Transferdagboek 28/12: Lens, Perotti, Szalai en Zimling

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/12: Lens, Perotti, Szalai en Zimling

Volgens geruchten in Italië kan Jeremain Lens zich verheugen op belangstelling van AS Roma. De 28-jarige aanvaller is uit de gratie geraakt bij Sunderland-manager Sam Allardyce en geldt als goedkope winterversterking. En die kunnen de Romeinen wel gebruiken, nu Genoa volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio een eerste bod op Diego Perotti heeft afgewezen. De Argentijn moet in Stadio Olimpico de opvolger worden van Juan Iturbe, die naar de Premier League kan.

Bij Lazio, die andere club uit Rome, zijn ze juist op zoek naar verdedigers door de zware blessure van Stefan de Vrij. Il Messaggero stelt dat Wesley Hoedt centraal achterin concurrentie moet krijgen van Tomás Hubocan, al vraagt Dinamo Moskou naar verluidt wel zes miljoen euro voor de dertigjarige international van Slowakije. Leeftijdsgenoot Rolando, ploeggenoot van Karim Rekik in Marseille, is met zijn verleden bij Internazionale ook een verleidelijke optie.

Rolando speelde vorig seizoen nog een half jaar bij Anderlecht in België. Dat land is volgens Kicker ook de bestemming van Niki Zimling. De dertigjarige Deen kwam er vóór de zomer al niet aan te pas bij Ajax en zit ook bij FSV Mainz 05 voornamelijk op tribune. Manager Christian Heidel laat aan het Duitse magazine weten dat Zimling ondanks zijn kwaliteiten overbodig is. Voor zijn oude werkgever Club Brugge zou de transferperiode in januari daarom het juiste moment zijn om toe te slaan.

De winterse transfermaand biedt uitkomst voor meer tribuneklanten en bankzitters in Duitsland. Zo is Gianluca Gaudino zijn bijrol bij Bayern München inmiddels zat. De negentienjarige middenvelder zou met Duitse, Engelse en Spaanse interesse schermen. En Ádám Szalai komt naar zijn zin te weinig aan spelen toe onder Huub Stevens bij 1899 Hoffenheim. De Hongaarse spits hoopt met het oog op het EK te vertrekken, met Hannover 96 en Aston Villa als belangstellenden.

Komt Felipe Anderson de aanval van Manchester United versterken?
Komt Felipe Anderson de aanval van Manchester United versterken?

Manchester United presteert ondermaats en daarom moet er nog maar wat geld tegenaan gesmeten worden om de komende transferwindow wat spelers aan te trekken die de boel (aanvallend) vlot kunnen trekken. De clubleiding van The Red Devils zou nu de interesse in Felipe Anderson kenbaar hebben gemaakt. De nummer 10 van Lazio moet volgens La Repubblica echter liefst 45 miljoen euro kosten.

Dat bedrag lijken de Engelsen pas te willen ophoesten als zij er niet in slagen James Rodríguez tot een transfer te verleiden. De aanvallende middenvelder van Real Madrid is wat op het tweede plan terechtgekomen in Spanje en zou open staan voor een vertrek. Mocht United er niet in slagen de winterse overgang van de Colombiaan rond te krijgen, zou er overgeschakeld worden naar Plan B Anderson.

Ook zijn naam wordt in verband gebracht met Manchester United, terwijl ook Paris Saint-Germain geïnteresseerd zou zijn, maar Cristiano Ronaldo blijft zitten waar hij zit. Althans, zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft alle speculaties over een transfer van de Portugees ontzenuwd. 'Ik ben zeker dat hij de komende vier, vijf, vijf, zes, zeven jaar bij Real Madrid speelt. Hij zal zijn carrière daar beëindigen als hij veertig is.'

Ook Andrea Pirlo heeft geruchten over een (tijdelijke) verhuizing van de hand gewezen. De Italiaanse grootheid werd in verband gebracht met Internazionale. 'Ik blijf gewoon bij New York City. Ik ben gewend aan de geruchten, maar ik blijf gewoon in Amerika. Dat is zeker', zei 36-jarige Pirlo tegen Corriere dello Sport.

