Transferdagboek 13/12: Haller, Mertens en Pereiro

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/12: Haller, Mertens en Pereiro

Een heel opvallend gerucht uit de Manchester Evening News, dat meldt dat Gastón Pereiro in de belangstelling staat van Manchester City. De twintigjarige aanvaller speelt pas sinds afgelopen zomer voor PSV, maar maakte al veel indruk in Eindhoven. Afgelopen dinsdag zat er een City-scout op de tribune voor Pereiro tijdens de 2-1 thuiszege op CSKA Moskou, waarmee de Eindhovenaren zich plaatsten voor de achtste finale van de Champions League. Het zal waarschijnlijk allemaal nog niet zo'n vaart lopen, want Pereiro heeft nog een verbintenis tot medio 2020 met PSV.

Ook de toekomst van Sébastien Haller zou weleens in de Premier League kunnen liggen. De 21-jarige spits van FC Utrecht werd afgelopen transferperiode al in verband gebracht met Brentford, dat op het tweede niveau in Engeland acteert. Maar nu heeft ook Sunderland interesse, weet The Sunday Mirror. Volgens de krant was er vandaag een afvaardiging van Sunderland aanwezig bij het duel tussen FC Utrecht en Ajax. Haller was in totaal al 21 keer trefzeker in 32 competitieduels namens de Domstedelingen, maar tegen de koploper scoorde hij niet.

Dries Mertens (foto onder) heeft ook een verleden in de Eredivisie, maar de 28-jarige Belg speelt sinds de zomer van 2013 voor Napoli. Tijdens de drie groepsduels die hij dit seizoen in actie kwam in de Europa League maakte de aanvaller veel indruk. Hij scoorde liefst vijf keer en volgens Italiaanse media heeft nu ook Liverpool zich gemeld voor Mertens. Eerder werd al geschreven dat Internazionale de situatie van de voormalige speler van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV in de gaten houdt.

Alexandre Pato heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer op de Europese velden. De Braziliaan (26), die de laatste jaren in eigen land uitkwam voor São Paulo en Corinthians, weet ook waar hij het liefst zijn kunsten wil gaan vertonen. 'Ik weet dat ik op een dag naar Engeland wil komen, omdat volgens mij de Premier League de beste competitie ter wereld is', zegt de voormalig aanvaller van AC Milan in The Sunday Telegraph. Manchester United, Liverpool en Chelsea worden genoemd als potentiële bestemmingen voor Pato, die nog wel zo'n twintig miljoen euro moet kosten.

Over open sollicitaties gesproken, Stefan Kiessling (31) heeft zich zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach goed in de etalage gezet. Met twee goals en twee assists bewees de spits nog van waarde te zijn voor Bayer Leverkusen, waar hij de laatste weken genoegen moest nemen met een reserverol. Juist dat laatste heeft hem aan het denken gezet.

'Ik hou ervan om voor deze club te spelen, maar het is een moeilijke tijd. In de herfst van mijn carrière wil ik ook nog een keer aan mezelf denken. En ik wil graag spelen', zei Kiessling na de 5-0 zege op Borussia Mönchengladbach. 'Eerlijk gezegd moeten we nog maar zien of ik na de winterstop hier nog speel.'

Ondanks een contract tot medio 2017 houdt de spits dus zijn ogen open voor een nieuwe uitdaging. Felix Magath heeft zijn handen helemaal vrij om per direct aan iets nieuws te beginnen. De 62-jarige trainer heeft de berichten ontkend dat hij bij het Japanse Sagan Tosu had getekend.

Bild komt met een andere optie, en eentje dichter bij huis. Magath keert mogelijk terug in de Bundesliga. De oud-international, die bekend staat om zijn Spartaanse trainingsmethodes, wordt in verband gebracht met VfB Stuttgart. 'We hebben een plan en zullen dat een paar dagen na de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft bekendmaken', houdt technisch directeur Robin Dutt de kaarten nog even tegen de borst. Overigens heet ook Lucian Favre kandidaat te zijn om interim-trainer Jürgen Kramny af te lossen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.