Transferdagboek 05/12: Cavani, Kane, Pato, Rooney en Terry

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/12: Cavani, Kane, Pato, Rooney en Terry

Arsenal is door de blessure van Francis Coquelin op zoek naar een controlerende middenvelder en de kans is groot dat dat een Portugees wordt, meldt The Guardian. Manager Arsène Wenger heeft namelijk William Carvalho (Sporting Lissabon) en Rúben Neves (FC Porto) op het oog. Voor beide talenten zal Arsenal diep in de buidel moeten tasten, maar Wenger gaf eerder al aan flink te willen investeren in januari.

Als het aan Teddy Sheringham ligt blijft Harry Kane voorlopig bij Tottenham Hotspur. 'Soms kun je te vroeg weggaan bij een club en kun je naar een grotere club, terwijl je er nog niet helemaal klaar voor bent', aldus Sheringham tegenover The Daily Mail. 'Harry kan bij Tottenham nog stappen zetten.' Maar te lang moet Kane ook niet wachten, vindt Sheringham. 'Ik heb zelf te lang gewacht, want ik was 31 toen ik van Tottenham Hotspur naar Manchester United ging.'

Harry Kane en John Terry in een duel om de bal.
Harry Kane en John Terry in een duel om de bal.

In dezelfde krant vertelt John Terry dat hij in 2009 de overstap kon maken naar Manchester City. Tenminste, als Chelsea het bod van 41 miljoen euro geaccepteerd had. 'Ik heb er zelfs een gesprek met Roman Abramovich (eigenaar Chelsea, red.) over gehad. Ik zei tegen hem: "Als de club het bod accepteert, zeg je daarmee dat je me niet wilt hebben." Dan heb ik zelf geen keuze en moet ik vertrekken.' Maar het bod werd afgewezen, waardoor Terry nu bezig is aan zijn achttiende seizoen in de hoofdmacht van de Londense club.

Dit seizoen maakt Milos Kosanovic veel indruk bij KV Mechelen en de 25-jarige verdediger wordt in verband gebracht met een winterse transfer. Ajax, Anderlecht, RC Genk, FC Groningen en Standard Luik zouden geïnteresseerd zijn, meldt Het Nieuwsblad. 'Kosanovic is een speler die elke coach in zijn ploeg wil. Het verbaast me niks dat topclubs zoals Anderlecht hem willen, want die hebben meestal de bal en daar weet hij raad mee', aldus Stijn Vreven, trainer van Waasland-Beveren, die in de Eredivisie voor FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag speelde. 'Ajax zou voor hem nog beter zijn. Het Nederlandse voetbal, waar minder focus ligt op de duels en meer op zuiver voetbal, moet hem uitstekend liggen.' FC Groningen liet overigens aan VI weten dat er geen belangstelling is voor Kosanovic

Dan over naar Engeland, waar Chelsea en Manchester United hopen op de komst van Edinson Cavani. Voor zo'n 45 miljoen euro mag de Uruguayaan weg bij Paris Saint-Germain, weet L'Équipe. In de zomer van 2013 betaalde PSG nog 64 miljoen euro aan Napoli voor de aanvaller. Maar in de punt van de aanval heeft Cavani concurrentie van de onomstreden Zlatan Ibrahimovic, waardoor hij zou hebben aangegeven niet langer te willen blijven. Namens de Franse topclub was de aanvaller goed voor 67 doelpunten in 116 officiële duels, terwijl hij in dienst van Napoli liefst 104 keer scoorde in 138 wedstrijden.

Edinson Cavani was vrijdagavond op bezoek bij Olympique Nice (0-3) nog trefzeker namens Paris Saint-Germain op aangeven van Zlatan Ibrahimovic.
Edinson Cavani was vrijdagavond op bezoek bij Olympique Nice (0-3) nog trefzeker namens Paris Saint-Germain op aangeven van Zlatan Ibrahimovic.

Mogelijk ligt ook de toekomst van Alexandre Pato in de Premier League. De 26-jarige spits aast op een terugkeer naar Europa, waar hij in de periode 2007-12 onder contract stond bij AC Milan. Vanwege blessures wist hij zijn belofte echter nooit waar te maken. Pato staat op dit moment onder contract bij Corinthians, dat hem verhuurt aan São Paulo. Zijn zaakwaarnemer liet ESPN weten dat er twee of drie Braziliaanse clubs interesse hebben om in januari zaken te doen, maar ook Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur houden de situatie rond Pato in de gaten. De 27-voudig international van Brazilië (tien doelpunten) moet zo'n vijftien miljoen euro kosten.

Waar we eerder in deze rubriek al melding maakten van het gerucht dat Jiansu Gouoxin belangstelling heeft voor Ibrahimovic, zou ook de toekomst van Wayne Rooney weleens in China kunnen liggen. Meerdere clubs zouden de aanvaller van Manchester United graag verwelkomen, meldt onder meer The Sun. De dertigjarige aanvaller scoorde dit seizoen pas zeven keer voor het Manchester United van manager Louis van Gaal, maar is enorm populair in China. Rooney heeft nog een contract tot medio 2018 op Old Trafford, maar bij een goed voorstel zou onderhandeld kunnen worden over een vertrek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.