Transferdagboek 18/12: Fàbregas, Drogba en Bojan

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/12: Fàbregas, Drogba en Bojan

Gary Neville zou in zijn vaderland willen winkelen. Eerder ging al het gerucht dat de Engelse trainer van Valencia Pedro wil oppikken bij Chelsea en nu meldt het Spaanse Don Balon dat de voormalige speler van Manchester United ook diens land- en ploeggenoot Cesc Fàbregas tot een transfer hoopt te verleiden. En aangezien het door het ontslag van manager José Mourinho rommelt op Stamford Bridge en men daar met een schone lei wil beginnen, zou Neville ook nog eens zijn kans ruiken om spits Diego Costa binnen te hengelen.

Een andere aanvalsleider zou Chelsea juist moeten komen versterken. Als Jeune Afrique gelijkt heeft, is Didier Drogba namelijk door clubeigenaar Roman Abramovich gevraagd om terug te keren bij The Bleus. Maar waar de Ivoriaanse goalgetter in het verleden als speler zeer succesvol was bij de Londenaren, zou hij nu in een andere rol belangrijk moeten worden voor de club. De steenrijke Rus ziet namelijk een belangrijke rol voor Drogba weggelegd in de nieuw te vormen technische staf. Mogelijk zal dat dus zijn als assistent van Guus Hiddink.

Wie sowieso niet naar Stamford Bridge lijkt te verkassen, is Bojan Krkic. De aanvaller van Stoke City, in het verleden als huurling actief bij Ajax, mag van zijn manager Mark Hughes namelijk niet vertrekken. De Welshman heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat hij goed kan begrijpen dat het voormalig toptalent van Barcelona in de belangstelling staat van diverse clubs, maar dat hij niet te koop is. Naast Chelsea betekent dit ook slecht nieuws voor Liverpool en Manchester United. Managers Jürgen Klopp en Louis van Gaal zouden de 25-jarige Spanjaard naar verluidt namelijk ook graag aan hun selectie willen toevoegen.

Radamel Falcao worstelt sinds zijn terugkeer van een zware knieblessure met zijn vorm. Met vijf doelpunten in 35 Premier League-wedstrijden voor Manchester United en Chelsea is de huurling van AS Monaco sindsdien geen schim meer van de killer die hij tot twee jaar geleden was. De Colombiaan is volgens L'Equipe helemaal klaar met het Engelse voetbal, ook al zou een nieuwe manager op Stamford Bridge hem wellicht weer wat vertrouwen kunnen geven. De 29-jarige spits werd al in verband gebracht met clubs in Turkije, maar zou nu zelf zijn zinnen hebben gezet op een overgang naar de Major League Soccer. Hij heeft dan ook alle tijd om zich daarvoor klaar te stomen, want het seizoen in de Verenigde Staten begint in maart.

Chelsea zou ook al een opvolger voor Falcao op het oog hebben. De clubloze Emmanuel Adebayor zou volgens diverse media in beeld zijn om de aanval van de Londenaren te versterken. De 31-jarige Togolees bouwde in de Premier League al een goede reputatie op bij Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester City. Zijn doelpunten zijn hard nodig ook, want Chelsea scoorde dit seizoen slechts achttien keer in de competitie. De aanval van de Londenaren behoort tot een van de minst productieve van het land. Schrijnend is dat Diego Costa de clubtopscorer is met drie goals.

Emmanuel Adebayor werd in het seizoen 2007/08 met 24 treffers namens Arsenal tweede op de topscorerslijst in de Premier League.
Emmanuel Adebayor werd in het seizoen 2007/08 met 24 treffers namens Arsenal tweede op de topscorerslijst in de Premier League.

De donderdag door Chelsea ontslagen José Mourinho hoeft volgens The Sun niet lang om werk verlegen te zitten, de Portugees zou al klaarstaan om bij Manchester United Louis van Gaal op te volgen. De Nederlander won al drie competitieduels op rij niet en werd met zijn elftal ook al uit de League Cup en de Champions League geknikkerd. Mocht Van Gaal zijn hoofd toch boven water houden op Old Trafford, dan zou Mourinho ook in beeld zijn als bondscoach van Engeland in het geval de huidige keuzeheer Roy Hodgson er na het EK van komende zomer de brui aan geeft.

Trainer Marcelo Bielsa, eerder deze week in verband gebracht met Swansea City, wordt nu weer genoemd bij AS Roma. Sky Sports meldt dat de positie van Rudi Garcia onhoudbaar is na de bekeruitschakeling door Serie B-club Spezia, al het zevende officiële duel op rij dat de Romeinen niet wisten te winnen. Bielsa is clubloos sinds hij na een nederlaag op de eerste speeldag van de Ligue 1 opstapte als trainer van Olympique Marseille.

De Braziliaan Ronaldinho zou op zijn beurt binnenkort zomaar eens kunnen opduiken in Zwitserland. FC Sion zou de transfervrije balvirtuoos graag willen inlijven, vertelde algemeen directeur Marco Degennaro aan Blick. De voormalige Wereldvoetballer van het Jaar (35) zou niet de eerste verrassende naam zijn die daar gepresenteerd wordt, drie jaar geleden kwam de club ineens met voormalig wereldkampioen Gennaro Gattuso op de proppen. Sion is een middenmoter in de Super League, maar overwinterde onlangs wel in de Europa League. Daarin treft het Sporting Braga voor een plaats bij de laatste zestien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.