Andrea Pirlo (36) stelt de fans van New York City gerust. 'Ik ben gewend aan de geruchten, maar ik blijf gewoon in Amerika.'
Andrea Pirlo (36) stelt de fans van New York City gerust. 'Ik ben gewend aan de geruchten, maar ik blijf gewoon in Amerika.'

AS Roma voelt de drang om de komende transferperiode defensieve versterking te halen. Daarbij heeft de Romeinse club volgens Il Tempo weer een oogje laten vallen op Adriano. De Braziliaanse linksback zou wel open staan voor een verhuizing naar de Italiaanse hoofdstad gezien zijn gebrek aan speeltijd bij Barcelona. In het verleden slaagden de Giallorossi er niet in Adriano te halen.

Internazionale en Juventus komen elkaar niet alleen tegen in de strijd om het kampioenschap, ze maken ook beide jacht op de handtekening van Cesc Fàbregas. Corriere dello Sport schrijft dat de Italiaanse topclubs op de Chelsea-middenvelder azen. De Spanjaard is bezig aan een zeer ongelukkig seizoen in Londen. Zo werd hij door een groot deel van het Chelsea-publiek deels verantwoordelijk gehouden voor het vertrek van manager José Mourinho, die werd ontslagen na dramatische resultaten dit seizoen. De vluchtroute van Fabregas lijkt nu naar de Serie A te leiden.

Manuel Lanzini is wel zo goed als zeker van een langer verblijf in de Premier League. West Ham United-voorzitter David Sullivan laat in gesprek met Sky Sports weten dat The Hammers de Argentijn definitief gaan inlijven. Momenteel wordt de middenvelder gehuurd van Al-Jazira. 'We hebben tot april om de koopoptie in zijn contract te lichten. Hij is een fantastische speler en is in februari of maart volledig van ons.'

Ondanks waarschuwingen van manager Ronald Koeman heeft Arsenal zijn zinnen nog altijd gezet op Southampton-middenvelder Victor Wanyama, dat meldt The Mirror. Arsène Wenger kan een defensieve middenvelder goed gebruiken nu Francis Coquelin geblesseerd is. Mohamed Elneny, de middenvelder van FC Basel die op weg is naar Arsenal, is volgens de Engelse krant slechts een oplossing voor korte termijn. The Saints lieten eerder al weten niemand te willen verkopen in januari en Arsenal hoopt de Keniaan nu komende zomer naar Londen te halen.

Victor Wanyama maakte het Arsenal op Boxing Day nog ontzettend lastig. Southampton won in eigen huis met 4-0.
Victor Wanyama maakte het Arsenal op Boxing Day nog ontzettend lastig. Southampton won in eigen huis met 4-0.

Nemanja Vidic staat op het punt te vertrekken bij Internazionale, maar blijft actief in de Italiaanse modestad. Corriere dello Sport schrijft dat AC Milan de centrumverdediger graag wil overnemen. Trainer Sinisa Mihajlovic denkt dat zijn 34-jarige landgenoot een mentorrol kan vervullen. Zo moet de twintigjarige Alessio Romagnoli gaan profiteren van de aanwezigheid van de voormalige Manchester United-verdediger.

Van AS Roma naar Southampton, vervolgens door naar Juventus, dan weer naar Internazionale, een periode bij Boca Juniors en uiteindelijk neerstrijken bij FC Porto. Daniel Osvaldo reisde wat af de voorbije drie seizoenen. Het Italiaanse enfant terrible staat op de nominatie voor een vertrek bij Porto en keert mogelijk terug naar de Serie A. 'We hebben twee interessante aanbiedingen uit Italië', zegt zaakwaarnemer Dario Decoud tegen La Gazzetta dello Sport.

Karim Rekik krijgt er bij Olympique Marseille mogelijk een concurrent bij. Volgens The Mirror staat Kevin Wimmer namelijk in de belangstelling van de Franse club. De 23-jarige Oostenrijker arriveerde de voorbije zomer bij Tottenham Hotspur, maar wist nog geen indruk te maken. De centrumverdediger kwam in de competitie nog helemaal niet in actie en kwam in een half seizoen tot slechts drie optredens. Marseille hoopt van de situatie te profiteren, maar het is de vraag of Mauricio Pochettino Wimmer als back-up op White Hart Lane wil houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.