Transferdagboek 08/12: Ødegaard, Mendy en Rugani

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/12: Ødegaard, Mendy en Rugani

Martin Ødegaard is zijn geduld aan het verliezen bij Real Madrid, meldt AS. Het Noorse supertalent is pissig omdat hij vorige week niet tot de wedstrijdselectie behoorde voor het bekerduel met Cádiz, terwijl trainer Rafael Benítez wel een beroep deed op vier andere spelers van het tweede elftal. De vandaag zeventien jaar geworden Ødegaard kwam sinds zijn invalbeurt tegen Getafe vorig seizoen geen minuut meer in actie voor De Koninklijke. Indien kansen bij de hoofdmacht uitblijven is een al dan niet tijdelijk vertrek niet ondenkbaar.

Vorig seizoen groeide Daniele Rugani op huurbasis bij Empoli uit tot een van de grootste talenten van Italië, maar eenmaal terug bij Juventus dreigt hij te verpieteren. De 21-jarige verdediger werd in de competitie nog geen enkele keer gebruikt door trainer Massimiliano Allegri, maar mag desondanks niet vertrekken. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Juventus een bod van Napoli van twintig miljoen euro afgewezen. Ook een uitleenbeurt bij Sampdoria is niet bespreekbaar.

Louis van Gaal heeft volgens The Daily Mail de jacht op een nieuwe linksback geopend. De 21-jarige Benjamin Mendy van Olympique Marseille staat naar verluidt bovenaan het verlanglijstje van de Nederlander. Mendy werd afgelopen weekend gescout door United, dat langdurig niet kan beschikken over Luke Shaw, terwijl ook de andere linksback Marcos Rojo voorlopig uitgeschakeld is.

De aanval van Juventus onderging afgelopen zomer al een transformatie met het vertrek van Fernando Llorente en Carlos Tévez en de komst van Paulo Dybala, Simone Zaza en Mario Mandzukic. Mogelijk is het een half jaar later alweer zover. De zaakwaarnemers van Ezequiel Lavezzi komen volgens berichten in Italië deze week langs bij Juventus, omdat de Argentijnse aanvaller geen eerste keus is bij Paris Saint-Germain. Dat zou dan mogelijk de weg vrijmaken voor een verhuur van Zaza aan Watford.

Dat Juventus dinsdagavond in de Champions League op bezoek gaat bij Sevilla, brengt ook enkele geruchten op gang. Zo zou De Oude Dame die wedstrijd gebruiken om eens te praten met Éver Banega, de spelmaker van de Andalusische club. Juventus wil naar verluidt ver gaan om hem binnen te halen. Het vertrek van Andrea Pirlo heeft immers een grote leegte achtergelaten. En voor zo'n gat moet Juve mogelijk weer vrezen, want Barcelona en Real Madrid zitten op de tribune voor Dybala.

De twee Spaanse topclubs hebben volgens La Gazzetta dello Sport ook belangstelling voor Jeison Murillo. De Colombiaanse verdediger speelt pas een half jaar voor Internazionale, maar maakt zo veel indruk dat zowel Barça als Real zijn verrichtingen op de voet volgt. Opmerkelijk, want Murillo speelde de afgelopen vijf jaar in Spanje bij Granada, dat afgelopen zomer acht miljoen euro voor hem kreeg. Een half jaar later zou de pas 23-jarige verdediger bijna het viervoudige waard zijn.

Nolito wordt mogelijk weer de ploeggenoot van Sergio Busquets, met wie hij hier een duel uitvecht in het competitieduel van eerder dit seizoen. Nolito scoorde één keer, Celta won met 4-1.
Nolito wordt mogelijk weer de ploeggenoot van Sergio Busquets, met wie hij hier een duel uitvecht in het competitieduel van eerder dit seizoen. Nolito scoorde één keer, Celta won met 4-1.

Barcelona gebruikt de winterse transferperiode mogelijk ook om zijn aanval te versterken. Een van de voornaamste kandidaten is Nolito. De 29-jarige vleugelspits vertrok in 2011 nog transfervrij uit Camp Nou, maar heeft zich na een periode bij Benfica nu tot dragende kracht ontpopt van Celta de Vigo, waar hij al samenwerkte met huidig Barça-coach Luis Enrique. Spaanse kranten beweren dat Arsenal ook in de markt is voor de Spaanse international, maar in Engeland wordt dat ontkracht.

Alexandre Pato maakte zijn mooiste goal op Europese bodem wellicht in Camp Nou. In dienst van AC Milan kwam de Braziliaan iets over de middenlijn in balbezit, waarna hij tussen een viertal Barcelona-spelers door snelde en vervolgens zijn solo afrondde met een schuiver. Volgens El Mundo Deportivo staat de aanvaller op het punt terug te keren op Catalaanse bodem. Barcelona zoekt een stand-in voor Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. Pato speelde de voorbije anderhalf jaar voor São Paulo, dat hem huurde van Corinthians.

Naast Pato zou ook Red Bull Salzburg-aanvaller Jonathan Soriano volgens de Spaanse krant in aanmerking komen voor de reserverol bij Barcelona. De inmiddels dertigjarige Spanjaard speelde eerder voor Barcelona B. De spits is dit seizoen op dreef en scoorde in de Oostenrijkse competitie al dertien keer in vijftien optredens. Soriano liet eerder al doorschemeren interesse te hebben in een terugkeer naar de Blaugranas.

Speelt de nieuwe Barcelona-aanvaller momenteel bij Red Bull Salzburg? Jonathan Soriano heeft in ieder geval oren naar een transfer.
Speelt de nieuwe Barcelona-aanvaller momenteel bij Red Bull Salzburg? Jonathan Soriano heeft in ieder geval oren naar een transfer.

Zo ben je nog speler van FC Den Bosch en zo sta je in de belangstelling van Besiktas, de koploper van de Turkse competitie. Hasan Kilic bewijst dat het snel kan gaan in de voetbalwereld. De 23-jarige middenvelder, die in het verleden vier seizoenen uitkwam voor Den Bosch, kent een sterk seizoen bij Samsunspor. Een eventuele transfer zou ook interessant voor Den Bosch kunnen zijn, aangezien de Brabantse club in dat geval recht heeft op twintig procent van de transfersom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.