Transferdagboek 01/12: Ivanovic, Balotelli, López en Casillas

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/12: Ivanovic, Balotelli, López en Casillas

Internazionale lijkt te hengelen naar de diensten van Branislav Ivanovic. De Servische verdediger is in het bezit van een aflopend contract en de onderhandelingen met de Londense clubleiding liepen vooralsnog op niets uit. The Blues willen de 31-jarige rechtsback, die dit seizoen in tien competitiewedstrijden in actie kwam, namelijk alleen een éénjarige verlenging van zijn verbintenis aanbieden. De Nerazzurri zouden Ivanovich wel voor een langere periode vast willen leggen, weet The London Evening Standard, als vervanger van de van Barcelona gehuurde Montoya. Die kwam sinds zijn komst in de afgelopen zomer slechts tot één wedstrijd in de Serie A.

Mario Balotelli aast op een transfer naar Spanje, althans, als we Diego López mogen geloven. De doelman van AC Milan zegt in een gesprek met Marca dat zijn Italiaanse ploeggenoot – Super Mario wordt door de Rossoneri gehuurd van Liverpool – ervan droomt ooit voor Real Madrid te spelen. 'Hij is niet zo slecht als wordt beweerd', doet de 34-goalie een goed woordje voor de veelbesproken en uitgesproken aanvaller.

Diego López wordt zelf ook in verband gebracht met een vertrek uit Milaan. De Spanjaard staat nu een kleine anderhalf jaar onder contract in Italië, maar lijkt zijn positie onder de lat te zijn kwijtgeraakt aan de pas zestienjarige Gianluigi Donnarumma. Hoewel López nog in het bezit is van een contract tot medio 2018, wordt hij door Calciomercato gelinkt aan een vertrek naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp ontkende die verhalen op zijn perspraatje in aanloop naar het League Cup-duel met Southampton. 'Ik ben erg tevreden met mijn keepers, daarom moet ik jullie verhalen helaas ontkrachten. We hebben geen interesse in een nieuwe doelman.'

Diego López is bij AC Milan op het tweede plan terecht gekomen en wordt in verband gebracht met een winterse transfer naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp sprak die geruchten tegen.
Diego López is bij AC Milan op het tweede plan terecht gekomen en wordt in verband gebracht met een winterse transfer naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp sprak die geruchten tegen.

In hun gezamenlijke periode bij Real Madrid streefde López Iker Casillas (34) voorbij als eerste doelman van de Koninklijke, vandaag de dag zijn ze beiden het onderwerp van gesprek in de internationale sportpers. Want naast López, wordt ook de 164-voudig Spaans international in verband gebracht met een winterse transfer. Madrileens clubicoon Casillas stapte afgelopen zomer over naar FC Porto, maar gaf in een vraaggesprek op Facebook aan dat hij – ondanks zijn drie jaar durend contract in Portugal – open staat voor een Amerikaans avontuur. 'De MLS groeit en dat is goed', quote Marca de goalie. 'Of ik daar zou willen spelen? Waarom niet?'

Barcelona hoopt het contract met Neymar open te breken, maar Real Madrid heeft laten weten dat de Braziliaan onder nog betere voorwaarden in de Spaanse hoofdstad aan de slag kan. Voorzitter Florentino Pérez liet in de krant AS weten dat zijn club elk voorstel van Barcelona zal overtreffen. Neymar ligt nog vast bij de Catalanen tot de zomer van 2018, maar hij zou daar een sterk verbeterd contract tot medio 2021 kunnen tegemoetzien.

Leicester City is met een gedeelde eerste plaats de revelatie van de Premier League, maar dat succes kan ook zijn keerzijde hebben. Volgens de Daily Mail bereidt Arsenal een bod voor op de Algerijn Riyad Mahrez, dit seizoen al goed voor zeven goals en vijf assists in competitieverband. De 24-jarige Mahrez werd een kleine twee jaar geleden nog voor een half miljoen euro weggeplukt bij Le Havre. Arsenal zal nu diep voor hem in de buidel moeten tasten, want zijn contract werd afgelopen zomer opgewaardeerd en verlengd tot medio 2019.

Riyad Mahrez (rechts) en Jamie Vardy (midden) zijn samen al goed voor 21 treffers namens Leicester City.
Riyad Mahrez (rechts) en Jamie Vardy (midden) zijn samen al goed voor 21 treffers namens Leicester City.

Manager David Moyes heeft zijn zinnen nog niet gezet op een terugkeer naar de Premier League. Na zijn ontslag bij Real Sociedad zei hij tegen de BBC nog niet klaar te zijn in Spanje. 'De beste clubs en veel van de beste spelers zijn hier. Het is fantastisch wat ik hier ervaren heb en hopelijk maakt het me als manager beter.' De Schot Moyes werkte onder andere elf jaar bij Everton, waarna hij bij Manchester United de opvolger werd van Sir Alex Ferguson. Hij hield het echter nog geen seizoen vol op Old Trafford, waar hij wegens teleurstellende prestaties werd ontslagen.

Atlético Madrid moet het de komende maanden stellen zonder Tiago Mendes, die tegen Espanyol een breuk opliep in zijn rechterscheenbeen. Volgens Marca zien de Madrilenen in Jérémy Toulalan een geschikte vervanger. De Fransman (32) was eerder al in de Priméra Division actief bij Málaga en speelt tegenwoordig voor AS Monaco, waar hij een vaste waarde is verdedigend op het middenveld. Voor Atlético is Toulalan, die nog tot medio 2017 in het prinsdom onder contract ligt, een serieuze optie omdat hij ook in de Champions League mag uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.