Transferdagboek 21/07: Dzeko, Draxler, Shaqiri en Adriano

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 21/07: Dzeko, Draxler, Shaqiri en Adriano

Edin Dzeko wordt al tijden in verband gebracht met AS Roma, maar er dient zich een kaper op de kust aan. FC Porto heeft zich naar verluidt bij Manchester City gemeld voor de spits. Het eerste bod van Porto zou echter van de hand gewezen zijn door de Engelse topclub, die veel meer wil ontvangen dan het geboden bedrag van vijftien miljoen euro.

Schalke 04 heeft Julian Draxler toestemming gegeven met Juventus te onderhandelen, bevestigt directeur Horst Heldt. 'Juventus heeft ons gevraagd om met Julian te praten en wij zijn daarmee akkoord gegaan', zegt hij. 'Maar we hebben nog geen concreet bod vanuit Turijn ontvangen.' De vraagprijs van Schalke voor Draxler zou 35 miljoen euro bedragen.

De opvolger van Draxler heeft Schalke ook al in het vizier. Dat is namelijk Xherdan Shaqiri, die mag vertrekken bij Internazionale. De Zwitser ziet de overgang naar Gelsenkirchen wel zitten. 'Schalke is een grote club', aldus de ex-speler van Bayern München. 'Ik kan er nu niet heel veel over zeggen, want ik heb nog een contract bij Inter, maar ik wil graag terug naar Duitsland.'

Adriano wil Barcelona verlaten voor AS Roma. Volgens El Mundo Deportivo heeft de vleugelverdediger een persoonlijk akkoord bereikt met de Italiaanse club, die het nog wel eens moet zien te worden met Barcelona. De Catalanen willen op zijn minst acht miljoen euro ontvangen voor de dertigjarige Braziliaan.

Na het vertrek van sterspeler Aleksandar Mitrovic is Anderlecht op zoek naar een nieuwe vedette. Mbark Boussoufa lijkt de aangewezen kandidaat om Paars-Wit een kwaliteitsimpuls te geven. Trainer Besnik Hasi is gecharmeerd van de in Nederland geboren Marokkaan en probeert hem volgens Het Nieuwsblad te verleiden tot een terugkeer naar België. De aanvallende middenvelder stond tussen 2006 en 2011 onder contract bij de topclub uit Brussel.

Juventus lijkt af te haken in de race om Kevin De Bruyne. De Belgische uitblinker van VfL Wolfsburg is volgens Italiaanse media te duur voor de winnaar van de Serie A. De Duitse werkgever van de Rode Duivel zou zo'n zestig miljoen euro vragen voor de sterspeler en dat prijskaartje is te gortig voor de Bianconeri. De Bruyne was in beeld om Arturo Vidal op te volgen, de Chileen staat op het punt naar Bayern München te verkassen.

Arsenal beschikt met spelers als Jack Wilshere, Aaron Ramsey en Mesut Özil al over veel verfijnde middenvelders, maar manager Arsene Wenger wil João Moutinho graag aan dat rijtje toevoegen. De Portugese middenvelder mag voor zo'n 26 miljoen euro vertrekken bij AS Monaco. Ook Manchester United en Chelsea zouden zich volgens de Engelse tabloids graag versterken met  de 28-jarige spelmaker.

Diego Perotti moet de vleugels van Internazionale van een impuls voorzien. Trainer Roberto Mancini wil flankspelers naar Milaan halen en kwam in zijn zoektocht naar versterkingen eerder al uit bij Ivan Perisic, Stevan Jovetic en Mohamed Salah. Die mogelijkheden lijken echter op niets uit te lopen, waardoor de pijlen van de Italiaan volgens La Gazzetta Dello Sport op Perotti gericht zijn. De 26-jarige Argentijn staat onder contract bij Genoa, dat hem in 2014 overnam van Sevilla.

Meer transfernieuws uit Italië: AS Roma lijkt de strijd om Wojciech Szczesny te winnen. De Poolse doelman is op weg naar de uitgang van het Emirates Stadium na de komst van Petr Cech. De keeper voedt de geruchten door de Romeinen sinds kort op Instagram te volgen. De 25-jarige sluitpost staat sinds 2006 onder contract in de Engelse hoofdstad. Szczesny stond in 181 officiële wedstrijden onder de lat bij The Gunners.

Op 10 februari van dit jaar verlengde Marco Reus zijn contract met Borussia Dortmund nog tot medio 2019, maar de 25-voudige international van Duitsland maakt mogelijk deze zomer nog een transfer. Liverpool heeft liefst 66 miljoen euro over voor de aanvallende middenvelder, meldt de Liverpool Echo. Maar ook Real Madrid is geïnteresseerd in Reus, die sinds de zomer van 2012 speelt voor Dortmund.

Chelsea heeft ook veel geld te besteden en weigert de jacht op John Stones op te geven. Zo zou de club uit Londen een nieuw bod hebben uitgebracht van ruim 37 miljoen euro, maar Everton verlangt meer voor de 21-jarige verdediger. De vraagprijs voor Stones is liefst 43 miljoen euro, waardoor de viervoudige international de duurste verdediger in de historie van Engeland zou worden.

Ook is Chelsea dicht bij een akkoord met FC Augsburg over de komst van Baba Rahman. De 21-jarige verdediger moet zo'n twintig miljoen euro kosten en geldt als de opvolger van Filipe Luís, die al na één jaar lijkt terug te keren naar Atlético Madrid. Chelsea gaat akkoord met een verlies van zes miljoen euro. In de Spaanse hoofdstad lijkt Guilherme Siqueira de dupe te worden van de rentree van Filipe Luís.

Dan over naar Anderlecht, dat opnieuw een speler lijkt kwijt te raken aan Newcastle United. Chancel Mbemba volgt waarschijnlijk Aleksandar Mitrovic, aangezien er niet langer getwijfeld wordt over de geboortedatum van de Congolees. Anderlecht stelt dat de verdediger twintig jaar oud is, geboren op 8 augustus 1994. Al doken er eerder ook drie andere geboortejaren op: 1988 (nu 26 jaar), 1990 (nu 24 jaar) en 1991 (nu 23). Mbemba levert de Belgische topclub tien miljoen euro op.

Tim Sherwood hoopt op een hereniging met Emmanuel Adebayor. De manager van Aston Villa ziet Christian Benteke zo goed als zeker vertrekken naar Liverpool en hoopt Adebayor binnen te kunnen halen als zijn vervanger. De 31-jarige spits uit Togo staat nog tot medio 2016 onder contract bij Tottenham Hotspur, waar hij eerder werkte onder Sherwood. In Noord-Londen is er weinig toekomst meer voor Adebayor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.