lewandowski en Christian Benteke linkten aan de Engelse topclub, laat Van Gaal weten aan BBC dat hij nu al ruimschoots tevreden is met de opties voorin. Van Gaal ziet in Wayne Rooney zijn vaste aanspeelpunt, maar na het vertrek van Robin van Persie en Radamel Falcao heeft United geen grote naam meer achter de hand. Geen probleem volgens Van Gaal, die alle vertrouwen heeft in de Mexicaan Javier Hernández en de talentvolle spits James Wilson. Of dat echt het geval is, zal in de komende weken moeten blijken...

In tegenstelling tot Manchester United zou Arsenal wel nadrukkelijk op zoek zijn naar een nieuwe aanvalsleider. Volgens The Daily Star zou manager Arsène Wenger de komst van Edin Dzeko overwegen, terwijl The Daily Mirror juist heeft beweerd dat Pierre-Emerick Aubameyang de nieuwe spits van The Gunners moet worden. De Londenaren zouden ruim veertig miljoen euro willen betalen aan Borussia Dortmund, maar de Duitse club wil de aanvaller hoe dan ook niet verkopen. Die boodschap kreeg de clubleiding van Paris Saint-Germain eerder al van de Duitsers. Dat ligt in het geval van Dzeko iets anders. De boomlange spits is bij Manchester City lang niet altijd zeker van een basisplaats en kan bij een redelijk bod vertrekken.

Dick Advocaat hoopt volgens Football 365 in navolging van Jeremain Lens nog een voormalige speler van AZ aan te trekken. Moussa Dembélé is het volgende target van Sunderland, maar ESPN meldt dat zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur niet zo happig is op een transfer van de Belg. Tenminste, niet in deze transferwindow. Dembélé speelt sinds de zomer van 2012 op White Hart Lane. Tot dusver kwam de Rode Duivel tot 123 optredens namens Tottenham, waarin hij vijf keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.